bugün

(bkz: kara efe)
sıkı bir rakı sever olarak, bu özel rakı hakkında bir şeyler yazmadan olmaz.

- tekirdağ no:10
- tekirdağ altın serisi
- tekirdağ kavrulmuş anason
- yeni rakı ala
- yeni rakı ustaların karışımı
- kulüp rakı
- sarı zeybek rakı
- altınbaş rakı

gibi en özel rakıları zaman zaman tatma fırsatım oldu. efe 5 yıllık haricinde bir çoğunu denemişimdir. burgaz, beyoğlu, izmir vs gibi rakıları rakıdan saymıyorum.

kulüp, altınbaş ve sarı zeybek gibi rakıların içimi sert ama keyifliyken, no:10, altın serisi, ala gibi rakıların içimi nispeten daha yumuşak ve bünyeyi yormuyor.

bu kadar özel rakının içinde denemediğim tek bir rakı kalmıştı (bkz: efe 3 distile)

geçtiğimiz pazar günü sarıyer'in kuzey taraflarında bir mekana oturduk. siparişlerimiz verildikten sonra ortaya standart bir büyük istedik. fakat şişenin kapak kısmında bir enteresanlık vardı. olması gereken lacivert folyo sökülüp, şeffaf bir ambalaj ile sarılmıştı. ben garsona bu rakı sahte dedim ve bize tekelden rakı alıp, alamayacağını sordum. bunun peşine;

- abi zaten tekelden alıyoruz. ben içiyorum bundan bir şey olmuyor.

+ tamam kardeşim rakı içmek istemiyoruz biz.

- abi kara efe var (3 distile) size ondan vereyim?

+ şişeyi getir bakalım.

neyse şişe geldi ve arkadaşlarla inceledikten sonra problem olmadığı konusunda hem fikir olduk. kadehler doldu ve ilk yudumlar alındı. masada oturan üç kişide rakıyı haftada en aşağı beş kez içen adamlar. ama daha önce kimse kara efe'yi tatmamış. hepimiz birbirimize baktık ve "şahaneymiş yaa" dedik.

kulüp rakının sert mizacı, no:10'un naifliği harmanlanıp, ortaya bu rakı çıkmış resmen. rengi çok hafif sarımtırak. içimi şerbet gibi inanın. bir şişe rakıyı afiyetle içtik ve evlere dağıldık. ne üstümde bir ağırlık var, ne de başımda bir ağrı. tüm rakı sever güzel insanlara nacizane tavsiyemdir.

tanım: kolay içimli, pek de ucuz olmayan rakı.