bugün

(bkz: beşinci nesili küçümseyen ötü kalkık yazarlar)
dördüncü nesilken çok ezilmiş bir neslin evladının canhıraş yakarışlarıdır.
(bkz: büyüyünce gecer)*
üçüncü nesil yazarların şukela tavırlarının çizgisine yaklaşmasını beklediğimiz tavırlar.
böyle birşey olacağını düşünmediğim olaydır. 4.nesil olmama rağmen; 'dağdan gelip bağdakine laf söyleme' lafı son derece yanlış. sonuçta internet teki herkese açık bir sözlük burası. bir günlük yazar olsa bile, altı yedi aylık bir yazarla eşit haklara sahiptir. tabii ki kimsenin kimseye ters cevap verme ya da saygısızlık etme hakkı yoktur ama hiyerarşik düzenin buraya sıçraması da sözlükte adaletsizliğe ve çatışmaya yol açar. bu nesil tartışmalarını zaten hiç anlayamamışımdır. 4.nesil olsan noolurr, 5.nesil olsan nolur, sonuçta hepimiz uludağ sözlük adına bir şeyler verme çabasındayız.
şaşırmamak lazım gene beşinci nesil, yine aynı yazar.
dur bakalım daha nelerimiz çıkacak. beşinci nesil, ukala olur, hiç bişey bilmez, entryleri okunmaz, içinden popüler yazar çıkmaz..
ama birileri çıkıp beşinci nesil üzerinden çok iyi prim yapar. kendini anca bu şekilde okutur.
ben senden önce geldim ; ilk ben dedim , en son ben sektiririm tarzındaki 3-5 yaşındaki çocuklardan beklenilecek derecede komik genellemedir.sözlük bir tarikat değildir ki önce gelen her zaman haklı olsun , sonra gelene çömez muamelesi yapsın.
bir birinci nesil olarak hayal kırıklığına uğramama neden olmuştur. sözüm size beşinci nesiller ve diğerleri! eskiden büyüklere bir saygı vardı. ne biliyim büyük gelince herkes susar oturuşunu düzeltir, kendine çeki düzen verirdi. şimdi onu göremiyorum pek. ha diyeceksiniz saygıdeğer 2000cc sen bizi göremiyorsunki niye oturuşumuzu düzeltelim. olsun! göremesem de düzeltin siz. sen bunu gösteriş için yapıyorsan baştan yanlış demek ki. gösteriş için değil içinden gelerek yapacaksın içinden gelerek. herşey gösteriş değildir.
bu tavırlar şu tavırlardır. hmm beşinci nesil evet.
bacak bacak üstüne atıp oturuyorlar sözlükte efendim. büyüğüm geldi bi ayağa kalkayım yer vereyim yok. sabahları bir günaydın demek yok. sen otur ben bi kahve yapayım yok. yok oğlu yok. nesine aferin diyim ben şimdi bunun.
beşinci nesil yazarların bol bol reklamını yapan başlıklardan biridir.
(bkz: ne nesilmiş arkadaş)
(bkz: öyle bir dünya yok)
beşinci nesil yazarlar ukala mıdır?
evet olabilir.
ancak şu da gözardı edilmemelidir. diğer dört nesil içinde de oldukça vasatlar vardı belki de. elenen elendi.
şimdi daha dayanıklılar daha bilgililer klavyesi güçlüler kaldı. (istisnalar da var tabi ki...)
mutlaka bizim nesilde de bir seleksiyon olacaktır.
ve kalabilenler de '6.nesil yazarlar...' türünde başlıklar açacaktır.
nesil farkindan dogan yanlis anlasilmadir.
sözlüğe yeni girmelerinden dolayı yaptıkları heyecandır. *
çömezliğin verdiği heyecan sebebiyeti ile yaptiklari eylemdir. abileri ablalari görmezden gelmeleri lazim.zira onlarda bir gün neyin ne oldugunu anliyacaklardir.
(bkz: tavrımız ukala kendimiz değil)
beşinci nesil yazarların hepsinin gebermesi gerekmektedir. *
kime göre ukala neye göre ukala denilebilecek durumdur yani sırf önceki nesildir diye saçma sapan konuşan adamlara da tahammül etmek zorunda değil di mi bu yazarlar. ayrıca böyle bir başlık açılması bile asıl ukalanın başka taraflarda aranması gerektiğini göstermektedir.

(bkz: paşazade yazarlar)