bugün

3,9'un altına düştü bugün. 3,86 civarında.
Öğlen dolar gezdirmeye çıkmış yine.
uzun vadeli analizler ile ilgilenmiyorum, bu sabah 3,85'in altına indiğini görmek ziyadesiyle memnun etti, dilerim ilerleyen günlerde bu başlığa daha olumlu cümleler yazabiliriz.
3,88 civarında ama satış gelecek sabah hemen elden çıkarın.
Gittikçe artan olanı mutlu eden olmayanı konuşturan alsak mı almasak mı satsak mı beklesek mı diye insanları arada bırakan para birimidir. sahtesi zor anlaşılır
3.8191 den 13057 kadar aldık.
hafta ortaları 3.85-87 bandın da görebileceğimi düşünüyorum.
pazartesi ABD borsaları kapalı, Türk borsası açık olacağından bugün veri saatinden sonra USD kendini yukarı atsa bile, hafta başında yine düşüş yaşayabilir. 3.80’de bir iki haftadır tutunuyor. ben bunun bu hafta ortalarında yukarı yönlü değişeceğini 3.85-3.87 bandında görüneceğini tahmin ediyorum.
yalan olduk. zarardayız.

neyse 3 ocak var. kararı bekleyeceğiz.
çocuğun ortodonti tedavisi yine kaldı
şuan ki düşüşten alım yapmak isteyenler için güzel bir analiz yazısı.
http://bigpara.hurriyet.c...erse-alinabilir_ID986059/
yükselişiyle aşırı aşırı üzen para birimi.

zamanında yirmi küsur liraya aldığım kıçı kırık scrikss dolma kalem bile olmuş altmış lira. bilseydim öyle hor kullanır mıydım be. güçlü kalamıyorum sözlük.

he bir de unutmadan egonomi çog eyi.
Bosalir.
Yükselen. Evet.
3.64 e kadar düşmesi sonrası tepki alımları ile tekrar bu seviyelere gelmesi muhtemel.

yıl içi seviyelerde ise dolar endeksinin %10 gibi bir yükselişi ile muhtemel 4.4 seviyeleri gelebilir.

takip edilecek fiyat kanalları aşağıda.

burada dolar adına en kötü senaryo ise 3.10 seviyeleridir bence. oraya giderse yine aşırı alımlar olur.

görsel
düşen kamanın üstünü kırmaya çalışıyor.
kırarsa 3.86 a kadar besleyecek haberler gelir.
kıramazsa aşağıda 3.7 civarı tekrar dönüş bu sefer zor gibi. 3.67 den böbrek saıp almayı bekleyen insanlar mevcut.
yatırım tavsiyesi olmayıp sorumluluk don corleone e aittir.
görsel
çin'de ufak bir devalüasyon oldu diye forex'çi götelekler kur yükseltiyor.
görsel
100 yılda dolar’ın satın alma gücü.
Peki bu düşüş Neden? Çünkü 2008 Krizinden sonra ABD son 200 yılda bastığının 4 katı kağıt dolar bastı! Haberlerde bu yoktu değil mi? Doların düşüşü gayet normal.
bekliyoruz efenim, tersolardayız. düşüyor kendileri... ki ben biraz daha düşmesini isteyenlerdenim, düşsün ki alalım. ortalama alım fiyatım 3.76, 3.82 itibariyle parçalı alımlar yaptım. peki düşüş devam eder mi ne olur, neden düşüyor..
benim doları fırlatacak 2 temelim vardı, 1. afrin, 2.abd deki dava. ki bunların piyasa fiyatlamalarında hala birer aktör...
diğer taraftan şuanı baz alıp iç ve dışa baktığımızda ki gelişmeler bu düşüşü çok olağan gösteriyor ki ben bunu kendi adıma fırsat olarak görüyorum.

1- m.b faizleri yükseltince, tl ye akış oldu.
2- fed düşük işsizlik oranları devamı için parasal genişlemenin sürmesine ihtiyaç var dedi. genişleme demek değer kaybı demek ki bu bütün dünya da geçerli.
demek ki doların bu gerilemesinde 1. faiz, 2. de fed in genişlemeci politikası etkili olmuş. abd'nin büyük oyununu bozduğunu düşünen çomara gelde anlat bunu neyse.
peki ne olacak, esas olarak yurt dışı izlenmesi gerekiyor. ab ve abd yi takibe devam. buralarda bir risk, doları yükseltecektir bu çok uzun sürmeyecektir.
ben genel eğilimin çok sert yükseliş yada düşüş beklemiyorum. 3.72- 3.85 bandı gayet olağan.

bekleyip göreceğiz bakalım neler olacak.
3,5'e kadar inecek. abd'de faizler yükseldi.
3.70, 3.80 bandında bir kaç ay daha devam edecek görünüyor ancak yıl sonu tahminim 4,10 seviyesidir. 4 olsun bozdurup altına geçicem.
düşünce de çıkınca da çomarları bize çattıran para birimi. olmaz olaydın dolar !
tırmanışa başlamışa görünüyor. son 24 saatte 4 kuruş artarak 3.82 seviyesine geldi. 4 olsada bozdursak dolarları güçlü bir egonomi için. sonra da altına geçerim.
Biz ekonomide yanlış yaptık da ondan yükseldi diyecek değiller ya, ona da bir suçlu bulurlar merak etmeyin. Olmadı, Mehmet Şimşek bizi aldattı derler.
şu sıralar 3,87'dir ve bizleri kahretmektedir.

"bunlar daha iyi günlerimiz" gibi umutsuz bir laf etmek istemiyorum. ama dolar'ın yakın zamanda 4 lirayı göreceğine bütün ekonomistler kesin gözüyle bakıyorlar. daha sonra 5'i 6'yı, hatta 7'yi bile görebilir.

sonra?

e sıçtık.

edit: hani artık hayalim düşmesi değil. o kadar ütopik düşünmüyorum. ama bari bir noktaya gelince dursa. yükselmese falan. sabitlense.
4 ü aşarsa 5.75e kadar uzanır. sonrasında ver elini 8 tl.
3.89 tl dir.