bugün

görsel
dünyada 100 kişiden 6'sı koronaya yakalanmış durumda. daha iki gün önce bu oran 5 idi.
koronaya yakalananların sayısı 500 bine yaklaştı ve ölenler 25 bin kişi.
illet çok hızlı yayılıyor.

fakat bu konuda bilinç cidden çok az. online/home office olarak çalışabilen şirketlerin bu sisteme geçmeleri gerekiyor. aksi halde sağlam olarak nitelendirdiğimiz genç nüfus büyük bir tehlike altında olacak.

patronlar, bu süreçte, şahsi istekleriniz ve egolarınızdan ötürü personelinizi plazadan çalıştırabilirsiniz, ama yarın bu olay kurumsal raporlara dönünce imajınızda ciddi yaralar oluşabilir.

kurumsal şirketler böyle zor zamanda belli olur. diğer şirketler ise kurumsalmış gibi görünen, para ağalarının yönettiği mega bakkaldan başka bir şey değildir.
Türkiye'ye 2019'da gelmiş olma ihtimali yüksek olan virüs. Aşağıdaki twitter iletisindeki yorumlara göz atmanızı istiyorum. Şikayetlerin büyük bir çoğunluğunda corona virüs belirtileriyle bire bir örtüşen semptomlar gözlenmiş. Kullanıcılar tanıların zatürre ve enfluenza şeklinde koyulduğundan bahsediyor. Covid 19 testlerinin ülkemizde çok yakın bir zamandan beri yapıldığı göz önüne alınırsa virüsün ülkemize aralık ocak aylarından itibaren girmiş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Aralık ve ocak aylarında görülen grip salgınıyla doktora gitmeyen kimse kalmadı çevremde. Ve bu seneki çok ağır seyrediyor. Çevremdeki insanlarda uzun süredir geçmeyen öksürük şikayetleri var. Halihazırda ülkemizde bu virüsle enfekte olmuş ve hastalığı geçirmiş çok sayıda kişi olduğunu düşünüyorum ben de.

https://mobile.twitter.co...tatus/1242815490130657281
Covid-19'un Türkiye'ye gelmesinden bu yana eve kapanınca nasıl etkilendiğimizi inceleyen bir araştırma. Katılmak isterseniz: https://forms.gle/hhYZKvp475Gjvnwb6
Ortalikta dolasan iddalara gore Sadece Bayrampaşa da en az 500 vaka varmış.
istanbul otogarının olduğu,istanbulun göbeği olan Bayrampaşa.

Az nüfuslu yerlerde ikamet edenler şuan çok şanslı.
Dolar tl paritesi yükseldiğinde " dolar'dan bana ne kardeşim! Ben tl kazanıyorum, tl harcıyorum. Dolar'ın yükselmesi beni etkilemez." diyen mallar geliyor aklıma.

Bir iki ay sonra memlekette her şeye zam gelmeye başlayınca ebelerini tersten görmüştüler. Aynı durum bu virüste de yaşanacaktır. Aha buraya yazıyorum.
co - corona
vi - virus
d - hastalık (disease)
19 - 2019
türkiye'de görülen virüs sars da olabilir. coronavirüsün bir başka çeşidi de.
atlatıldığında hiçbir şok etkisi vs. yaşanmayacaktır. sadece sınıfsal düzende değişiklikler olacaktır. orta sınıf, alt sınıf derecesine yaklaşacaktır, alt sınıf eko sistemi çökecektir. Ayrıca sağlıksız ve yaş olarak görece ileri yaşları etkileyen bir rahatsızlık, hastalıksız toplum kavramını ortaya çıkaracaktır. Yani öyle söylendiği gibi 1000 yıl etkilenecek, yaratıcı yıkımlar bitecek vb şeyler yalan dolandır.

