bugün

elektronik kitabın kısaltılmış hali..
(bkz: turkce ekitap siteleri)
internetten download edilmiş kitap.elinize alıp okuduğunuz kitapla aynı tadı vermez,gözleri bozar,kalbe,sağlığa zararlıdır.ama kitabın sadece belli kısmı okunacaksa ya da tez kaynağı falansa yaralı olabilir.
pdf formatında digital kitap.
yataga yatıp okunamayan kitaptır. Laptop kullansan bile keyifsiz olur.
(bkz: sayfa sesini duymak isteyen okur)
elektronik kitap. dijital ortama gecirilmis kitaplarin genel adi. cok ise yarayan icatlardan biri. internetten her türlü kitabi bulmak mümkün oluyor bu sayede.
e book'un türkcesi.
(bkz: turkce e kitap siteleri)
(bkz: yemegin salcalisi kitabin murekkep kokulusu)
programlama, bilgisayar, internet ve roman, bilim-kurgu vs. konulu yabanci kaynakli kitaplarin orijinallerini okuyabilmek icin birebir. türkiye'de bulunmayan, zor bulunan veya cok pahali olup da ögrenci bütcesini asan kitaplari internetten bedavaya bulup yararlanabiliyoruz bu sayede.

bir yönüyle bakildiginda para vermeden alinanlar, download edilenler etige uygun ve dogru degil. ama bir ögrencinin bütcesi ve sinirli geliri göz önünde bulunduruldugunda ve kitap piyasasinin -özellikle ithal kitaplarin- fahis fiyatlari düsünülünce bedavaya alabilmek telif haklarini ve yazarin emegini hice saymak olarak degerlendirilmemeli. sonucta ortalama bir ögrencinin maddi durumuna uymadigi icin -bence- yabanci kitaplarda netten bedavaya indirmek ve onu sadece fotokopi parasina bastirmak ya da bilgisayardan okumak normal ve ahlaki yönden uygun.

yerli yazarlar ve yayimcilar icin daha farkli bir durum. daha karmasik. korsan kitap da isin icine giriyor ve yayimcilar her konuda hakli. yine de yerli kitaplar da hic ucuz degil. ama orijinallerini almak gerek. biz destek verirsek ayakta durabilirler cünkü.

sonuc olarak süper bir olay.
bilgisayar ekranından okunan* internetten indirilebilen ve bedava olan kitaplardır.günümüzdeki adsl kullanımı sayesinde daha da çok yaygınlaşmış olup hemen hemen her tür kitabı bulabilirsiniz.
hit almak isteyen sitelerin sık sık başvurdukları bir hededir.genellikle bu kitap tanıtım amacıyla burdadır,kitabı beğenir iseniz gerçeğini alıp okuyunuz ve sanatçıya da katkıda bulununuz diye uyarılar yer alır.

genellikle winrar ile sıkıştırılmış olup adsl limitiniz düşünülmüştür.
örenk bir site gencakademi.com
(bkz: google books)
http://www.gigapedia.org/
ingilizce bilen şiirseverler için onlarca e-kitap bulunan bir kaynak:
http://www.poemhunter.com/eBooks/
(bkz: e kitap)

(bkz: aramaya inanmak)
kitap kokusunun bulunmadığı, bilgisayardan kitap okumanın yeni adı.
destekleyen cep telefonu, pda ve medya oynatıcılarında da okunabilen hede. binlerce türkçe e-book için;

http://www.zevkli.org/e-kitap-e-book-kitap-f91.html

edit: "mobil cihazım türkçe karakterlerde sıçıyor. ne yapmalıyım?"
el cevap: metni kopyalayıp http://www.turkcekarakter.com/ adresini ziyaret edin, otomatik olarak düzeltiyor harika site.
son yıllarda edebiyat alanında gerçekleşmiş en büyük icat.
http://www.ekitap.org
tatsız tuzsuz bişeydir. zevk için alınan e kitap dizüstü bilgisayara yüklenir, bilgisayar usulüne uygun bi şekilde dizlerin üstüne konur, 10 dakika sonra terleme, baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetleri başlar. *
'allah allah allah din' bir internet sitesidir.
Her kullanıcının bilgisayar arşivinde yüzlerce örneği olan ama hiçbirisi bir gün açılıp okunmamış olan dijital kitaplardır .

(bkz: e-book)
arada bir göz dinlendirirseniz, gözlerinizi kırpmayı unutmazsanız, ışık arkadan yada yandan bir açıyla gelirse, monitör göz hizanızın altında kalırsa uzun süre okuyabileceğiniz nimet.
çok güzel bir fikir ancak hiç bir zaman o, kitabı eline alıp sayfaların kokusunu duyarak onları çevirişinizin tadını alamayacağınız sanal kitap uygulamasıdır.bu arada dungeons and dragons kitaplarını okumak daha ucuza geliyor ondan dolayı da bu icadı sevmeme neden olmuştur yoksa dönüp bakmam bile.
cümlelerin altını kurşunkaleminizle çizemeyeceğiniz, kitabı eğer sizden önce biri daha okumuşsa "bak burayı çizmiş, acaba çizerken ne düşündü, demek burası hoşuna gitti" şeklinde düşüncelere dalamayacağınız, elinizden bırakırken, okumakta olduğunuz sayfanın ucunu kıvıramayacağınız, eğer kitabı ikinci kez okuyorsanız, kahve, çay lekesi olan sayfalara dalıp belki seneler seneler öncesine dönerek anılarınızı tazeleyemeyeceğiniz, değer verdiğiniz insanlara hediye olarak veremeyeceğiniz, verseniz bile ilk sayfasına, belki kitabın kendinden bile kıymetli notlar yazıp tarih atamayacağınız, en ve daha neler neler yapamayacağınız belleksiz, ruhsuz bir yenizaman icadı.