bugün

hayatı yolunda gitmeyen bünyeleri derinden sarsacak farkındalıktır.

yanımızdan geçen son model arabayı gördüğümüzde şöyle bir bakar; "birgün benimde olacak" diye iç geçiririsin. belki bunun farkında bile olmazsın ama bilinç altında böyle düşünürsün, boğazda müthiş manzaralı ev görürsün; "bir gün benimde olabilir" diye iç geçiririsin... fakat bu şeylere sahip olan şahısların sizinle yaşıt olduğunu görünce bir an affallar ve derinden bir "hassiktir" çekersiniz.

işte o an "neden duruyorum ben burda, bir şeyler yapmalıyım. benim hedeflerim var ve bu hedefler için çalışmalıyım, en azından bir şeyler yapmalıyım" diye harekete geçmeye çalışırsınız. bir süre sonra yine her şey aynı olur, orası ayrı. ama daha kötü sonuçlara yol açıp psikolojik sorunlara da yol açabilir bu farkındalık...
ışığı gördüğün an yaşanandır. reerkarnasyona inandıysan göt olmuşsundur.
(bkz: ha şunu bileydin)
elindeki tek hayatın kıymetini bilmeye, harekete geçmeye yarar.
herşeyini kaybeden birinin en dip noktayken kafasına dank etmiş olan düşüncedir.
anladığım an sevineceğim andır. kahrolsun reenkarnasyon yaşasın bir daha bu lanet dünyaya gelmemek.
(bkz: günaydın)
o an yapmak isteyip yapamadıkların seni öyle bir dürter ki hemen gidip yapasın gelir akabinden bu gazı yitirince eski düzen devam.
reenkarnasyona bütün kalbi ile inanan güruhun, öteki tarafa geçince yaşayacağı dumur.