bugün

insanların özel üniversitelerle alıp veremediğinin ne olduğunu bana düşündürten sözdür.
tamam devlet üniversiteleri tamamen ücretsiz olmalı hiçbir lafım sözüm yok. ama ailesi zengin bir öğrencinin çok fazla çalışmaması, ya da diğerlerinden imkan olarak daha iyi olanaklarda eğitim alması kime neden batıyor.
parasını veren o, daha iyi imkan alan o, e sorun ne? devlet zaten yeterince güçlü olsa bütün devlet üniversiteleri özel üniversite imkanlarına sahip olacak ama ne yazık ki değil. e o zaman bırakın da parasını veren daha iyi imkanlarda eğitimini alsın. devlet üniversiteleri yine ücretsiz olsun.
devlet üniversitelerinin ikinci örgün eğitimleri için kullanılması gereken söz grubu. zira beşyüz bir türk lirası ödemek her baba yiğidin harcı değildir.
(bkz: kapitalizm)
paralı eğitimi, parayı bastıran okur, paran yoksa öl, geber, sürün şeklinde algılayan insanların haksız çığırmalarıdır.
paralı eğitim sistemi türkiye de malesef herşey de olduğu gibi g.tünden anlaşılmakta ve öyle uygulanmaktadır.

paralı eğitimdeki amaç üniversitelere paralı öğrenci alarak, kaynak yaratma ve o kaynak sayesinde parası olmayan öğrencilere burs olanakları sağlamaktır, parayla okuyan adamdan bilim adamı yaratmak değil, parası olmayan, fakat bilim adamı olabilecek insanlara kaynak sağlamaktır.

misal; okuduğunuz üniversiteyi düşünün. yılda 500 tl harç ücreti ödüyorsunuz ve sınıfta yüz kişisiniz. yani toplamda 50.000 tl eder.üstelik, barınma, kitap, yeme-içme masrafınız da olur..
paralı eğitim sistemi olduğunda, bu sınıfın yüzde 25'i, yani 25 kişisi paralı öğrencilerden oluşacak ve yıllık harç olarak 10.000 tl ödeyecekler. bu da 5 kişi için 250.000 tl eder ve geri kalan 75 öğrencinin ödeyeceği harç miktarı ve hemen hemen 1 yıllık kitap, barınma parasına eşit olacak. böylece, parası olan öğrenciler, başarılı olan orta halli öğrencileri okutmuş olacak. *