bugün

penguenin yumurtalar sayfasında uzun süredir yayınlanan işleriyle gözüme çarpan ve takip etmeye başladığım yeni yetenek.Dikdörtgen şeklinde kafalar ve enteresan biçimli burunlu tiplerle komik işler çıkaran,yumurtalardan penguenin parlayan yeni yıldızı olmaya adaydır.

daha önce olmuşu için: (bkz: özer aydogan)
bu haftaki penguen'de köşesine rastladığım,derginin yeni çizerlerinden.özellikle dünya kuraklıktan yokolmaya yüz tutmuşken ismail türüt'ün terini barajlara kazandırıp bir anda mutlu ve huzurlu bir ülkeye dönüşmüş türkiye karikatürüyle,ağzımdaki püskevitleri oraya buraya saçmama sebep vermiş ve gözüme girmiştir.böyle giderse yine yeni yeniden devamlı penguen aldırtma adayıdır.
uykusuz 'da son 3-4 haftadır beni düşündüren şeyler isimli köşesiyle, gelen kutusu 'nu okuma sebebim olan karikatürist. keşke gelen kutusu'nda kalmayıp dergide bir yeri olsa.
saçların nasıl olsun?

yanlardan alma = erkin koray
yanlardan al = 16. yy rahibi
değişik bişey olsun = 2004'teki haliyle ümit davala

yarmıştır...
fırsat verilirse daha çok iş yapacağından emin olduğum karikatürist.

edit:ayrıca bu sözlükte yazar olduğunu düşünüyorum,lakin şu gariban entryim belki 5 kez artılandı.***
bu haftaki beni düşündüren şeyler köşesiyle (getirileriyle - götürüleriyle bir anda akla gelenler) olan sempatimin katlanarak arttığı karikatürist. o kadar hoşuma gitti ki o "bir anda aklına getirdikleri"...

(bkz: sen aşırı derecede sevimli bişeysin)
çizgilerinde bir şey hoşuma gitmeyen insan. ha çizgileri iyi olmayan dergi çizerleri de yok değil.
mizahı sert, kendine özgü bir jargonu ve hiç bir kesimi rencide etmeden çizen bir karikatürist abimiz.
başarısı daim olsun.
Karikatür aleminin oğuz atayi gibi iddialı tespitimi hakeden Harika bir karikatürist.
Bayılıyorum bu adama ya, Kara mizah dediğin böyle olur.

görsel