bugün
- ankarada gezilecek yerler17
- 12 saatte 1 057 erkekle seks yapan kadın10
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz48
- yılmaz özdil15
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler18
- muhafazakar kız için namaza başlayan erkek8
- ev kirası maaştan fazla olan ülke insanları19
- mazbata binali beyefendiye verilecek9
- sushi9
- suşi yiyen erkeğin namusu9
- zeno paradoksu8
- suriyenin türkiyeden ithalata yüzde 500 vergi8
- starbucks ta bedava oturmanın sona ermesi8
- chp belediyeleri olmasa bu halk ne yiyecek23
- erkeklerdeki körpe kız merakı8
- müsavat dervişoğlu14
- halkın rahat bir nefes alması8
- sahi bir 2023 hedefi vardı ne oldu ona37
- 15 01 2025 istanbul da toplu ulaşıma 35 zam geldi13
- günün sözü8
- imamoğlu ve özel'in mücadele edeceği tarih10
- mel mel bakan gibson vs masklavi18
- 24 saatte 11 kişinin sahte içkiden dolayı ölmesi9
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici14
- ben hep 50 liralık alıyorum14
- istanbulda sahte içki ölümleri11
- 2025 aile yılı12
- sözlüğün çok sakin olması13
- fakirlere mana bulmak10
- inekler neden kalp krizi geçirmez8
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması16
- akp'lilerin zamlara itiraz etme eşiği35
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak14
- sözlüğe güzel bir kız bırak25
- matlab8
- yağmur8
- pipisi kalkmayan erkekle evlenir misiniz12
- akşam yemeği hazır9
- 32 yaşındayım her gün süt içsem boyum uzar mı8
- aşk ne kadar sürer sorunsalı12
- kırmızı kart diye bağırmak11
- şuan dinlediğin şarkı8
- el değiştiren belediyelerde hizmetin aksaması8
- dün fetöyü savunanların bugün apoyu savunması46
- evlenmek istemeyen erkek17
- istanbul trafik yoğunluğunda dünya birincisi8
- 15 bin tl alıyorum geçinemiyorum ama oyun rte ye13
- kuş başı şişteki kuyruk yağı11
- beşiktaş ta hırsız yakalandı11
- 14 yaşındayım hepinizden üstünüm8
ateistlerden talep ettiğim bir istektir, zira ateizmin 200 yıllık kanlı tarihine baktığımız zaman bu konuda somut veriler ortaya koyacak bilimsel bir bulgu ortaya koyamamışlardır. hani fosil falan getirir adam demi, yani evrim zırvası falan ortaya atıyorlar ama 300 milyon fosil arasında bir tane bile araform çıkmaması ateistlerin ne kadar boş konuştuklarını ortaya çıkarmıştır. arada sırada canlılığın kayıp halkası diye vak vak ötüyorlar ama daha sonra uyduruk kaydırık sonradan eklemeler olduğu allah'ımızın inayetiyle ortaya çıkıyor...vesselam....
şimdi diyecekler ki; " siz neden allah'ın varlığını ispat edemiyorsunuz o zaman, ortaya koyun da inanalım!"
biz de deriz ki, insanlık ve dinler tarihine baktığımız zaman insanlarda hep bir yaratıcı inancının olduğunu görüyoruz, ateizmin ortaya çıkış mazisi 200 seneyi geçmez, tabi antik çağ materyalist filozofisinin ortaya attığı mesnetsiz iddiaları saymazsak, şimdi son tahlilde diyorum ki, görüldüğü gibi "yaratıcının olmadığı" gibi sapıkça yeni bir iddia ile ortaya peydah olanlar ateistlerdir, burda şunu bilmemiz gerekir hukukta bir ilke vardır, "müddeyi iddiasını ispatla mükelleftir" yani ateistlerin allahın olmadığını ispat etmeleri hukuksal bir gerekliliktir, aksi halde müfteridirler....
saygılarımla...
Hukuk okuyom ben.
şimdi diyecekler ki; " siz neden allah'ın varlığını ispat edemiyorsunuz o zaman, ortaya koyun da inanalım!"
biz de deriz ki, insanlık ve dinler tarihine baktığımız zaman insanlarda hep bir yaratıcı inancının olduğunu görüyoruz, ateizmin ortaya çıkış mazisi 200 seneyi geçmez, tabi antik çağ materyalist filozofisinin ortaya attığı mesnetsiz iddiaları saymazsak, şimdi son tahlilde diyorum ki, görüldüğü gibi "yaratıcının olmadığı" gibi sapıkça yeni bir iddia ile ortaya peydah olanlar ateistlerdir, burda şunu bilmemiz gerekir hukukta bir ilke vardır, "müddeyi iddiasını ispatla mükelleftir" yani ateistlerin allahın olmadığını ispat etmeleri hukuksal bir gerekliliktir, aksi halde müfteridirler....
saygılarımla...
Hukuk okuyom ben.
(bkz: benim olduğumu ispat et)
bana kalırsa ilk olarak var diyenlerin ispat etmesi gereken bir konu. sen varlığını kanıtla sonra da yokluğunun kanıtını iste.
Eğer tanrı var ve güçlüyse neden kötülükleri engellemiyor? Gücü mü yetmiyor o hâlde tanrı güçsüzdür, güçsüz tanrı olamaz, tanrı yoktur. Tanrı güçlü de kötülükleri engellemek mi istemiyor? O hâlde tanrı kötüdür, kötü tanrı olamaz, tanrı yoktur.
