bugün

Rize- bekiroglu
Eskisehir- tashan, arkebap
Bursa, setbasi. Mahmut usta.
izmit katık. Çok özledim bee.
Istanbul frango. Mutlaka deneyin.
izmir'deki gerçek bursa dönercisi on numaradır. bahçelievler'e (eski hürriyet çadırı yakınları) yolunuz düşerse mutlaka bir deneyin. yıllardır dükkana bir atraksiyon, süs falan yapmıyorlar, ama yemek ve ikram kalitesi aynen on numara sürüyor.
istanbul anadolu yakası denmiş ama olsun ben avrupadan örnek vereyim. Kızılkayaların taksimdeki yeri muazzam bir secim olacaktır. Islak hamburgerini yiyenler tiryakisi oluyormuş ben pek sevmediğimden bunun hakkinda bir sey diyemeyecegim.
Türkiye'de döneri meşhur olan il (bkz: bayburt) efendim. Çok dağuşşak geçilse de bu durum böyledir. Bayburt'da Çoruh Nehri kıyısında yiyebilirsiniz.
mersin de sanat sokağı girişinde Mehmet usta.

Saat 2 kere 3 lere kalmayın boş tabak yersiniz.
Bursadır tabiki, tartışmaya kapalıdır.
Kartal meydan da yayla lokantası vardır tam bankalar caddesinde. Ercinzan yaprak döner yaparlar yani kıyma değil et döner yaparlar. kendilerine has lezzeti vardır tavsiye edilir.
istanbul - üsküdar - kuzguncuk - metet döner. közde döner'i orada tatmadan ölmeyin.
et yemesem de tüm ailemin uğrak mekanı olan çeltik var.. maltepe şubesini tercih ederler bizimkiler.. erzincan döneri yaparlar sahibi de erzincanlıdır. temiz yerdir aynı zamanda mis gibi künefe yaparlar.. (bkz: çeltik)
cennet mahallesi : sürmene döner
beşiktaş : karadeniz döner.
istanbul anadolu yakası için kavacık bayramoglu döneri tavsiye edebilirim. kurtköy taraflarında da bu döner diye bir mekan var. deneyiniz.
istanbul için minik bir tavsiye vereyim..
taksim gümüşsuyunda makina fakültesine inerken gümüşsuyu büfe var..
odun ateşinde döner yapıyor hem de kıyma oranı düşük..
ben seviyorum en azından..güzel yani..
Peçenek Döner - Ankara (Eskiden eski garajlardaydı salaş mekan, şimdi iskitlere taşınmış)
maltepede celtik kebap. o cevrede daha iyisi yok zaten.
Sivasta mis kebap vardi tarih oldu. Samsunda doner iyidir derler inanmayin iyi doner yememis onlar disarda hic. Ama bafra donerhan taflan merkez lokantasi iyidir.
(bkz: ev)
Namet döneri tavada ısıtıyorsun.
Ekmek, pide ne varsa tabağın dibine döşüyorsun.
eritilmiş tereyağı ve ısıtılmış domates suyuyla ıslatıyorsun.
Etleri pidenin üstüne koyuyorsun.
Kenarına iki kaşık süzme yoğurt; üstüne tekrar sıcak domates suyu ve tereyağı gezdiriyorsun.
Oh mis.
süha(dedemin) döner evi, cici piknik, mutlu döner bunlarda döner yemediyseniz döner yedim demeyin.
ölüdeniz - fethiye,
yerin ismini bilmiyorum, o dolmuşların son durağının orda köşede bir büfe var. yani sol koldaki ilk dönerci.
yoğurtlu acılı bir sos yapıyor. et döneri müthiş. dürüm yiyin. pişman olmazsınız. çok acı ama.
Usta dönerci ve Öncü kayseride yedim ama dıyer ilerdede vardr.
izmir karşıyaka'da sakıpağa döner evi.
Sivasta Mis Kebap vardı ama kapanmış diyorlar. Hem güzel hem de ucuz sayılırdı. Genelde et iyi değilse baharatla etin kötülüğü bastırılmaya çalışılır ancak mis kebapta sırf et tadı geliyordu neredeyse. istanbulun dönerlerine alışınca bünyem ilkin kabul etmemişti hatta.
denizli'de bayramyerinde, Yıldız kırtasiye'nin orada bir "özkan büfe" var. çok iyi et döner yaparlar. oradaki gibisini hala başka bir yerde yiyemedim..