bugün
- evrim gerçekse neden ara form yok11
- evrim teorisi saçmalıktır17
- iş hayatında yavşak tipleri sikme stratejileri13
- acıh da bağa vir'in ingilizcesi11
- sözlüğün en kültürlü kadın yazarı17
- gecenin şarkısı18
- truenun takip etmediği sözlük kızı16
- 14400 gayet yeterlidir16
- 62 kilonun altındaki sözlük kızları26
- işsizim kafayı yemek üzereyim19
- başka kime oy verecem alternatif yok ki38
- trump'ın grönland bize lazım demesi16
- anın görüntüsü16
- cumhurbaşkanından akp belediyelerine 45er milyon14
- hala ak parti ye oy verecek olan insan16
- apo'ya küfür etsek ceza alır mıyız11
- ferdi vs müslüm vs orhan23
- libyada köle pazarında satılan insanlar21
- stepne denince akla hemen onu adı gelir8
- kıdem tazminatı tavanı10
- yuzırların küloları11
- aponun sikiyle gerdeğe girilmez16
- aleyna tilki nin memeleri9
- chp kazanırsa abdullah öcalan serbest kalacak13
- bana bakın ulan develer8
- vampirov ile kahvehanede çay içmek10
- osman gökçek'in konunun muhatabı ben değlim demesi18
- şu an bütün yazarların işten kaytarması8
- wifii uydu alıcısı alırken nelere dikkat etmeliyiz11
- kıvılcım harika ertunç10
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl39
- gece atıştırmalık önerileri11
- misafir gidince yapılanlar8
- nervio'ya ayakkabı öneriyoruz kampanyası28
- htş adalet bakanı şadi el veysi23
- yine emekliye müjde geldi10
- 2025 aile yılı8
- tff'nin yabancı var hakemi kararı40
- v a m p i r o v22
- freud türk olsa olabilecekler10
- iyi bir insan olmanın modern toplumdaki anlamı10
- 6 ocak 2025 sigaraya zam gelmesi13
- komedi filmi önerir misiniz lütfen14
- satılan koinin yükselmesi10
- abd çin'in teknolojik üstünlüğünü durduramıyor11
- oksijensizsu15
- erdoğan'ın sürekli ak parti kongrelerine gitmesi8
- arkadaşlar buyrun çay hazır16
- abdullah öcalanın seks istemesi8
- kalkmıyor15
karşılaştırmadır.
ferdi içtenliktir.
diğer sanatçıya gelirsek, ferdi doğal orkestrasyon bilginidir.
diğer sanatçıya gelirsek, ferdi hüzün içindeki hareketli ritmler ustasıdır.
ferdi içtenliktir.
diğer sanatçıya gelirsek, ferdi doğal orkestrasyon bilginidir.
diğer sanatçıya gelirsek, ferdi hüzün içindeki hareketli ritmler ustasıdır.
Hepsi.
Fmo.
Fmo.
çok başarılı bir entry.
kalbimi bıraktım.
kalbimi bıraktım.
Orhan Gencebay hala hayattadır.
Diğer ikisi ölmüştür.
Diğer ikisi ölmüştür.
Hiç biri. Arabesk Arap şarkılarının Türkçe versiyonu. iç karartıcı, kulak tırmalayıcı. Nesini seviyorsunuz Allah aşkına zevksizler?
Hayatı, kişiliği düşünüldüğünde Ferdi baba. Ama en çok Müslüm gürses’in şarkılarını seviyorum…
sokaktan birini çevir. bi ferdi tayfur şarkısının adını söylermisin de, emin ol adam celal şengör seviyesnde ente olsa bile, biraz düşününce sana en az 2 tane söyler.
böyle bir sanatçı dünya da yok. ferdi var sadece.
ha sorsan asla dinlemem de diyebilir ama dinlemesen ne adam ülkeye her yandan şarkı söylemiş. kulak dolgunluğunun olmamasına imkan yok.
dünya da o ana kadar en çok kişinin izlediği konser, 200 bin kişi ie gülhane konseriydi. şu an da bile bu rekor dünyada kırıldı mı bilmiyorum.
o 200 bin kişiden biri büyük ihtimalle senin tanıdıklarından biri belki de akrabandı. yani bilinirlik şu ana kadar en az 100 le çarpılmıştır, onların sayesinde.
böyle bir sanatçı dünya da yok. ferdi var sadece.
ha sorsan asla dinlemem de diyebilir ama dinlemesen ne adam ülkeye her yandan şarkı söylemiş. kulak dolgunluğunun olmamasına imkan yok.
dünya da o ana kadar en çok kişinin izlediği konser, 200 bin kişi ie gülhane konseriydi. şu an da bile bu rekor dünyada kırıldı mı bilmiyorum.
o 200 bin kişiden biri büyük ihtimalle senin tanıdıklarından biri belki de akrabandı. yani bilinirlik şu ana kadar en az 100 le çarpılmıştır, onların sayesinde.
ferdi nin şarkılarının yaklaşık üçte biri arabask ritmlere sahip daha doğrusu arap tarzıdır doğru lakin kalanlar batı ritmlerinin ve de özellikle türk sanat müziği ritmlerinin çok sık ve ustaca değiştirilerek kullanıldığı şarkılardır. mesela ferdi şarkılarında zeki müren etkisi çoktur desem çoğu kişi inanmaz ama biraz müzik bilgisi olan bunu görür.
