bugün

görsel
yakın zamanda hızlıca ilk sezonuna göz gezdirdiğim, bir dönemin efsane dizisi. mafya-derin devlet konularını işlemesiyle öncüydü. kuşçu gibi deli/veli bir karakteri sevdirmesiyle öncüydü. ayrıca epey bir çocuğa zeynep ve yusuf isimmlerinin verilmesine sebep olmuştu.

osman sınav, bir sonraki dizisi kurtlar vadisi'nde çıtayı birçok alanda daha yükseğe taşıdı. özellikle kurgu konusunda deli yürek epey sınıfta kalmış. senaryosu ise aynı paternleri tekrar tekrar kullanmış. ancak bazı konularda vadi'nin deli yürek'i geçebildiğini söyleyemem. örneğin kenan imirzalıoğlu, her ne kadar o dönem oyunculuğu vasat altı olsa da boyu, posuyla tam rolüne uygun bir tipti. kuşçu v2 olan ömer baba karakteri ise birkaç bölümden sonra tüm ilginçliğini kaybetti.

deli yürek; (bkz: cem boyner)'in siyaset denemesi, (bkz: emlakbank)'ın batması gibi konuları diziye oldukça başarılı şekilde yedirmişti. ayrıca ağabey karakterinin yaptığı toplum mühendisliği izahı oldukça başarılıydı. (bkz: savaş doğan)'ın hangi gerçek karakterin uyarlaması olduğunu merak ettim bir süre. aklıma gelen en makul cevap, (bkz: can dündar) oldu. savaş doğanın yaptığına benzer bir televizyon programı yapıyordu, gözlüğü ve takım elbisesi ile imaj olarak benzeşiyorlardı. ancak, dündar'ın siyasete girme girişimi olmadı. hem dündar'ı dizinin ana antagonisti ile ilişkilendirmeye içim pek el vermedi.

hem deli yürek hem de vadi ile aslında osman sınav, bilinmeyen şeyleri anlatmadı. bilinen ancak eğlence sektöründe işlenmemiş ya da tüketilmemiş konuları ilk defa kullandı. ve elbette bu iki dizi ile bir takım gerçeklerden yola çıkarak kurmaca, hatta bölümler ilerledikçe uçmaca hikayeler anlattı.
Bu dizide ara ara çalan bir parça vardı çok etkileyiciydi. ismi de sanırım yiğidi Gül ağlatır idi.

Düşman yılan olup soksa
Dokuz kavim taşa tutsa
Yiğidi çökertmez kahır

Bir dem yar hüzünle baksa
Bir gönül gözüyle baksa
Yiğidi Gül ağlatır gam öldürür.
Efsane dizilerden.
kenan imirzalioğlu'nun şöhretini borçlu olduğu dizi bu diziden sonra almış yürümüştür.
Show tv'nin hayatımıza kattığı efsane dizilerden biri.

Jenerik müziği ayrı bir efsanedir.
Sonu iyi bitmeyen nadir dizilerden. Keske yeniden oynasa. Kesin izlemezdim.
yalnız ne diziydi be, iç çekişine muhattap olan Türk siyasal dizi tarihinin ilklerinden belki de ilki olan dizi.
Osman Sınav der ki: Deli Yürek eski Türkiye’yi Kurtlar Vadisi değişen Türkiye’yi anlatır.
zeynep'e uyuz olduğum, kuşçuyu sevdiğim, takip edilesi güzel bir dizi.
"Hayat bedel ödemekten başka bir şey değil! Hiç yokken, ortalarda sen diye biri yokken geliyon hayatta var olan biri oluyon, yoktan varoluyon. Eee... Bedava mı varolcan? Varoldun mu, başın dertte demektir!"

Kuşçu ve Yusuf'un konuşmasından...
Bana kuyruk acısının nereden geldiğini öğreten dizi.
deli yürek bumerang cehennemi çocuklugumun filmi şehit gaffar okan suikastını anlatıyor .
filmde ayar oldugum tek olay kenan imirzalıoglu(yusuf miroğlu) yanındaki kadının ağlama sesi hentai porno filmlerindeki gibi ses çıkması beni çok rahatsız etti.
Diziyi yayınladığı dönemde izleme fırsatını bulmuş şanslı nesildenim. Ayrıca kurtlar vadisinin baronlu laz ziyalı aslan akbeyli ilk (gerçek) sezonunu da tv de izledim .
24 günde bir jenerik müziğini açıp mekan bastığım dizi. sayesinde 4 5 yer şu an haraç vermekte.
izlenebilecek 2-3 türk dizisinden biri. diğerleri de zaten kaygısızlar ile ayrılsak da beraberiz.
yer yüzü almıyor bedenimi, göklere sığamıyorum
haydarina rinarina rinanay

o zeyno yok mu o zeyno, memoli ile mutlu sona ulaştılar mı acaba?
şarkılarını bora ebeoğlu'nun yorumladığı bir türk dizisi.

(bkz: oya bora)
bir dönem her mahallede minik kabadayılar yetişmesini sağlayan dizi.

uzun siyah kabanı alan herkes bir mafya oluyordu. hele o silahlı güllü stikerler yok mu? allah'ım kabus gibiydi.
Efsanevi jenerik müziği dinlenmekte olan efsanevi dizi.
Osman Sınav yapımı, zamanının efsane dizisi. Finali berbattı ama. Bu kadar güzel bir diziye ancak bu kadar kötü bir final yapılabilirdi.
gençliğimizin bir bölümünü bile kaçırmadığımız racon yüklü dizisidir. ülkede yaşanan olayları üstü kapalı biçimde anlatmaya çalışmış ve kendinden sonra çığır açan kurtlar vadisi dizisine temel oluşturmuştur.

aslında, kişilik yansıması yapmadığı müddetçe bu tip diziler faydalı sayılabilir. fakat özenti yaratmaya çalıştığı intibahı ile kötüdür algısı oluşabiliyor.

yani kurtlar vadisi falan izlerken, polat ın dış işleri mensubu olan bir siyasal mezunu olduğu gerçeğinden uzaklaşıp salt mafyacılık özentisi tarzı yaklaşımlar sergilemek, bu "kötü" algısını oluşturuyor.
Siyah palto, bol ve boğazlı kazak ve belde silahla racon kesme özentisini gençlere ilk aşılayan yapımlardan.
Mafyanın iyisi kötüsü olmaz. Mafya her zaman kötüdür.
Toplumun gençleri üzerine sıkılan ilk kurşundur, bir nesili mafya tabanca silah kumar para özentisiyle mahfetmiş dizidir.
Efsane dizi. Müziklerini dinliyorum sürekli.