bugün

cehaleti alır. eşeklik baki kalır.
insanın kişiliğinin oluşup artık ben buyum dediği dönem. özellikle de üniversite yıllarında. kaliteli bir okulda alacağı kaliteli eğitim ona toplumda yer kazandırır. bu yüzden doğru tercih yapılmalı. kültür üniversitesi gibi üniversiteler işte tam da bunu sağlıyor.
Bildiğiniz konuları gidin 7-8 yaşında çocuklarla paylaşın. Küçük çocuklarınıza (6 Ay- 3 Yaş) uyurken bilim insanlarını anlatın, masallarda onlara yer verin. Hayal dünyalarını genişletirken, bir yandan da dünyada neler olmuş bitmiş bellesinler.

Çocuklara "Popüler Bilim" anlatmayın. Bilimin "Popülaritesi" yoktur. Her bilim dalı değerlidir. Bilimin popülerliği rasyonel olarak ölçülemez. O yüzden ilgili ilgisiz "Normal Bilimi" anlatın ufukları genişlesin. bilgi Deryasından kana kana içmek için heveslenirler böylece.

Deneyler yaptırın, sizde onunla birlikte deneyimleyin. illa pahalı malzemelerle yapılanlardan değil. Yaklaşık 10 lira maliyetle basit bir roket yapabiliyorsunuz. Hatta bedavaya bile roket yapmışlığım var. 5 TL' ye Basit magnet motor yaparken, Yaklaşık 300 TL' ye 3D Printer bile yapabilirsiniz.

Bu yapacağınız şey, sadece çocuklarınıza değil, zaman geçtikçe sizlere de çok büyük faydalar sağlayacaktır.

Oturun Satranç öğrenin. Ama rastgele oynayın, çocuğu Sicilya Savunması, Vezir Gambiti, ispanyol Açılışı diye ezbere boğmayın, bırakın çocuk istediği gibi hareket ettirsin taşları 64 kare içerisinde, mantığına uygun hamleleri yapsın, zaman ilerledikçe o da siz de kareler içinde kazanmayı öğreneceksiniz.

Çocuklar oyun da oynayacak. Hem de ne güzel oyunlar oynayacaklar. Matematiği mesela bir oyun gibi gösterin çocuklara. Unutmayın çocuklara otur matematik çalış derseniz çocuk sıkılacak ve çalışmayacaktır fakat oyun oynatırsanız sabaha kadar oynama isteği olacaktır.
Oyun nasıl kazanılır? Hangi Strateji beni kazanmaya götürür? Kazanma olasılığım nedir? Hepsini bilsin.

iyi nesiller, bilgili ve muhakeme yeteneği gelişmiş bireylerden oluşur. Bunun temelide ailede iken atılır. Eğitim sisteminden dem burmak yerine, bazı şeylere çözüm üretebilmek bizlerin elinde.
(bkz: otodidakt)
görsel
görsel
türkiye de ihtiyaç duyuduğumuzu söyleyebilirim.
ailede başlaması, okulda sürdürülmesi ve hayat boyu devam etmesi gereken bir şey olması gerekirken bu ülkede okul kısmını pas geçiyorlar resmen. eğitim adı altında öğretilen bilgiler o kadar boş, gereksiz, sığ ve saçma ki aklım almıyor gerçekten. bir de bunları ölçmek için yapılan sınavımsı şeyler var onlara hiç girmiyorum.
görsel bir ülke düşünün ki inandığı dinin kitabında aklın kullanılmasını söyler birçok yerde (bkz: Kur an) (De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl ve vicdan sahipleri öğüt alır.” 39- Zümer Suresi 9) (Kuran’ı iyice düşünmüyorlar mı? Eğer O, Allah’tan başkasının katından olsaydı, elbette içinde birçok çelişki bulacaklardı. 4- Nisa Suresi 82) vb. ,böyle söz sözlemiş bir eski lider ve siyasetçisi var. buna rağmen insanlar fazlasıyla meraksız, eğitime önem yok gibi, davranışları düzeltmek yok, umursamamazlık çok fazla, kağıtların hepsi ithal ve durmadan kitaplara zam geliyor, okuma&anlama&uygulama oranları çok düşük, üretim&ihracat ithalatın yanında yok denilse yeri. ey insanlar, ne diye bu inadın var da eğitime önem vermeyip cehaleti seviyorsun?
görsel
Sınav sorumuzdu amk geçen yıllarda.

Eğitim ile öğretimin farkı.

Sonuç: unuttum bilmiyorum.
eğitim şart diyenlerin alayı serseri haydut .
her gelen yetkilinin ,
değiştirdiği dahası çocuk oyuncağı ettiği sistemin genel adı ülkemizde..

yap boz misali defalarca ..
eğitim korkunç derecede dinamik bir alan, sıkı literatür takibi yapılmadıkça daha çok çuvallar.
O ne acaba türkiyede ders işlemeyen maaşını gerçekten haketmeden alan hocalar oldukça eğitim diye birşey olamaz.
bilgi, beceri, değer veya alışkanlık edinme sürecidir.

bu amaç doğrultusunda eğitimde kullanılan yöntemler hikayeleştirme, tartışma, sunuş yoluyla öğrenme, alıştırmalar yapma ve bir araştırmayı yönetme şeklinde gruplandıralabilir.
En acil gereklilik devletin öğretmenlik yapması değil, eğitime izin vermesidir.

Bütün tekeller tiksindiricidir ama en kötüsü eğitimin tekelleşmesidir.

Frederic Bastiat (Fransız ekonomist, parlementer)
Eğitim her zaman şarttır. Ağaç yaşken eğilir misali, eğitim çocukluktan başlar. 2-3 yaş dikkat güçlendirme setleri çocuklar için eğitimin temelini oluşturuyor. ilginizi çekerse buyrun;
https://www.cocukakademi....adim-2-3-yas-egitim-seti/
http://youtu.be/8DM04ClTcI0

bir de bu açıdan mı baksak?
Türkiye de olmayan.
insanın kendine yapabileceği en iyi yatırımlardan biri. bir arkadaşımız türkiye'de olmayan demiş... türkiye'de olmayan şey eğitim değil, düzgün bir eğitim sistemi... eğitim yalnızca okulda gerçekleştirilen bir eylem değil. bilinçli bir insan kendi kendini eğitmeli her şeyden önce. biz türkiye'de kendimizi nasıl eğiteceğimizi öğrenemiyoruz o ayrı...
"derin devlet özel vatandaşlari kendi yetiştiriyor,normal vatandaşlarida hiçbir şey öğrenmesin diye 12 yıl okula gönderiyor"

K.v.pusu 51. Bölümden bir sahne..
"Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür."

Mustafa Kemal Atatürk
Eğitim ile ilgili tüm eksiklerimi ve daha detaylı testlerle ilerlememe yardımcı olan firmanın bilgilerini aşağıya bırakıyorum.
kaynak:https://kitapal.com/
Eğmek fiilinden türemiş bir kavramdır.
"Ağaç yaş iken eğilir."