bugün

Bir kere anlaşalım.
Darty ne ilk entride yazdığı gibi italyan, ne de sonradan bir başkasının yazdığı gibi ingilizdir.
Darty, hayatına 1957'de Fransız olarak başlamıştır. Fakat sonradan ingilizler tarafından satın alınıp ingilizleştirilmiştir.

Türkiye'ye girdikleri yıl 2006'dır.
http://en.wikipedia.org/wiki/Darty
-------------------------
Fransız ailenin bu işe giriş hikayeleri ise şöyle:
----------
“Darty ailesi küçük bir terzi dükkanı çalıştırırken yandaki beyaz eşya tamircisinin dükkanını almak istemiş. Tamircinin dükkanı içindeki eşyalarla satmak istemesi üzerine Darty ve üç oğlu bu eşyaları kaldırıma koyup satışa çıkarmışlar. Bakmışlar eşyalar 1-2 gün içinde tükenmiş, üstelik terzi dükkanının bir yılda kazandığı geliri bir iki günde getirmiş. Böylece bu işe girmişler”
-------------------------------------------------------------

Bazı yerlerde şöyle yazabilir ama bu, darty'nin ingilizleştikten sonraki tarihini anlatmaktadır:
--------------------------------

Darty markası ingiltere menşeli Kesa Electricals plc şirketler grubunun beyaz eşya ve elektronik alanındaki perakende zincir mağazalar şirketidir. Kesa Grubu değişik markaları ile Avrupa'nın 8 ülkesine, DARTY markası ile ise Fransa, italya, ispanya ve Lüksemburg' da müşterilerine hizmet vermektedir. DARTY, Aralık 2006'da ilk mağazasını istanbul Profilo Alışveriş Merkezi karşısında açarak Türkiye' de faaliyetlerine başlamıştır.
Markayı Türkiye'ye Arçelik'in eski genel müdürü Nedim Esgin getirdi.
---------------------
Darty ile ilk tanışmasının 1990'lı yılların ortalarına dayandığını belirten Darty Türkiye icra Kurulu Başkanı ve Kesa Türkiye'nin ortağı Nedim Esgin, "O dönem Beko markasını Darty mağazalarında satmak için görüşmeler yapmıştım ve başarılı olmuştum. Bunun üzerine Darty'nin üst yönetimiyle aramızda bir dostluk başladı. Bu dostluk Arçelik'ten ayrıldıktan sonra da devam etti.
Darty'nin Türkiye'ye gelme planları vardı. Bana teklifte bulundular. Yaptığımız anlaşma sonucunda Kesa Türkiye'nin ortağı olarak kuruluşun Türkiye'ye yatırım yapmasına yardımcı oldum" dedi. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=207290
pek de hesaplı olmayan.
kısmetse 1 (yazıyla bir) mağazasında çarşamba günü göreve başlıyorum.
fransızdır.
genelde çalışanları teknolojiden zerre anlamaz. telefonlarla az çok ilgiliyimdir ama zırcahil biri olsam herhalde bugün oradaki çalışanın galaxy s4'e 8 çekirdekli bu 13 megapiksel kamerası var fotoğraf makine gibi çekiyor vb. sözlerine kanıp alacaktım.

konuşma sırasında ben dedim ki lg g2 var aynı fiyata daha iyi performansı var. onun işlemcisi kaç çekirdekli dedi. 4 dedim bak s4'te iki katı dedi. e bana da mağazadan hızlıca çıkıp oradan uzaklaşmak dışında bir seçenek kalmadı.

geçenlerde darty türkiye pazarından çekiliyor diye bir haber okumuştum umarım tez zamanda çekilirler.
s4 te 8 çekirdek olsa da samsung, s4 ün işlemcisine koyduğu kilit yüzünden sizin o elinizdeki s4 ler 4 çekirdekli olarak çalışmakta.

ulen fanboy musunuz mk. çekirdek hesabı yapıyorsunuz? hayır darty yi eleştir de adam gibi eleştir bari.
ya teknoloji dünyasında ses getirecek kampanyalar, yenilikler yapması gereken ya da pılı pırtı toplayıp kapatması gereken teknoloji mağazası. he çok paranız vardır. 3 ü beşe de alırım yeter ki yorulmayayım o kaça bu kaça derseniz gidin güzel güzel alın efendim.
bir mağazasında beyaz eşyacı olduğum, şartları harika bir firma(ydı). bimeks'e devir sürecinde her şirketin devredilme aşamasında çektiği sıkıntılar gibi biz de sıkıntılar çektik tabi ki.

özellikle personel insiyatifinin indirim konusunda kullanılması, arıza sonrası yedek ürün, en iyi fiyat garantisi, fiyat farkına bir kutu çikolata, istediğiniz tarihlerde eve teslimat, ücretsiz kargolama ve bire bir servis sağlama gibi hizmetleriyle çevresindeki tüm elektronik perakende firmalarına fark atmıştır. *

yukarıdaki paragrafta birçok olumlu durumdan bahsettim fakat türkiye'de satış sonrası hizmetin müşteri kaynaklı birçok maddi harcamayı beraberinde getirdiğini de unutmamak lazım. örneğin; bimeks'ten cihaz aldınız. ilk 1 ay fabrikasyon hata ve mekanik arıza konusunda bizzat tüketici kanununa göre değişim hakkınız olduğunu siz de bilirsiniz. bu 1 aylık süreden sonra bu şekilde yapılanan bir firmada malesef ki böyle bir hakkınız kalmıyor. hatta bırakın bu hakkı, sizi servise yetkili servise yönlendirip ürününüzü servise almak yerine, o ilde bulunan bir servis numarasını elinize tutuşturup mağazadan apar topar çıkartıyorlar.

yabancı patentli firmalarda bahsettiğim bu olay servis ve takip maliyetinin karşılanması yüzünden işletmeyi ek bir harcamaya sokuyor. 100 liralık bir ürünün kargolanması ve servis ücreti 50 lirayı bulabiliyor. dolayısıyla uzun vadeli olarak bu hizmet firmayı zarara uğratıyor. menşeisinin bulunduğu ülkedeki ana işletme de ona tükanı kapatın gidiyoz diyor.

şimdi birkaç aydır haberlere denk geliyom. vay efendim bimeks ortalığın ağzına fıçtı. avrupanın en büyük 3. perakendesini aldı, tüylerimiz diken diken oldu falandı filandı.. ya olum siz yabancılarda şu an nasıl bir imaj bıraktınız biliyor musunuz? tamam henüz vasıfsız bir olabilirim ama bu adamlar bir daha türkiye'ye bırak gelmeyi; konusu açıldığında biz naptık lan falan olacaklar.

her neyse mınakoyim sözü fazla uzatmayayım güle güle darty. sıradaki mediamarkt, ona da şimdiden geçmiş olsun.

vatan fiyatları balonlayıp %30 indirim yaptık diyerek sizi fordlaya dursun, biz de ayağımıza gelen fırsatları tek tek kaçıralım. canımsın türkiye. *
Teknik servis bölümü rezalet durumda olan şirket.15 dakika bekledim adamın önünde.bir buyrun demedi lan.takım elbiseli müşterilerinin götünü yaladı adam resmen.