geçti borun pazarı sür eşeğini niğde'ye...
90 milyonluk ülkede eğer 5-10 milyonluk kesimde değilseniz sizin ve çocuğunuzun bir geleceği olmayacak.

para biriktirmek - tasarruf yapmak mı?
güldürmeyin beni, eğer o 5-10 milyonluk kesimde değilseniz; yaşanılan ülke durumu ve kendi durumunu karşılaştırıp bir maliyet analizi yapamayan cahillerin rüyasıdır veya saçmalamasıdır tasarruf - para biriktirme.

para biriktirirsiniz ama neyin bedeli bu tasarruf?
gayet basit, insan gibi yaşamınızdan feragat etmenin bedeli. insan gibi yeterli deneli ve sağlıklı beslemenizden, sosyal hayatınızdan, çocuğunuzun ve sizin gelişiminden, barınma, giyim, iletişim, yaşam kalitenizden her şeyinizden yapacağınız kısıntılarla bir birikim elde edeceksiniz.

elde ettiğiniz bu birikimler sizi hayatınızın son demlerinde sizi rahat mı ettirecek sanıyorsunuz?
bu birikimlerle vaz geçtiğiniz hayatın yaşamın güzelliklerini ve heyecanını tadacak sürecek olmanızı mı sanıyorsunuz?
böyle bir kanıya sahipseniz aptalsınız.

ne bileyim, kilosu 80-90 liraya ithal muz alayım, 50 liraya yerli muz almayayım. malum bizim tarım ürünleri avrupadan sınırdan gönderiliyor, ithal edilmiş gıdalarımız avrupada toplatılıyor. insan sağlığı için tarımda asla kullanılmaması gereken kimyasallar ve kullanılan kimyasalların da belirli bir oranda olması gerekirken meyve sebzelerde 80 kat fazla tarım ilacı - kimyasallar bırakın kanser olmayı anında öldürecek seviyede olması...

https://www.karar.com/seh...-kaybetmisti-olum-1632264

böyle bir yaşam kalitesinde ettiğiniz tasarrufla geri dönülmez bir kronik rahatsızlıklar hastalıklar, organ yetmezliği, gelişim bozukluğu yaşayarak birikiminizi doktor parası yaparsınız.

2-3 tane kuru lüks semtlerde temizleme yeri iş yeri olan hali vakti yerinde bir hacı amca vardı (adı hacı, kendisi değil) bir gün temizlemeden takım elbiseleri almaya gittiğimde çay ısmarladı dükkan önünde sohbet ederken güzel bir kadın ince keten elbise güneşin arkadan vurmasıyla tüm vücut hatları ortada önümüzden geçerken hacı amca isyan etti.
-yaşım 60, bu yaşa kadar eşşek gibi çalıştım. yemedim içmedim gezmedim eğlenmedim biriktirdim.
yazlık kışlık ev araba para her şeyim var. bu yaştan sonra yemek yesem doktor yasak diyor. zamparalık yapsam çoluk çocuk torun sahibiyiz millet ayıp diyor. bu para bu mal ile ben anca kendimi silktiririm. bu yaştan sonra gelen paranın mıkoyum.

diyeceğim, canınızdan (hayatınız yaşamınızın kalitesinden) kestiğiniz her kuruş paranın maliyetini iyi analiz yapın.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar