bugün

Avrupanın en büyük su altı arkeoloji müzesi olarak bilinir bodrum kalesinin Ödenek yetersizliği, arkeolog eksikliği yüzünden bir çok alanının açık olmadığı bilinir. oldukça turist çeken bodrum kalesi adını genelde siyasi çatışmalarda duyurabilmektedir. bu siyasi çatışmaların biri; refah partisi döneminde bir çok insanın karşı çıkmasına rağmen hamamın camiye dönüştürülmesidir.diğeri ise turizm bakanımızın latince tanrının bulunmadığı yer yazısını sildirtmek istemesidir.
Bodrum Kalesi, iki liman arasında, üç taraf denizle çevrili, kayalık bir yarımada üzerine kurulmuştur. Kalenin, kare biçimine yakın bir görünümü vardır. Kale 80x85 metre ölçülerindedir .En yüksek yeri, deniz seviyesinden 47,5 metre olan Fransız Kulesidir .
Kale Rodos şövalyeleri döneminde Aziz Petrus adına yapılmıştır.
bodrum'un simgesi haline gelmiş ve bugün sualtı arkeoloji müzesi olarak kullanılan tarihi bir kale.iki liman arasınada kayalık bir alan üzerinde kurulmuştur.antik çağdan önce ada olan bu alan sonraları kente bağlanarak yarımada durumuna gelmiştir.dört kulesi vardır,ingiliz,fransız, italyan ,alman kuleleridir.
gez gez bitmeyen kaledir.ingiliz kalesi gorulmeye degerdir.
manzarasi sahanedir.
zindani en cok merak etmistik lakin cok ufak bir kismini sergiliyorlar.
bol miktarda suyla gidilmesi gereken yerdir.
dinlenmek icin icindeki ufak kafe tarzı yerlerde oturulabilirdir.
fotograf makinası kesinlikle tam sarj edilmelidir zira o kadar iyi fotograf kareleri vardir.
aksam saat 18:30 a kadar aciktir lakin kapanmadan 10 dk önce girerseniz iceri alinmiyorsunuz cunku gezme alani cok buyuk.
bodrum merkezde sualti muzesiyle birlikte gezilmekte,hemen bitisiginde turgutreis muzesi bulunmaktadir.
ege denizinin mavisinin en iyi goruldugu yerdir.
bayragin dalgasinin cikardigi ses insanin icini urpertiyor ki bayrak cok buyuk ve dalgalaninca heryerden duyulan bir ses yayiyor.
2008 itibariyle girisi 10 ytl dir.
gezince sizi pek tatmin etmeyecek kaledir muhtemelen.
kale büyük, yayılmış durumda; lakin görülecek eserler cok değil yorgunluğunuza değen pek bişey yok.
bi de piliçler var orda burda ne alaka çözemedim atmosferi anlamsız kılıyor.
budur;
görsel
kanuni'nin rodos seferine kadar hristiyan toprağı idi.
st. jean şövalyeleri yapımında ağır davranmış bu sebepten tamamlanması yüzyıldan fazla sürmüş bir ortaçağ yapısı, günümüzde güzel bodrum'un değişmez simgesi. turistlerin gözdesi kale aynı zamanda su altı arkeoloji müzesine ev sahipliği yapan eşsiz bir mekan. 1402 yılında yapımına başlanan kale ancak 1522 yılında tamamlanmış, türk döneminde osmanlılar burayı hapishane olarak kullanmış ve bir hamam ekleyip temiz bir millet olduğumuzu cümle aleme göstermek istemişler. gezmeyi sevenler için akılda kalıcı hoş bir yapı olan kale dışarıdan küçük görünmesinin aksine içeride gezmekle bitmeyen kuleleri, zindanları, işkence odası, amphora sergisiyle kendisine hayran bırakıyor. onca görmeye değer köşesiyle şövalyelerin vahşiliğinin gerçekliğini gözler önüne seren işkence odası ve birbirine zincirlerle bağlanmış tutsakların iskeletleri ise hafızalarda yer ediyor, bunların haricinde milattan önceki dönemlerde akdeniz deniz ticareti hakkında eşsiz bilgiler veren uluburun batığı burada. kendine has görünümü ve farklılığıyla anadolu'daki en güzel müzelerden bodrum kalesi, meraklılarına hoş bir uğrak yeri.
Restorasyon nedeniyle kapalıdır.
5 adet kulesi vardır. Bunlar ingiliz,fransız, italyan, alman ve ispanyol (yılanlı) kuleleridir. En uzun kule 48 metre olan ingiliz kulesidir.