bugün

11 yıl sonra arayıp bulduğum mis kokulu annem.herşeyi unuttum,unuttuk hep beraber olalım emi.
açım anne.
senin degerini anne olunca anladim anne... yapma dediklerinin hepsini yaptimm seni cok üzdüm biliyorum cünkü aynisini bana kizlarim yapiyor. * hatalarimla günahlarimla kabul ettin beni affettin annelik buydu zaten atsan atilmaz satsan satilmazdi. seni cok seviyorum.. allah seni basimizdan eksik etmesin..
anneciğim seni çok seviyorum. lütfen sağlıklı ol kendine iyi bak. bizi sensiz bırakma, hep yanımızda ol. mümkünse babamı öteki tarafa daha önce gönder. senden geriye kalırsa bir aptallık yaparak evlenmek isteyebilir. sen bize daha çok lazımsın. herşeyimsin. öpüyorum.
kaybolmuş bir anahtar kadar sahipsizim anne. ne elimde bir dost eli, ne saçımda bir şefkat.
sen çok başkasın anne. çok iyisin, çok fedakarsın. çok özelsin. çok değerlisin. benim için yaptıklarının yanında ben kendimi koca bir hiç hissediyorum anne. iyiki varsın anne. iyi ki benim annemsin. seni çok seviyorum.
ağlarsa anam ağlar, gerisi ninja kaplumbağalar.
sevgili anne. sen olmadan yapamayacak olmam, elindeki en büyük koz bunun farkındasın. beni sömürüyorsun, sen ne istersen ben onu yapıyorum. ama benim kararlarım, benim tercihlerim de hep yanlış mıydı da sen beni böyle sahipleniyorsun?
anadolu lisesinde okuyacağım dedim, hiçbir kaybım olmadı. 1 sene kaybettim, fen lisesinde olsam da durum değişmeyecekti.
istanbul'da okuyacağım dedim, hayatım boyunca verdiğim en iyi karar olduğunu gördüm. yine karşı çıktın.
arkadaşlarımla eve çıkacağım diyorum, yine karşı çıkıyorsun. peki sen hep doğru karar mı verdin. bi bakalım:
lgs için beni 2 sene cemaat dersanesine gönderdin, ben istemediğim, ağladığım halde. sonra peşimizi bırakmayınca onlar, bana düştü onları savma işi.
arkadaş ol dediğin insanlar, daha sonra değişince onlarla arkadaş olmamı istemedin. zaten ben en başında onları istememiştim.
şimdi de 3 arkadaş kalmamıza izin vermiyorsun, arkadaşlık markadaşlık diyorsun. anne seni çok seviyorum gerçekten. ama biraz izin ver de ben de birey olmanın tadını çıkarayım.
aramızdaki 35 yaş farkından kaynaklanan kuşak farkını hiç tartışmadım dikkatinizi çekerse. hele siyasi görüş, hiç girmiyorum oralara.
başka biriyle bu kadar anlaşamasam kesin bir daha görüşmezdim. nasıl bir kan çekmesidir böyle. anne.
ben hayatım boyunca hiçbir zaman annemle uzun uzadıya konuşup dertleştiğimi bilmem. nedense biz hiç anlaşamıyoruz,geçinemiyoruz. arkadaşlarıma falan baktığımda onların yaşadığı anne-kız ilişkilerine hayranım hepsi birer arkadaş gibiler. ama biz hiçbir zaman öyle olamadık olamayacağızda. ama her ne kadar birbimize yakın davranamasakta annemin beni sevdiğini bilmek bana yetiyor.
(bkz: anne bana niye almıyorsun bizim evde niye yok)
annem...en iyi dostum...öyle önemlisin ki benim için. sensiz nasıl yaşarım inan bilmiyorum. annelerin güzeli, tek gerçeğim. her anımda yanımda olan, her şekilde yanımda olacak tek insan... yorgunluğumu, üzüntülerimi, sıkıntılarımı bir çırpıda silip atan tek insan. huzurum, ışığım... sensiz ben ölürüm. iyi ki benim annemsin, iyi ki senin çocuğun olarak doğmuşum. seni canımdan öte seviyorum. çok çok çok... beni hiç bırakma... annem...
hiçbir zaman istediğin gibi bir evlat olamadım.senin söylediklerinin hep tersini yaptım ben.inatçılığımdan değildi ama bu.çünkü ben babamın kızıydım.sen de öyle dersin hep zaten "babası kılıklı!" diye.sana hiç benzemiyorum hem fiziksel olarak hem de karakter olarak.sen beni hiç anlamadın anne.her zaman saçmaladığımı söyledin.keşke burada sana sevgi sözcükleri fısıldayabilseydim herkes gibi.beni seviyorsun elbet ama diğer çocukların gibi değil.sen belki benim bunu hissetmediğimi düşünüyorsun ama hissediyorum işte.zor değil bunun farkına varmak.gene de seni seviyorum işte ama artık senin beni sevdiğin kadar.
yemekte ne var anne? * ayrıca seni çok seviyorum.
Bütün Anneler kutsaldır Haydi annelerimize bir gül verelim (:.
üniversiteden yeni mezun olmuştum. elimde diplomam otobüste anneme anlatacaklarımı kafamda topluyordum. nasılda gülecekti belki sarılacaktı bana ağlayacaktı sevinçten... oysa beklediğim gibi olmadı, sabah eve gittiğimde annem hasta yatıyordu 3 gündür hastalığı azmış zaten.ama bana söylememişler. gidip elini öptüm.
anne ben geldim dedim. kısık bir sesle hoşgeldin oğlum dedi.. elimde diplomam vardı gösteremeden uyudu tekrar ve aslında hiç uynamdı 3 yıldır. ben hala elimde diplomam onu arıyorm. bugun ölüm yıldönümü...