Net bir şekilde şu açıdan bakılabilir; ispanyol gribi 18 ay içinde ortalama 80 milyon insanı öldürmüştür. Bu hastalığın bulaş - ölüm oranına bakıldığında tüm dünyaya bulaştığında 80 milyon insan ölecektir. Ki bu tüm dünyaya bulaşması durumunda olacak. Yani 1920 yılında 1 milyar nüfuslu dünyanın neredeyse yüzde 10'unu öldüren bir virüs, dünyaya sadece birkaç yıl etki etmiş ve atlatılmışken (ki bu esnada dünyada genel olarak yerel savaşlar da vardı), bulaş - ölüm oranı yüzde 1 olan bir virüs dünyanın sadece bir yıllık toparlanma sürecinde atlatılacaktır.

Kaldı ki bu ne sars kadar, ne mers kadar ne de ebola kadar öldürücü. Yakalananların yüzde 80'i evde tedavi oluyor.

Korkma ama tedbiri de bırakma.
Günden güne sokağa çıkma durumumuz ne durumda ve vaka artışı ile ilişkisi nedir..ayrıca sokağa çıkmamızda etkili olan bazı faktörleri konu edinen bir anket.

https://forms.gle/hhYZKvp475Gjvnwb6
görsel

(bkz: pangolin)
Bugun dunyada etkileri genel seçim sonuclari gibi verilen virüs.
Bu planli bir sey değilse de ne.
bu yarrakkafa kulucka dönemi bitene kadar günde 7-8 can aliyo, o dönem bittikten sonra bu durum degisiyo ve 100 katina firliyo...

bugün italya da 883, ispanya da 829 kisi öldü. bundan bir ay önce oralarda da günde 7-8 kisi ölüyordu. zaman gectikce 100 kisiye sonra 300 falan derken 800 kisiye firliyo...

cok boktan bisey bu virüs.
görsel
Covid18 de varmı merak konusu.
Hakkinda oldukca fazla bilgi kirliligi olan ve hatta saygin medyanin bile bu tür bilgi kirliliklerine alet oldugunu görebiliriz.

Daha
virüs nedir?
Nasil yayilir?
Nasil yasar?
Virüse karsi nasil savasilir?

gibi sorulari cevaplayamiyan koca koca insanlar virolog gibi ahkam kesmekteler.

Lütfen! Siz siz olun ve size büyük zararlar verebilecek bu virüsü iyi arastirin. Gazetelerde yazan veya televizyonlarda sabah programi sunup aksamlari virolog gibi konusan insanlara inanmayin. Hele “su ilac iyi geliyor“ diyenlere “s... lan!“ deyin.

Ayrica; testlere de fazla güvenmeyin. Bosch bile test üretti. Piyasada neye ihtiyac varsa calissin calismasin pazara sürülüyor. Bircok insan avrupa'da negatif test edilmesine ragmen evlerinde ölü bulundu ve daha sonra yapilan arastirmalar sonucu corona tespit edildi.

Hijyen kurallarina uyuyalim, uymayanlari uyaralim.
Covid 19 diye yazilır o çocuğu diye okunur.
Yetti be.
inşallah birkaç ay sonra sadece adını bilimsel tartışmalarda duyacağımız bir virüstür.
Çin'de 1145 kişide tekrar görülmüş olan virüs. Ancak hiçbirinde semptom görülmüyormuş. Yine de testler pozitif.
bugün aldığım sonuca göre negatif çıktığım bir salgın virüsü.
yani işe devam!
hoş zaten hiç durmamıştım.
Bir lanettir.
Allah cezanı verecek,
Alem sana gülecek,
Bize bu ettiğini,
Dünya alem görecek.

Rezil virüs seni.
brezilya'da amazon ormanlarındaki bir kabilede bile görülmüş olan virüs. nasıl bulaşıcı ise artık...
Borsa takip eder gibi ölü ve hastaligi gecirenlerin sayisini takip ediyoruz.

Simdilik son durum.
görsel
avrupa'daki yeni merkez üssü fransa'dır.

8-10 gün sonra bu ünvanını birleşik krallığa devredecek gibi duruyor.