bugün

Halen devam eden erasmus dönemimde Avrupa'dan çeşitli insanlarla tanışırken fark ettiğim gerçek. Ciddi anlamda insanlar Türkiye'ye ve Türkiye'de yaşayanlara acıyorlar. Özellikle türkiyede olanları bilenler, biraz haber takip edenler Türkiye'ye bakıp kendi hallerine şükrediyor gibiler. Türkiye'de bombalar patlıyor hep korkmuyor musun diye soranlar, neden olan her şeye rağmen her seçimde bu adamı seçiyorsunuz diye soranlar, tecavüzün meşrulaştırılma çabaları hakkında Türkiye için büyük bir ayıp bu nasıl olabiliyor diyenler ve bunlara benzer başka sorular soruluyor. Hiçbirine adamakıllı cevap veremiyorum. Bizim millet "biz dünya gücü olacaz, siz bizi kıskanıyorsunuz onun için böyle düşünüyorsunuz" diye düşünüyor mu diyim adamlara. Halimize acıyorlar diyecek bir şey bulamıyorum. Adamlar Türkiye halkının neden inadına aynı hataya düştüğünü, ülke gittikçe boka batarken Avrupa için acınarak bakılacak ülke durumuna gelmişken neden aynı insanları yönetimde tuttuklarına anlam veremiyor.
Ben de hiçbir şey diyemiyorum. Ne diyim anasını satıyım adamlar haklı. Bizim boynumuzu büktürüp ülkemizden utanmamıza sebep olanlar utansın.

Edit: bu bahsettiğim "avrupalı" insanların hepsi sevdiğim arkadaşlarım. Hiçbiriyle Ülkeleri yarıştırmıyorum. Bu entrynin amacı sadece Avrupa insanlarının Türkiyenin şuanki durumu için Türkiye halkına üzüldüğünü göstermek. Kimse gelip ülkemle dalga geçmedi ya da ülkesini yüceltip Türkiyeyi yermedi. Bu insanlar Ne ırkçılar ne türkiye düşmanılar. Hepsi sevdiğim, iyi niyetli ve tatlı insanlar. Onun için sen niye onun yüzüne bunu çarpmadın falan demeye gerek yok. Öyle bir durum yok çünkü.
(bkz: Alman medyasında Türkiye düşmanlığı)

Avrupa (medyası) için genel olarak geçerli olabilir tabii ki.

Çokta umrumda sanki amk. Adamların kanında var Türkiye'yi kötülemek. içlerinde nefret besliyorlar. Gurbetçi olarak hepsinin amk. Hele domuz suratlı piç Almanların.

Kendi rezilliklerini görmezden gelir Avrupa insanı.
Türkiye'nin Fetö ve PKKlı teröristlere karşı hamlelerine kuyruklarına basmış gibi tepki verirler , ıspanya'da aynı nedenlerden belediye başkanlığı elinden alınan azınlıkcı bir kişi umurlarında olmaz. Ispanya yapınca iyi, Türkiye yapınca kötü.

Fransa da bombalar patlıyor , Fransa ohal'i ilan ediyor. Avrupalılar alkışlıyor. Türkiye ohal'i ilan ediyor, Avrupalılar "amaaaaa olmaz kiiiii" diyor.

Bunlar nankör insanlar. Öyle bir Erasmus dönemiyle belki fark edilmez. Ben burda doğmuş biri olarak diyorum bunu. Avrupalılar nankör'dür.

Herzaman dile getiriyorum,
ATA'larımız Zamanında boşuna dememiş:

"Türkün Türkten başka dostu yoktur!"
avrupa insanı ikiyüzlülüğünü ilk defa bu kadar açığa vurdu. facebook'ta ışidi övenleri hapse atanlar, resmiyette terörist kabul ettikleri pkk'nın kendi ülkesinde yuvalanıp da insanımızı bombalamasına destek oluyor.

fransa'da tek bomba patlayınca ohal ilan edenler, bizdeki ohale o hal bu hal değil diyebiliyor. o bize meşru, size yasak!

gezi başlamadan iki gün önce tv kameralarını taksime kuranlar, fransız polisinin suratını dağıttığı insanları, tekmelediği yaşlıları görmedi.

almancılarımız diyor ki: buradaki tv'ler 15 temmuzda tankları gösterdi ama halkı öldürdüklerini bilmiyorduk.

bunların demokrasisi de yalan. refahı da yalan. haberleri de yalan.

gün gelecek, ülkelerine almamak için botlarını batırdıkları suriyelilerden, 5 kuruş yardım ederken köpek muamelesi yaptıkları yaşlılardan kötü duruma düşecekler.

onlar bize acısa ne, acımasa ne?

- yazık her gün bombalar patlıyormuş, korkmuyor musun?
- arkadaş bombayı patlatan adam senin ülkende kral gibi yaşıyor.
- yazık kork -muyor musun?

alman dışişleri bakanı, ülkemdeki pkk'lıların faaliyetlerinden haberim yok demiş.

gevşek herif. yalancı, ikiyüzlü, pis insanlar..

onlar bize acımasın. yarın birbirlerine düşüp iki dünya savaşında olduğu gibi birbirlerini katlettiklerinde acınası olacaklar.
Acımak değil sadece garipsemek onlarınkisi. Çünkü biz onların temel taşı kabul ettikleri her şeyin dışındayız.
Bir küçük azınlık grup da var tabii ki avrupada nefes almanın bile belli bazı kurallara tabi olduğu disiplinli avrupa ülkelerinde bu kadar kuralcılığın kendilerini boğduğunu düşünen insanlar bunlar işte onlar bizim gibi ülkeleri seviyor sadece. .
(bkz: çok da tın)

Ben su cümleyi anlayamam mesela;

--spoiler--

ülkemizden utanmamıza sebep olanlar utansın.
--spoiler--

ülkeni izah edecek 3-5 kelime bulamiyorsan bu senin eksigindir.

Medya insanlara ne gösteriyorsa insanlar ona inanır. Kim neye nasıl inanmak isterse öyle inanır...
Acınacak durumda olanlar kendileridir. Bir kere ahlak sıfır. Annelerine babalarına isimleri ile hitap eden saygısız şerefsizler bize acıyamaz. Zira o konumda değillerdir.