ayrıca batı sazlarının çokça kullanılmış olması müziği arap müziğinden çok uzaklaştırır.
ve en önemlisi, ferdi şarkılarının pek çoğu müzikal anlamda disko ritmlerine sahiptir. emmeoğlu, sabahçı kahvesi falan ı kastetmiyorum. msal bir söz veriyorum artık içmek yok, parçasını dinleyin ya da aramızda engeller var ı dinleyin ya da daha bir çoğunu.
ayrıca batı sazlarının çokça kullanılmış olması müziği arap müziğinden çok uzaklaştırır.
ve en önemlisi, ferdi şarkılarının pek çoğu müzikal anlamda disko ritmlerine sahiptir. emmeoğlu, sabahçı kahvesi falan ı kastetmiyorum. msal bir söz veriyorum artık içmek yok, parçasını dinleyin ya da aramızda engeller var ı dinleyin ya da daha bir çoğunu.
sesi en güzel olan; ferdi tayfur.
müzisyenlik, bestekarlık ; gencebay.
yorumcu; müslüm gürses.
aralarında en samimi en halktan yana olan da ferdi'dir.
müzisyenlik, bestekarlık ; gencebay.
yorumcu; müslüm gürses.
aralarında en samimi en halktan yana olan da ferdi'dir.
ÜÇÜNÜN ORTAK NOKTASI ARABESK,GALATASARAY.
üçünü de severim üçünü de dinlerim üçünün de yeri değeri kıymeti ayrıdır. onca müzikalitesine rağmen arabesk sadece bir müzik değildir. o müziğin üzerinde o dönemin ve hayatının ruhu var. evet..
Müslüm baba diğer ikisini döver.
Tabi ki ajdar anik.
Araplarla ilgili sevdiğim iki şey var biri Nancy Ajram biri de Müslüm Gürses şarkıları.
Üçünü de sevmezdim, asla dinlemem. Ama şimdi bakınca Orhan Gencebay saz ustası olduğu için daha iyi müzisyen bence.
Ümmü Gülsüm derim, bizdeki arabeskçilerin şarkılarının alayı Ümmü Gülsüm'un eserlerinden esinlenlenerek yapılmıştır. arap arabesk müziğinin çok büyük bir ismiydi kendisi.
ferdi şarkılarının ümmü gülsümle alakası yoktur.
ümmü gülsüm şarkılarının girişleri gıy gıy gıy öyle gider.
ferdinin kiler füze fırlatımı gibi bam gümdür.
ümmü gülsüm şarkılarının girişleri gıy gıy gıy öyle gider.
ferdinin kiler füze fırlatımı gibi bam gümdür.
Karşılaştırmamak lazım sözlükte iç savaşa hayır.
Müslüman babayı tercih ederim.
aşk tesadüfleri sever albümü on numara 5 yıldız. Otur evladım.
aşk tesadüfleri sever albümü on numara 5 yıldız. Otur evladım.
Ferdinin arada güzel şarkıları ve üretken bir yeteneği olabilir ama ağlak ve çocuksu tarzı bana çok itici geliyor. Müslüm hem arabeskin babası olarak tanınır hem de halk müziği sanatçısıdır. Orhan pek çok tarzda müzik yapmış repertuvarı geniş bir sanatçıdır. Müslümün kadın hayranları diğerlerinden daha azdır hatta yoktur denebilir. Fakat rahmetli çocukluğunda gençliğinde çektiği onca çileye karşın naifliğini korumuş, alçakgönüllü ve olgun kişiliği ile karakter olarak aralarında en öndedir.
Sanat, müzik vb başlıkları bir tarafa bırakıp halktaki teveccühlerini Her birinin prime döneminden baz alırsak bunun kazananı açık farkla ferdi'dir.
Albüm satışları, konserler, film gelirleri bariz ferdi üstünlüğünü gösteriyor.
C sınıfı filmlerde oynadığı için o yönü unutuldu ama 75-80 arasında ülkenin en popüler aktörü de ferdiydi, bugün yeşilçam efsanesi olarak anılanlar nal topluyordu.
Orhan ve müslüm bir şekilde gündemde kalmayı başardı hatta müslüm baya tribünlere de oynadı, prime dönem kitlesi kesinlikle öyle değildi, orhan siyasete falan bulaştı malum. Ferdi köşesine geçti, bu yüzden yeni kuşaklarda diğer ikisine göre populerliğinin az olduğu sanılıyor.
Albüm satışları, konserler, film gelirleri bariz ferdi üstünlüğünü gösteriyor.
C sınıfı filmlerde oynadığı için o yönü unutuldu ama 75-80 arasında ülkenin en popüler aktörü de ferdiydi, bugün yeşilçam efsanesi olarak anılanlar nal topluyordu.
Orhan ve müslüm bir şekilde gündemde kalmayı başardı hatta müslüm baya tribünlere de oynadı, prime dönem kitlesi kesinlikle öyle değildi, orhan siyasete falan bulaştı malum. Ferdi köşesine geçti, bu yüzden yeni kuşaklarda diğer ikisine göre populerliğinin az olduğu sanılıyor.
Did you mean: "ferdi ve müslüm ve orhan" zira bu sanatçılarımız mahşerin üç atlısı veya Metin-Ali-Feyyaz üçlemesi gibi birbirinden değerli ama benzer işle uğraşmış çok muhteşem sanatçılardır, devler karşılaştırması olmuş resmen
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar