bugün

Yapılmaması gereken, yürek burkan eylem.

Arkadaş, o sineğin bir ailesi var, sevenleri, çoluğu çocuğu var. Ayrıca uzun seyahatlerde iklim ve kültür şokuna girebilir.

Düşün bak, alıyorsun yozgat'lı bozkır karasineğini, hop antalya'ya getiriyorsun.

Lütfen seyahate çıkmadan önce araçlarımızdaki sinekleri doğal yaşam alanlarına salalım.
muz kabuğunda gelen böceğin uzaktan akrabasına yapılan zulümdür.
(bkz: nihat doğan düşüceleri)
değişiklik arayan bir sinek ise gittiği yerde sevinçten ölebilir.
köşe bucakta değilde hiç değilse yolda bırakılması lazımdır. sinek eğer azcık akıllıysa bu defa ters yöne doğru giden bi araca atlayacaktır.
Bazen tüm çıkarma uğraşlarıma rağmen başaramayıp gerçekleştirmek zorunda kaldığım eylem. Oğlum bak git şimdi ıstanbulda trafik var çevre kirliliği var var oğlu var... Bir camı açıyorum öteden giriyor meret. Ama hakikaten üzülüyorum buna. Bir de bej döşemeleri pisleyip kirletiyor ipne.
o kadar yol gidip aracın camı açılmadıysa ölmüştür o sinek. ayrıca arabaya sinek almak deyince akıllara ''sinek otostop mu çekmiş lan?'' sorusunu getirmiştir.
rus'tan alınan ambitini bıyıkta beslemek gibidir.
zamanında yaptığımızdır.

sineği kars'tan alıp ankara'ya getirmiştik amk.
antalya sahiline gitmekte var. sinekte bunalmış sıkılmış bedava göç işte. elin kuşları kilometrelerce yolu kendi çabalarıyla gidiyor.
çoluğundan çoçuğundan ayırmaktır. yol boyu başını camlara vurur küçük emrah misali.
artık yozgatlı boku yerine antalyalı boku yemelidir.
(bkz: hayata dair iç burkan detaylar)
bu entry bana çocukken yaşadığım bir olayı hatırlattı küçükken 17 agustos depremi dolayısıyla kocaeliden ankaraya taşınmak zorunda kalmıştık apartopar geldiğimiz için çok sevdiğim oyuncağım kırılmış arabada annem alıp attı çöpe bende anneme farkettirmeden aldım çöpten beş ay odamda sakladım beş ay sonra kocaeliye tatile gittik orda attım çöpe nede olsa o kocaeliye aitti ankarada yapamazdı..
(bkz: ben bunu daha önce düşündüm lan)

(bkz: yazar kafası)

(bkz: hepimiz kardeşiz)
acımasızlıktır. bu nasıl yapılır, belki çoluk çocuğu, geride bıraktığı kan deposu insanları özleyeceği hiç mi düşünülmez?.*
Onlarında bi çevresi var arkadaşlar yazık yapmayın çoluk çocuk ne yapar sonra?
sinek için bir değişiklik olur aslında iyi gelebilir.
Birtakım bulaşıcı hastalıkları başka diyarlara taşımaktır. Ebola virüsü uçakla seyahat edenlerle Avrupa'ya ABD'ye geçmiştir, bu da aynı hesap.
bedava yolculuk *
bir karıncanın a şehrinden b şehrine kaç yılda varacağını düşünen bir yazarın gerçekleştirebileceği eylem. evet kendimden biliyorum.
araba alırsam yapacağım ilk uzun yolculukta deneyeceğim eylem. farklı kültürden kanlar tatsında değerimizi anlasın hayvan. beğenirse kaladabilir yani hiç sorun değil. hem ne demişler doğduğun yer değil doyduğun yer.
Yapmayın, denemeyin muhteremler. Sinekler sosyal canlılardır. Aile kavramının çok önemli olduğu. Anne, baba, yar ve evlat hasreti çekmelerine sebebiyet verir. Yuva yıkanın yuvası olmaz.
Beleşe erasmus.
ilginç bir olay.