bugün

entry değildir...
başı korumak için giyilen şapka.
an itibariyle ekranın sol tarafında gördüğünüz şeyler.
bir metnin özünü, temasını belli eden kelimeler topluluğu.
bu entrynin yazılmasına neden olan olgu.
bir kompozisyonun olmazsa olmazı.herseyden puan kırar hocalar ama bu olmadı mı, istersen genclik sırrı ver yazıda bitmiştir kompozisyon.
45 karakteri aşamadığınız ve işte o an bir forumda değil sözlükte olduğunuzu farkettiğiniz hede. * (bkz: sözlüğün kazandırdıkları)
cümle içerisinde kullanıldığında zaman zaman format dışı olarak beyân sildirebilen kelime. dedirtmiş hesabı. *
çoğu yazar tarafından, bir nesir veya manzum eser başlığı zannedilen hede.

efendim entry girip ona göre başlık bulmayacaksınız. kafanızda önce yazacağınız başlığı belirleyin. sonra o başlığı sözlüğün orta üst kısmında beyaz boşluk var, dikdörtgen, oraya yazacaksınız. daha önce enrty girilmiş ise ne ala. forum/chat tarzı kişisel entry'e çevirmeden yazın ne yazıyorsanız. ama eğer daha önce yazılan başlık yok ise, önce arama fasilitesini kullanıyoruz.

mesela "sözlük formatını anlayamayan insanlar" olsun başlığınız. "anlayamayan" olarak yazıp ara tuşuna basıyorsunuz mesela. sonra sol frame'de listeleniyor. oradan bakıyorsunuz buna benzer başlık var mı diye. eğer yoksa kendi istediğiniz başlığı açabilirsiniz.

başlık açarken o yazdığınız başlığı tanımlayacaksınız. mesela "kalem" için;"tükenmez kalem" yanlıştır. çünkü bu tanımlama değil örnekleme. örneğin; "yazmaya yarayan gereç" diye bir tanım yapacaksınız.

teyidini nasıl yapacağız. kalem, tükenmez kalemdir. bakın, olmadı. fakat; kalem, yazmaya yarayan gereçtir. bakınız burada anlamlı, kalemin ne olduğunu anlatan bir tümce oluştu.

bu yüzden, soru başlık açıp; cevabını girmek de sözlük formatına aykırı oluyor. çünkü soruyu tanımlamamış, cevaplamış oluyorsunuz. ama örneğin, "uyudun mu" başlığına; uyuyan insanın cevap veremediği halde sorulan saçma soru, derseniz, bu da tanım olmuş olur. şimdi;

(bkz: dağılın ulen)
çoğunlukla içinde tanım cümlesi bulunduran entry lerin anası.
mifer,kep,şapka, prezervatif.
(bkz: başlık parası)
(bkz: prezervatif) *
renk renk, ceşit ceşit, akıllıca, salakca, üstüne küfür edilen, kolunan tutup sevilen, bir cok ceşiti sozlukte ve carşı pazarda bulmak mumkun.
kafaya giyilir.

(bkz: dikkat et)
başa giyilir.
isteyen göte de giyebilir.
başa giyilen hede.
(bkz: başlık kafaya giyilir)
mevzubahis başlığa entry giren yazarın, başlığı tanımlarken cümle sonuna iliştirdiği isim. olay, durum, eylem gibi tabirlerin yerine bu 'başlık' tabirinin kullanılması, yazarın entrysinin silinme sebepleri arasında gösterilebilir. çünkü bu kullanım, formata * aykırı bir kullanımdır.
(bkz: kondom)
aynı başlık altında zilyon kere söylenmiş olsa da, anlayamayan andavallar için tekrar gündeme getirilmesi gereken bir konuya da ev sahipliği yapabilen şeylerdir.

gençler, liseli bebeler, üniversite öğrencileri, emekli amcalar, ev hanımları!

sevgili 4. nesil, 5. nesil, hatta formatı kavrayamamış olanları varsa 1., 2., 3. nesil;

tanım yaparken; "götümden entry salladığım başlık; "götüme giren başlık; "oooh ne güzel osurdum dedirten başlık; "aklıma geçen gün sktiğim kızı getiren başlık" demeyin, başlık başa giyilir.

nokta.
eşsesli bir sözcük.
essay yazılan sınavlarda her zaman sona bırakılan, zamanın yetmemesi sebebiyle es geçilen, ve 25 puanın kafadan kaybedilmesine sebep olan zımbırtıdır.
el birliğiyle açılması istenen şey.