bugün

Her zaman takdir ettiğimiz bir gruptur.

Bu gençler anne babanın zoruyla "oğlum bak hıdırgillerin torunu gitmezsek ayıp olur" şeklinde olan telkinlere karşı koymamış "en azından muhabbet ederiz" mantığıyla düğüne gitmişlerdir.

Yavaş yavaş toplanan bu grup genelde 18 ile 22 yaş arasıdır. Ancak içlerinde mutlaka 16 yaşında, büyük abileriyle takılmak isteyen bir ergen vardır. içlerinden biri mutlaka ama mutlaka uzun saçlıdır. Bu grup genelde boş gezenin boş kalfalarıda olsa inanılmaz keyifli muhabbetleri vardır.

Bu grubumuz toplanınca, müziğin fazla duyulmadığı bir yerde toplanırlar! Eğer o an ceplerinde para varsa aldıkları efes pilsen'leri yavaş yavaş yudumlarlar. Muhabettleri çok farklı olur. Ancak genelde karşı taraftan kendi yaşlarında ki hemcinslerinin dedikodusunu yaparlar.**

Ancak düğünlerin en dikkat çeken tipleridir. Çaktırmadan karizmanın allahını yaparlar. Düğünde ilk gidenlerdir. Takdir edilesilerdir.
içkici gruptur genelde.
votkaya karıştırıcakları limonatayı beleşe getirmeye çalışan gruptur.
gençler masasında oturur bunlar. bunlar arasından genelde eli yüzü düzgün olanlar ayıklanarak kız ya da erkek tarafındaki bekarlara yamanmaya çalışılır.
düğünlerin yegane vazgeçilmezleri ve tabiki en keyifli grubudur.bir akraba düğününe mecburiyetten gidilmiştir aile birlikte. düğün salonunda usulca etraf kesilmeye başlanır bir bakarsınız ki uzun zamandır görmediğiniz kuzen oradadır. hemen yanına gider hal hatır sormaya başlarsınız. sonra bir bakarsınız ki eski mahalleden arkadaşınız da oradadır. oda gelir sizin yanınıza edersiniz 3 kişi salon dolmaya başladıkça sizinde ekibiniz gittikçe kalabalıklaşır. en başka sıkıcı bulduğunuz düğün bir anda eski dostların,kuzenlerin vs.lerin toplantısına döner. düğün umurunuzda değildir artık en kral sohbetleri yapmaya başlar hasret giderirsiniz. düğüne yanlız gelen veya hiç tanıdığı olmayan kişiler sizi imrenerek seyretmeye başlar. karşı cinsin bir anda odak noktası olursunuz karizma tavan yapar.
düğüne aileyle gidip "sigara alıp gelcem" bahanesiyle aileyi eken ardından bir araya gelen gruptur.
bulunanların kültür seviyesi düşükse, aman hiç bir araya gelmesinler dediğim grup.
bulunanların kültür seviyesi düştükçe daha bir zevkli muhabbeti olan grup.
(bkz: turk dugunlerinde insan prototipi/#1905959)
(bkz: düğünlerde sürü halinde gezen tipler)
düğün sonun da dargın ayrılan gruptur.
hadi bi düğün olsa da gidip halay çeksek diyen gruptur.ayrıca gerçekten köylerde bulunur bu gençler ve tanıdık,tanımadık bütün sünnet,kına,nişan,düğün gezip oynarlar. 24 saat açık folklör grubu gibidirler.
düğün dışında görüşmeyen ama düğünde karışalınca yediği içtiği ayrı gitmeyen dost gibi gözüken grup. saçmadır.
ankara da bu gruplar ayrı bir eğlenceli olurlar özellikle de varoş kesimlerinde..önce düğün olacak ev veya apartmanın kapısına saz,klavye,zurna,davul vb...çalgılar gelir veya bunu yapmaya gücü olmayanlarda ise bir müzik seti ve cd çıkarılır..sonra mahallenin çocukları teker teker gelir.düğün sahipleri gelir vee tabiii ki asıl sahipler mahallenin gençleri sivri burun ayakkabıları,joleyle dıkılmıs sacları,rengerenk gömlekleri ve oynadıkları güzel oyunlarla..düğünü alır götürürler..halaylarda başı çekerler ve ankaranın o kulak tırmalayan müziğinde ankara havası oynarlar.ne kadar anlatılınca hoş gelmesede aslında güzeldir zevk verir..olmazsa olmazlarıdır düğünlerin..