bugün

Soğuk havaya, soğuk suya artizlik yapma.
hayatta neyi yapmam dedim ya da neyi kınadım ise hepsi başımdan geçiyor. hala ders çıkardığım söylenemez.
dünyanın gerçekten bir sınav dünyası olmasıdır . bu kanıya nerden vardığını düşünen yazarlar özelden fikirlerimi öğrenebilirler . (bkz: oltamı attım bekliyorum) şaka bir yana ama siz yine de sınavı geçmeye çalışın , çalışanın emeği boşa gitmez .
aslında her insan yalnızmış onu anladım. çünkü insanlığın %80 i çıkarcı bir kitleden oluşuyor.
Yaptığın her hareketin kararını beyninle vermek pişmanlık engelleyicidir.

Duygularınla (sevgi, aşk, kin, acıma, kıyamama, güven, kıskançlık, özenti) veya libidonla karar vermek ise sonunu hazırlar.
Kimseyi Onun için uyuyanayacak kadar çok sevmeyin.
Paran yoksa bir hiçsin.
Ama hayat, kuşlar, böcekler falan demeyin, yemeyelim birbirimizi.
Adalet sadece bir kavramdır. Boş bir kavram kullanılmayan.
Artık bundan emin oldum; bu hayatta kime karşılıksız iyilik yaptıysan o kişi sana kazık atıyor. çok nadir olarak vefalı olan insanlar var gerisi hep çıkar, menfaat.
Maaşınızı her isteyene borç olarak vermeyin. hele hele adam sıkışmış deyip kredi kartı limitinizi sıfırlayana kadar nakit çekip
vermeyi hiç düşünmeyin ay sonuna kadar cebinizde bi çay parası bile kalmıyor. Dahada kötüsü isteyecek kimse bulamıyorsunuz.
Kalpsiz ol. Kendinden baska kimseyi dusunme.
Hislerine güven. Sizi bilmem ama, ben bugüne kadar hislerimde hiç yanılmadım.

(bkz: Allah vergisi)
rakı, şarap bunlar anadolu'nun buluşudur düşünün,
birayı iranlılar bulmuştur uzak durun.
Sev ama kimseye körü körüne bağlanma. En gitmez dediklerin bile gidiyor. Kendinden başka kimseye güvenme. Parayla satın alınabilen hiçbir şey için üzülme.
Kimseyi sevme.
Yoktur.
Hayattan ders çıkarılmaz bro. Yaşanır gider. Okidoki?
Fizik ve Kimya.
Hata yapmak insana mahsus. Geçmişimde çok hatalarım oldu. Çoğunlukla kadın erkek ilişkilerinde. Zamanla anladım ki o hatalar beni olgunlaştirdi.

Deneyip pişman olmak hiç denememeye kıyasla daha mantıklı. Ben bunu yaşayarak gördüm.
Ölene kadar yaşıyoruz .
arkadaş falan bunlar yalan şeyler sen kendin için hayattasın ve kendi hayatın için elinden geleni yapmalısın hepsi bu..
bir çok şeyin gerçekleşme ihtimalinin gerçekten elimde olmadığının farkındalığıdır. kader de nasip de doğa kanunu de karma de ne dersen de fark etmez bu dünyada ciddi ciddi murphy kanunları denen bir şeyde var. neyin olmasını istersen olacağı varsa bile önce mutlaka tersi oluyor *
doğumumdan şuanki otuz yaşıma kadar hep yalnızlıktan gocundum eksik sandım.
ama kundaktan otuzuma kadar beni sahiplenen kos koca bir Türk Devleti ve o Devletin
himayesine mensup ne ettiyse kendine eden ama Türklügünden Ataturkunden bir gram eksilmeyen benim

Devletin 80 darbesinden sonraki sıkı yonetımın gözetimindeki yetim kalan cocuklardan biriyim.
lakin her yanımdan kuşatılmış himayesi altına alınmış Türk Devletinin bir oğluyum.
ve bundan gurur duymaktayım aksine geçmişime takılmayı bırakıp gelecege bakmaktayım.
Nihilizm ve septisizm içinde bocalarken çözümün aslında stoacılıkta olması.
Bu yaşa kadar gelinebileceği. Valla inanmıyordum.
Matematik,fizik,kimya,Biyoloji. Hepsini çıkardım.