bugün

öss birincilerinin bir taraflarından uydurdukları kavram. yok lan böyle bir şey ben size söyleyeyim.
kütüphanede arkadaşlardan en az 4 masa uzakta oturarak çalışmaktır. mümkünse göz temasından bile kaçınılmalıdır.
ogrencileri en rahat edicek sekilde ders calismalarini saglayan tekniklerdir. zira kimisi bir oturusta 3 saat calisir, bilgiyi beller, kimisi 30 dakika calisip 15 dakika ara vererek bunu tum gune yayar ve oyle calisir. dikkat alani ile, etrafta olan bitene verilen onem ile 1. dereceden akrabadir bu teknikler.
bir kisinin calistigi dersten en fazla verimi alacagi yontemlerdir. eger bana sorarsaniz yazarak calismadir efendim, once yazicaksiniz bir kagida calismaniz gerekenleri duzgunce ozenerek usenmeyerek sonra 3-4 kere yazdiklarinizi okuyacaksiniz bu kadar basit. eger yazarak calisamayacak kadar cok notunuz varsa, sessiz bir yerde oturup dikkatlice okuyun, yazan bilgilerle iyi gecinin beyninize girer zaten.
sayısal ders ise 'sadece' soruları peş peşe yazılır, sözel ders ise kaynak okundukdan sonra soruya uyabilecek kısımları 'çok az' atlayarak (bu çıkmazları en aza indirip) yine peş peşe yazdıkdan sonra sayfalar dolu saf notun tekrar tekrar üstünden geçmekdir. bu notları çalışırken üzerinde değil yine ayrı bir kağıda çözüm ve karalamaları yapılmalı ayrıca.* *
ustasını bulunca hemen almanız gereken teknikler
1.notları topla
2.sınava bir gün kalmasını bekle
3.modemi kapat
4.tertemiz bir a4'e notları güzel güzel geçir.(senin yazın olsun maksat)
5.yatağa uzan
6.onları oku
7.mola ver
8.modemi aç
9.sözlüğe gir
10.enrty gir
11.sabah sınava giderken otobüste notları oku
12.sıraya döşe
13.sınavda bkz ver.
Valla gotten cikma bir olaydir. Teknik falan yok anacim oturuyorsun test kitabina kur yapiyorsun.
işsiz kalıp kpss ye hazırlanmak.
(bkz: götün sıkışması)
bence en iyi teknik muzik dinleyerek calismaktir. Koycaksin Muse den 20 şarki playliste, o seni 2 saat oyalar. Hem canin sikilmiyor 15 dakkada bir mola vermiyon, hem konsantrasyonunu gelistiriyon yani sinavlarda sorulara daha iyi konsantre oluyon.
ciddi bir sey soylemek gerekirse, telefonda not diye bir yer var mesela, oraya bilgileri aktarip canin sikildiginda bakmak guzel bir yontem olabilir.
iç ses: önce kahveni içersin, o sırada haberlere bakarsın, bir de sigaranı yakarsın. sigara bitince masana gider başlarsın derse.

vuku bulan: kahve içilir, sigara yakılır, haberlere bağlanılır. bir sigara daha yakılır, bir kahve daha içilir. günün cnbc-e dizisine önce göz ucuyla bakılır, sonra "o ha bu bölüm sağlammış az daha izleyeyim" denir, "aman çok uykum geldi, az uyayım da 2 saat sonra kalkarım" yalanıyla uzanılır, uyunur. sabah kalkılır.

ben de teknik yok sanırsam.
televiYon karşısında çalışma, gelmiş geçmiş en güzel ders çalışma metodudur. salona rahat bir koltuğa geçilir. Koltuk tekli koltuk olursa kitabı kucakta tutması daha rahat oluyor. Televizyon sesi kısık bir biçimde açılır. Herhangi bir siyaset programı açılır. Kulak orda göz, kafa derste çalışılır.
Gün boyunca istediğiniz kadar çalışmayı deneyin, hiçbir şekilde başarılamayacak eylemdir. çünkü gün için sürekli telefonlar, sizi dışarıya davet eden arkadaşlar, bilgisayar oyunları, saçma sapan diziler, sizi çalışmaktan oldukça soğutur. Fakat gece 00:00'da isteğe göre bir fincan çay, kahve, sıcak çikolata vs. (benim tavsiyem kahve dinç tutar) birlikte çalışıldığında geçici olarak gayet faydalı bir çalışma yöntemdir. neden geçiçi diyorum, bu şekilde çalışma yarın ki sınavınızda size büyük bir kazanç sağlıyabilir ama kalıcı olarak hiç zihinde yer etmez üç gün içinde unutursunuz.

