bugün

bu da bir sorudur.
Olay nicelikse hristiyan ol ismet...
%1 gerçekleştiğinde %99’dan büyüktür.
dünya'da hristiyanlığın müslümanlardan daha yoğun olması bir çoğunun islam'la tanışmamış olmasındandır. bilmiyorlar ki islam'ı hristiyanlığı bırakıp islam'a geçsinler.
Ben de aynen öyle düşünüyorum ismet...
Sen o güzel beynini yorma kanka.
çoğu gerçekten inanmıyor ki sürü psikolojisi tamamen. şöyle diyebiliriz insanlar dininin ne olduğunu tam olarak öğrenmiyorlar zaten ihtiyaçları da yok. onlar sadece bir kesime aidat duygusu geliştirme derdindeler ve sadece anne babaları veya ataları ne yapıyorlarsa onu taklit ediyorlar. bunu yapmaları dinin gerçek olduğunu kanıtlamaz ortada bir yalan yok zaten yalan olması için ilk önce dinlerin ve onları ortaya koyanın var oluşunun ispatlanmış olması lazım ki dinlerin ve yaratıcının hiçbir bilimsel ispatı yok. sen mantık ve felsefe çalış bence kendine çok da zekiyim deme lol. bu soru çok abes kanka çok gol yersin. bu konu daha çok açılır ama gerek yok karşıdaki zaten anlayamaz adiossss.
sen hiçbir şeyden mesul tutulmuyorsun, boşver, takma kafana böyle şeyleri.
bir zamanlar insanların yüzde 9999999'u dünyanın düz olduğunu sanıyordu.
dinler gerçekse neden ateistler var dermişim. ben de iki gündür dünyanın yaşı ile ilgili hadisleri anladıktan sonra dinin gerçekliğinden şüphe etmeye başladım ama peygamberler gelmiş o da mı yalan. islam'da gaybe iman diye bir şey var. hz. muhammed acaba insanlık tarihinin 7000 olduğunu nereden biliyormuş. acaba o anda aniden vahiy mi gelmiş de 7000 yıl olduğunu söylemiş. Genetik ölçümler, Homo sapiens'in yaklaşık 4.6 ila 6.2 milyon yıl önce, modern insanın yaşayan en yakın akrabaları olan şempanze ve bonobolara öncülük eden bir soydan ayrıldığını göstermektedir. ama bir tandan vahiy çeşitleri de biliniyor, ayetlerin nasıl nazil olduğu bile bilinebiliyor ve mucizeler de var. hz. muhammed mucizeleri vahiyle öğrenmiştir herhalde.
abi hadislerin yanlış aktarılma ihtimali vardır. Yalnız Kuran'da yazanlara kesin gözüyle bak aykolik.
Çoğunluğa başvurma safsatasına giriyor bu kısaca. sofistlerin dediğinin aksine insan hiçbir şeyin ölçüsü olmadığı için bir fikrin doğru olup olmadığının da ölçüsü olamaz. 7 milyar insan dünya düz desin ne çıkar? Realite değişmez.