http://tr.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%9Fizm19.

yüzyıl boyunca yükselen milliyetçilik 20. yüzyılda çeşitli ve aşırı boyutlara varmıştı. Faşizm'de milliyetçilik en ön plandadır ve temel ideolojidir. Vatanseverlik ve milli değerler her fırsatta vurgulanmaktadır.

Bu ilkeye göre toplumsal yaşamın tüm alanlarını kapsayan bir tek ideoloji bağlayıcı olarak ilan edilir. Gerek devlet gerekse de yönetim dünya görüşüne göre ve lider ilkesine göre örgütlenir ve belirlenir.

Faşizmde toplumsal yaşamın tüm alanlarını kapsayan bir tek ideoloji bağlayıcı olarak ilan edilir. Gerek devlet gerekse de iktidarın dünya görüşüne göre ve lider ilkesine göre örgütlenir ve belirlenir. Basın ve yayın kuruluşlarının mevcut ideolojiye göre yayınlar yapması zorlanır. Hakim görüşe zıt düşünceler ve muhalif seslerin çıkması çeşitli baskı unsurlarıyla önlenir. Aykırı yayın yapanlar sansürlenir, kapatılır veya başka türlü yollarla engellenmeye çalışılır. Böylece hakim düşüncenin karşısına farklı düşüncelerin çıkmasının önüne geçilmiş olunur ve tek tip düşünce, toplumda baskın hale getirilir.
tohum fidan ilişkisi.
Faşizmle ırkçılık asla karıştırılmamalıdır.
Irkçılık feodal toplumlardada olabilir ancak faşizm bir kapitalist temel teşkil eden bir devlet modelidir buna "parlamenter faşizm" denir. Yani Girişimcinin çıkarlarının savunulması ve yük olan idea'nın geniş halk kitlelerine kadar demokrasi temel alınarak yayılması ve araç olarakta parlamentoyu kullanmasıdır.
araların büyük fark bulunan görüştür.

entel köy filminde milliyetçilik çok güzel şekilde anlatılmıştır.toprağına milletine zarar gelmemesi için mücadele vermek milliyetçiliktir.

faşizm geniş bir kavram.bir nesneyi aşağılamak bile faşizmdir.