Güldürürken ağlatan istekdir.
Allah çarpsın ki yok, diye cevaplanması beklenen istektir.
hiçbir zaman ispatlayamazlar.
dinlenilmeyecek söz.. zaten ispat istemek başlı başına garip bir olay.. samimi müslüman zaten bir zat-ı zülcelalin mükemmel düzene yön verdiğini görür.. geriye kalanlar bu düzeni inkar eder ve yaratıcıyıda bir nevi görmezden gelir.. sen de ona varlığını ispat edemezsin .. gözünü kapatmış bir insana güneşi ispat etmek ne kadar imkansızsa bu da öyledir.. gözü kapalı olan yaratıcıyı görmeyebilir ve yaradanı ispat da edemezsin.. fakat bu bizim de gözümüzü kapatmamızı gerektirmez.. sonuç olarak gözümüzü kapatmayalım, saklambaç oynamayalım..
olmayan birşeyi nasıl ispat etcez diyerek sıyrılırlar işin içinden. hem atayizlikte öyle sonuca gitmek falan yok. düşünme var. o yüzden felsefe ile içlı dışlılardır.
edit: ateistlik ilkel insanlardan bu yana gelen inanmama yok sayma özgürlüğüdür. 200 yıl önce bir zirzopun bakın lan bana bunun adı ateist demesiyle günümüz selfiesi gibi meşhurlamıştır.. bizim dangalaklarda ateistim deyip delikanlılık yapma modundalar..
hey allahım sen şu atayizleri ıslah et..
edit: ateistlik ilkel insanlardan bu yana gelen inanmama yok sayma özgürlüğüdür. 200 yıl önce bir zirzopun bakın lan bana bunun adı ateist demesiyle günümüz selfiesi gibi meşhurlamıştır.. bizim dangalaklarda ateistim deyip delikanlılık yapma modundalar..
hey allahım sen şu atayizleri ıslah et..
allah var kuranda yazıyor.
var diyenlerin önce ispatı gerektiğinden geçersiz önerme.
iddia sahibi kanıtla yükümlüdür. var diyorlar ispat edeceksin.
iddia sahibi kanıtla yükümlüdür. var diyorlar ispat edeceksin.
allah varsa asıl sen de ispat diye cevap verilen olaydır.
allah'ın olmadığı ispat edilebilir bir şey olmuş olsaydı, bu allah'ın varlığına delil olurdu. mantıklı bir istek gibi gelmiyor pek.
Olmayan seyin ispati olmaz sen varligini ispatlamalisin.
Allahin varligi kesin olsaydi dunya bir sinav yeri olmazdi herkes mukemmel musluman olurdu teorisine bir soru: neden herkes mukemmel musluman olmasin? Neden illa bir ayrim olmasi gerekiyor? Yaratici'nin insanlari birbirinden ayirmak gibi dunyevi bir kasti neden olur.
vicdani bir mesele olduğu için gerçek bir talebin konusu olamayacaktır.
hiç kimse, inandığı şeyin doğruluğunu ispata davet edilemez; tıpkı inanmayanlardan da bunun talep edilemeyeceği gibi.
hiç kimse, inandığı şeyin doğruluğunu ispata davet edilemez; tıpkı inanmayanlardan da bunun talep edilemeyeceği gibi.
iddaa sahibi iddasını kanıtlamadıkça iddaa içi boş tatava olarak kalır. Ki iddayı ortaya atan teistlerdir. Bunun için sizlerin ispatını bekliyorum.
Yokluğunu ispat etmek varlığını kanıtlayamamakla mümündür. Ayrıca yokluk kanıtlanamaz ya da ispat edilemez. Ancak varlık kanıtlanabilir.
denizkızının olmadığı da ispat edilmemişken neden denizkızlarına inanmadığı merak konusu olan müslüman sorusu.
meselenin hala var/yok seviyesine indirildiği ama hiç bir şekilde "inanç hürriyeti" bağlamında ele alınmadığını üzülerek gördüğüm tartışmadır.
inanç hürriyeti denen mevzuya bir insanın inanmaması da dahildir.
ayrıca; la ikrah fiddiyn (=dinde zorlama yoktur)
inanç hürriyeti denen mevzuya bir insanın inanmaması da dahildir.
ayrıca; la ikrah fiddiyn (=dinde zorlama yoktur)
Allahın kimseyi kimseden ayırdığı yok. Sadece sınav var be geçip geçmemek sana bağlı. Elbette allah herşeye kadir dır fakat o zaman seni yaratmasının ne anlamı olurdu ki??? Sadece kukla misali gezerdin. Şimdi ise herşeyi ama herşeyi düşünüyor konuşuyor ve yazıyorsun. Daha ne beklentim var ki??? Sen bu kadar akılla bu zekilikle dünyadaki savaşı durduramiyorsun sonrada gelmiş "vay efendim allah kötüleri durdursun" oldu tabi. Her koyun kendi bacağından asılır. Kötülük yapanlarinda sınavı başkadır. Sen önce kendine bak sonrasi gelir.
allah taş eder böyle işlerle uğraşmayın durumudur. bırakın herkes neye inanıyorsa inansın. kalpler kırılmasın yeter.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar