bugün

Düğün sahibinin en genç,en teknolojiden anlayan akrabasına biçtiği düğünü görüntüleme görevidir.
*bu görevi kabul etmek ya da kabul zorunda bırakılan kişi elindeki kamerayla önceleri karşı cinse "bakın benim kameram var" şeklinde hava atar ama bir zaman sonra gördüğü hep aynı sıkıcı manzaralardan dolayı sıkılır ve bu görevi kakalayacak başka biri bulur. Oturup rahat rahat bayat düğün pastası ile acı limonatayı içer.yakalanan görüntüler genelde:
-üzerlerine her altın-para takıldığında sırıtan gelinle damat,
-etrafta sümüklü sümüklü dolaşan,ağzında pasta ellerinde limonata olan çocuklar,
- gelinin ağlaşan annesi
-"ay biz ne zaman evleneceğiz?" diye üzgün bir iç çekişle geline bakan evde kalmış kızlar,
-"ay bu adam bu salak kızı nasıl aldı,şaşıyorum valla" diye kinli bir şekilde geline bakan kızlar,
-günde 4-5 düğüne gitmek zorunda kalan bezgin müzik ekibi,
-pistte müzikle alakasız bir şekilde el-kol-ayaklarını sallayarak dans ettiklerini sanan insanlar, şeklindedir.
çektiği film kimin ne taktığını merak eden kaynanalar tarafından defalarca izlenen insan modelidir...
(bkz: kameraman)
öncelikle bir adet kamera edinilir. ardından, bu kamera, düğün tayfasının en fırlama, herkesi az buçuk tanıyan gençlerinden birinin eline tutuşturulur. "al bak çek de, bu mutlu günümüz ölümsüzleşsin" diye gazı da verdikten sonra, çekim işlemi başlamıştır artık.

velhasıl, düğün başlar. efendim, her tarafta bir nümayiş, bir heyecan dalgası mevcuttur. sağa sola fütursuzca koşuşturan velet takımı, birbirini 40 yıldır görmemiş ama bir düğün vasıtası ile canciğer olmuş akrabalar, tamamen ev ahalisinin zoruyla düğüne iştirak etmiş(ettirilmiş) her an bir şeylere isyan edecekmiş gibi duran ergen gençler, damadın tekmil sap arkadaşlarını bünyesinde barındıran o efsanevi masa, dedikodunun dibine vuran, paso milletin elbisesini, hareketlerini kritik eden teyzeler vb. gibi, yani kısaca geleneksel bir türk düğününde bulunan tüm ögeler kameramızın çekim açısından nasibini alır ve aynen çekim öncesi verilen gazda belirtildiği gibi, ölümsüzleşir.

gelin görün ki, tüm bu nümayiş, heyecan bir yana, o kameranın bahsi geçen genç kardeşimizin eline tutuşturulmasının temel amacı, tabi ki takı töreninin tüm ayrıntıları ile çekilmesidir. öyle ki, "kim ne takmış?, biz kimin oğluna ne takıcaz?, bak bu geçen bir başkasına cumhuriyet takmıştı da bize gelince çeyrekle geçiştirmiş" gibi diyalogların cevabının bulunabilmesi ve çözümlenebilmesi için bu kamera kaydı hayati önem taşımaktadır. yoksa, kimse, "hangi velet daha çok koşuşturmuş?, hangi sap hangi evde kalmış kızı daha çok kesmiş?" diye bir düğünü kamera kaydına almaz. bu da böyle biline. *

tanım: düğün boyunca, elinde kamera, saf saf masalara gidip el sallatan insan.
düğünden sonra eli kamerayı nasıl tutuyorsa öyle kalan insan türüdür. o el bi hafta aşağı inmez.
orta yaş ve üstü insanların; " oğlum yeter artık çekme" yada "git başkasını çek" yada "yavrum beni çekip ne yapacan" gibi tepkiler vermesine rağmen inceden kasılıp poz verdikleri insandır.
her düğünde en az bir adet bulunan insandır. bu önemli günü ölümsüzleştirmek adına alır eline kamerayı...profesyonel olup olmaması öenmli değildir, çeksindir yeterlidir.
takı merasiminde "kim ne takmış" kısmını hiç kaçırmadan yakalamışsa erkek ve kız tarafı tarafından son derece beğenilen, bir dahaki düğünlerde tavsiye edilecek kameramandır.
Bir yandan düğün sahibine ayıp olmasın diye eline kamerayı alan,diğer yandan da onca özenip bezenip hazırlanmasına rağmen görüntülerde çıkamayacağı için içten içe söylenen kişidir.
dikkatle seçilmesi gereken insan tipidir. çekimde gelin, damat ve yakınlarını görmek niyetiyle ailece toplanıp ekran başına geçince, düğün boyunca oynayan mini etekli kızı izlemek zorunda kalmayasınız sakın.
bokunu çıkarırsa tepki görecek zattır.

- haldun abi enseden tutarsan yengenin ifade görünmüyor.
- ohoooooooo yenge, bacağın biri omuzda diğeri nerde?
(bkz: aç gız aç bakelim kim gelmiş düğüne)
en b.k role sahip insandır. acınasıdır. o ayaklar eve gidince davul olur davul.
bir fıkrada da bahsi geçtiği gibi sondan başa doğru izleyerek kısa da olsa mutluluk peşide koşan kişidir. endorfin bağımlısıdır belki de manyak.
düğünlerdeki hadi gir halaya, hadi dans edin gibi şeylerden gına gelmiş bir insan için en güzel kaçıştır.
+yaa ne yapıyosun gel hadi gir halaya
-çekim yapıyorum yaa (içten kötü adam gülüşü)
+...
sinir olunan adamdır, bazıları vardır ki bilerek bir adamı yakalar en komik hallerini kasıtlı çeker.
çok çektik biz bu heriflerden.
birgün oynarken nasıl doğaçlama oynadıysak kendimi rezil etmişiz.
liseliyiz o zamanlar adam gibi de oyanamayı bilmiyoruz.
adam kasetin %50sini bana ayırmış.
kendimi tanıyamadım, işin kötü tarafı o kaset fransadaki akrabalara gitti ona yanarım.
kendi ülke sınırlarım içinde rezil olsaydım sadece.