seni çok özledim anne..
benim annem bitanedir; bazen sevdiğim yemeklerin arasını uzun tutup özletir, sonra tüm sevdiklerimi birden bi gecede yapıp beni keyiften çıldırtır. O yüzden kusuruma bakma vedat milor, benim annem tanıdığım en iyi gurmedir. annem... seni seviyorum.
senden 18 saat uzaklıkta ki odamda otururken,sana sesimi her yükseltiğim güne lanet ediyorum.annem..gözüm,kalbim,ağzım,elim,ayağım...sen olmasan nefes alabilir miyim acaba??
hep mutlu ol, çünkü sen annesin en çok sana yakışır mutluluk. korkma, düşünme ben varım sen mutsuz olma diye butun dunyayı yakacak gucu olan ben.
şüphesiz ki; adının yanında duran en güzel sıfat 'anne'lik.
hayatımdaki tek mükemmel erkek ile evli olman da ayrı bir güzellik.

edit: babamın mükemmel oluşu mu zoruna gitti de eksiledin anlamadım ki.
seviyorum lan seni sıpa! iyisin iyi ben de iyiyim ama kabul et. *
canım anne; kısa ve öz sana söyleyeceklerim. yanaklarından mıncırırım, hep iyi ve kötü günlerimde sen yanımda ol. koluma da dövmeni yaptırıyorum haa o'na göre *. seni seviyorum. senin oğlun olabilme şerefini bana bahşettiğin için sonsuz teşekkürler.
biliyorum seni çok üzüyorum ama elimde değil. özür dilerim.
seni çok seviyorum canım annem.
seni seviyorum tatlım. kardeşimi öperken sevmiyorum ama sadece beni öp. babamın yüzü de buruş buruş ben hâlâ çıtırım bak.
bazen sana olan hayranlığımı, tanrı'ya olan hayranlığımla kıyaslıyorum ve sonra kendimi cehennemlik hissediyorum.
annem senin dualarınla ayakta duruyorum. seni çok seviyorum.