bugün

Herseyden once fakirdir bedelliye verecek parasi yoktur, gider bilmem kaç ay ameleliğini yapar, dayağini yer sonra geri gelip kendiyle gurur duyar. Askeriyenin, generallerin cocuklari daha rahat yerlerde okusun diye, generaller daha iyi arabalara binsin diye gorevini yapmistir ama sag da solda bunu vatana olan sevgisine baglayarak anlatir. Vatana hizmet patates soyup tuvalet temizlemekse en buyuk vatansever benim.
askerde rütbelilerin uşaklığını yaptığı için, onlarca kişilik koğuşlarda koyun usulü bir süre yaşadığı için, tuvalet temizlediği için, gecenin 3-5'i arası genelde çok anlamsız bir yerde nöbet tuttuğu için (burda sınırda adam gibi nöbet tutup vatanı koruyanlar kast edilmemekte, örneğin istanbul'un tuzlasında bir su deposunun yanını bekleyen kast edilmektedir), hayatında işe girmek, kariyer yükseltmek, evlemek gibi pek çok önemli işin yapılacağı yıllarda herşeyi bırakıp biraz koşu, biraz talim, bol küfür ve aşağılanmaya hayatında bir dönem ayırdığı için kendisi ile gurur duyabilir.

Evet bu tablo karşısında gözyaşlarıma hakim olamıyorum.
benimdir o. 2. sınır taburu Yüksekova'da aslanlar gibi görev yapıp itin köpeğin diline dolanmadan gelen gençtir.
farklı yorumlayan da askeriyenin de ayrı bir dünya olduğunu bilmeyen kişidir. orada lağımcıya da, aşçıya da, terziye de, bakıcıya da ihtiyaç vardır. Bazı komutanların keyfiyeti için askeri kullanması ayrı bir trajedidir fakat genelleme yapılamaz.
sadaeke'dir. tamam, çok rahat ya da örnek bir askerlik yapmadım ama bedelli askerlik muhabbetine yaşım yetmesine karşın gitmedim. gerçi o da acemideki ilk üç gün sonunda "kafamı sikeyim" döndü ama oldu bitti işte. yaptık askerliğimizi ve başardığımız bir şeyle gurur duymak, övünmek de hakkımızdır.

gerçi bu pembe tezkerelilere sorsak atalarımızla gurur duyamayız, bizim emeğimiz yok onların başarılarında. yaptığımız bir şeyle gurur duyamayız, görevdir o. ulan madem çok biliyorsun siktir git, general ol daha iyi arabalara sen bin! ama olmaaaaaaaaaaaaz! o recep tayyip erdoğan'a çantacı olacak, mazlum'u getirin bana olacak ki mebusluk, nazırlık yapsın.
korkağın önde gidenidir.
boşuna gurur yapıyordur. patates soyacaktır.
Adam gibi adamdir. Herkez gurur duyar. Bu bir onurdur . TUM ASKERIMIZE HAYIRLI TESKERELER DILIYORUM.
bir asker kızı ve asker ablası olarak hoş durum değildir ama askeri ceza kanunu 477. sayılı kanun ve devamı buna mecbur kılar gitmesen olaylar uzar gider gitsen kendini ifade edemezsin gurur duymak demeyelimde 'sağ salim gidip gelsin kardeşim ve tüm askerlerimiz.'
Dayatilan milliyetcilik akimina kurban gitmis, kendi maddi ve manevi varligini muhtemelen kendisinden daha az akilli kimselerin gecici emrine girerek heba eden genctir. Askerligin kutsalligi, askerde mantik aranmamasi, sehit olanin cennete gitmesi gibi zirvalamalar da hep bu skeptik bakis acisindan korunabilmek icin ortaya atilan ve cahil kesmin inandigi zirvalardir. Askerlik maddiyat isidir, saglam bir politikaya dayandirilmali ve profesyonel alarak yapilmalidir. 1 milyon ameledense 250 bin profesyonel cok daha efektiftir. Askere gidip patates soydugu icin, tuvalet nobeti bekledigi icin ve tum bunlari yapmak icin evini, isini, sevdiklerini geride biraktigi icin gurur duymayi basaran bunyelere de ufak bir saygi beslemiyor degilim.
hayatta başka gurur duyacağı bir şey olmayan insandır.
içeri girdiği an kendine de küfür eder o genç neden buraya geldim diye.
gururuyla haklı olan gençtir.

her şeyi geçtim başka konulardan ele alacağım, askerin bir eğitim yeri olduğu da bilinmelidir. işin içinde olduğumdan biliyorum. niye okuma yazma bilmeyen doğulu kardeşlerimiz gelip bu ocakta okuma yazma öğrenmiştir, ve burada seçtiğiniz görevlerden sonra sertifika alabilme şansınız ve bu sertifikayı da sivilde kullanabilme durumunuz vardır. düşünün ekmek kapısı da bulabiliyorsunuz bir yandan.

batıda askerlik yapmak askerlik yapmak değildir çoğu zaman onlar kendini tatilde gibi hisseder.

bir de demiş ki:

--spoiler--
generallerin cocuklari daha rahat yerlerde okusun diye, generaller daha iyi arabalara binsin diye gorevini yapmistir
--spoiler--

hocam, siz özelde bir şirkette çalışırken patronun çocukları daha rahat yerlerde okusun, arabası daha fiyakalı olsun diye mi çalışıyorsunuz. bu saçma bir mantıktır.

nice arkadaşlıklar oluşuyor bu ocakta nice anı birikiyor torunlara kadar anlatılacak. eziyet, işkence falan da değildir çünkü ileride dönüp bakınca göreceksiniz ki gülümsediğiniz hatıralar.

biz de bir tanesi var her bayram sektirmeden arar sorar, bayram kutlar. bu adamın iki amcası da pkk'lıdır. sizce bu da bir başarı değil midir onu oradan çekip çıkarmak, vatanına geri kazandırmak. her şeye sığ kafayla bakmayın lütfen.
oysa bilme sehit oldugunda bir hiç uğruna öldüğünü amaç ne savas yok bi bok yok ortada ama vatan sağolsun dersin.