Not: Amaç sınavları vermek birşey öğrenmemek olduğu için uygulanabilir bir yöntemdir.
aynen nöyle oluyor bak şimdi;

-şimdi oturup biraz ders çalışayım
-ya da 5 dk sora başlayim
-yok ya ben en iyisi 31 çekip sonra başlayim.
önce masa toplanır, sonra oda toplanır, notlar kitaplar serilir sonra ara verilip çay demlenir, bu arada batak atılır, biraz kestirip kendine gelinir. Dönerciden döner yaptırılır. Kafayı toplamak için gene çay demlenir. Masadaki notlar toplanıp tekrar batak atılır. Notlar geri konulup 15dk bakıldıktan sonra yatayım da sabah erken kalkıp salim kafayla çalışırım denilerek rahat bir vicdanla uyunur.
1) ortam hazırlanır, elektronik aletler kaldırılır, oda toplanır vs.
2) konu önce okuyarak sonra yazarak çalışılır.
3) mola verilir 10 dk. Saat geçse uyku açsın diye bi nescafe içilir.
4) son tekrar ve testler çözülür.
Not: asla yapmadım ama derste dersi dinleyip yaparsanız uçarsınız bence.
Ders kitabının özeti A4 kağıda güzelce yazılır. Ardından sürekli onlar tekrar edilir, ezberlenmeye çalışılınır. Sınava girince en aşağı 80 alınır.
1-)Sandalyede rahat oturmak için kabız olmamayı başarmak. Su içmeden bunu başarmak ise çok zordur. Suyu da az içmemiz gerekir. Daha az tuvalete gitmek için.
2-)Ağzımızdan ağzımın suyu akacak kadar şevkli olmak.
3-)Sıkılmadan isteyerek çalışmak.
4-)Belirli bir hedefin olması.
5-)Asosyal takılmak çok az bir çevre oluşturmak. Çevreniz az ise depresyona girme eğiliminiz fazla oluyor. Bu yüzden daha az rock dinleyin.
6-)Sevgili edinmemek.
7-)Renkli şeylerle çalışarak çalışmayı zevkli hale getirmek.
8-)Çoklu kaynaklardan çalışmak.
9-)Bilgisayarı günlük kullanımlarınızın dışına etmek.
10****)Şap içmek.
sessiz sakin bir odaya girip önüne kitap açmak ardından da duvarlara seyre dalmak .
Sbs ( şimdi ne oldu bilmiyorum ) , ygs , lys , kpss , tus gibi sınavlara hazırlanıyorsan internet ile olan bağlantını kesmen şart. Sonrasında en önemli olan hedef koyup , azimle çalışmak. Başka yolu yok.
Yok 5 gram ondan , 10 gram şundan olmaz bu işler. Geç kaldım diye düşünme. Bir japon atasözü der ki "Yavaş yavaş acele et".
en etkili yöntem telefonuna internet paketi ve sms yapmamaktır.
bi osbir patlatılır hemen ardından kahve sigara ve derse hazırsınız artık. teşekküre gerek yok. kızlar mesaj atabilir ama.
Sınava hazırlanan bir öğrenci olarak tavsiyelerim
Oncelikle her dersi ayrı ayrı ele almak lazım mesela biyoloji edebiyat tarih cografya v.s islem orani dusuk derslerde okuyup sonra temiz bir kağıda not çıkararak daha iyi anlasilir sonra testini de çözdün mu is tamamdir. Matematik, geometri, kısmen kimyanin bazi konularinda işlem oranı ve formül fazla olduğu için bu tür derslerde öncelikle temiz bir kağıda formüller çıkarılır sonra çözümlü örnekleri inceleyerek formüller pekisir en sonda bol soru çözerek konu pekisir. not: test edildi yüzde yüz çalışıyor .
kopya hazırlamak, en iyi ders çalışma tekniğidir abi.
geleceğini düşünen insanların yapmaya üşenmemesi gereken tekniklerdir. En sevdiğimse;

Ders çalışmam lazım huleeeayn diye bağırılır, oturulan yerden kalkılır. kitap açılır kalem tutulur. çalıştığın konu bitene kadar masa başından ayrılmamak suretiyle kişi nasıl istiyorsa öyle çalışır. konu bitsin, vicdanını yokla. Eğer o rahatsa mişyın kompleyt beybisi.