bugün

sevgiliden ayrilip arkadas kalma karari aldiktan sonra, tüm cabalara ragmen bir türlü becerememektir. eski mevzularin tekrar tekrar acilmasi ile sevgili gibi kavga etmeniz, baska birilerinin sözü gectiginde kiskandiginizin acikca belli olmasi, sarkinizda bir garip olmaniz gibi belirtilerini fark ettiginiz anda anlamalisiniz ki arkadas filan degilsiniz. isin kötüsü sevgili de degilsiniz. ne bok oldugunuz belli degil.
ÇOK DOĞALDIR.
kötü bir durumdur. Neticede birşeyler paylaşılmıştır, sevgi ve güven duyulmuştur. ilişki bitmiş olsa dahi arkadaş kalmakta fayda vardır. Hem en iyi fuck buddyler her zaman eski sevgililerdir. Bildiğin tanıdığın adam sonuçta *
olması gerekendir çoğu kez. iskandinav olmak isterdim ama değilim .
(bkz: arkadas kalmayı denemek) *
(bkz: ex aşktan best friend olmaz)

edit: aslında the best friend olmalı ama kafiye piç olur o zaman bilerek yazmıyorum laf atmayın sonra çizerim.
kalmayı denemek çok şart değil. o senin arkadaşın olamaz, zira adı üstünde: eski sevgilin! etiketçi değilim, ama onun etiketi hayatında eski sevgilin olarak kalıcak hep. kötüleme beni. uyuz olma.
yarın bir gün yeniden sevgili olma ihtimalini göz ardı etmemek demektir.
hayıflancak durum değildir, tersine isabettir. arkadaş mı kalmamış ki eski sevgilinle arkadaş kalıyosun?
aşkın intikamıdır...

soyut bir intihar eylemi sonuna ilişik ünlem yığınları kadar çelişkilidir.
(sanki hayata silkinip katledişlere kurban biçecek bir panayır)

bu zoraki yaşamak müsveddesinden çıkarılan çürük öykülerin, satılık bile olamayan dilini betimler eski sevgiliyle arkadaş kalamamak...

yine de böylesi bir aşkta lafı uzatmalı insan; çünkü uzun lafın kısası olmaz.

ve nasıl olsa itiraf dışı ihlallerden kimse yargılanmaz.
gülün adı ve kokusunun değişimini konu alan cümleye ilham vermiş olan durum.
eğer içinde bişiler kalıyorsa kacınılmaz durumdur.
* * * *
adı üstünde sevgilidir. eski olmuşsa ancak ondan hatıralarda yaşayan eski sevgili olur, başka sıfat yükleyip de yapmacık samimiyetlere girmeye gerek yoktur. terlik eskiyince eski terlik olur, ondan ayakkabı yapmaya gerek yoktur. *
(bkz: tam isabet)
iki taraftan birinin içinde ufakta olsa sevgi bulunuyorsa arkadaş kalmak mümkün olmuyor.
arkadaşlıklar aşka dönüşebilir ama aşklar arkadaşlıklara asla misali...
olmasi gerekendir. yoksa daha cok yipranir, zarar gorursunuz.
bence de olması gerekendir onca şey yaşadıktan sonra " dostça ayrıldık, arkadaş kaldık " gibi şeyler bence yalandır arkadaş kalabildiğine göre o kadar da sevmemişsin demektir.
ilişkiye ve duruma göre değişen bir olgudur. fakat onca hatıra, sır, anıdan sonra olmaması gereken bir şeydir.
en doğru olan durumdur. haa kalınmaz mı kalınır ama her hangi birinin içinda hala eski günlere dönme ümidi varsa çok kötü sonuçlar doğurur.
başbaşa kaldığınızda kafanızı dizinde bulursanız sonra onun elleri sizin saçlarınızda olursa işte o zaman ki fiillerinizin topuna eski sevgiliyle arkadaş kalamamak denir.

sevenler kardeş olur mu söyle? senin dostluğunu kabul edemem...
Eğer arkadaş olabiliyorsanız neden ayrılasınız diye düşündüren ve daha kötüsü arkadaşlığın sonunda tekrar sevgili olup ilişkinin çok daha kötü bitmesine neden olabilecek durumdur.
olmadık zamanlarda gözünüzün önüne sevişmelerinizin gelmesi.
normal olan durum. ne yani ayrıldıktan sonra onca şey yaşadığım kız gelip bana yeni sevgilisini anlatacak ha? oldu ben sizi tutmayayım. * *
aksinin saçma olacağı durumdur, samimi de değildir ayrıca. kalabilmeyi başaranlar varsa ya eskiden sevgi'li değillerdir 'gerçekten' ya da şuanda 'gerçekten' arkadaş değillerdir.