bugün

eğer mitral kapak yetmezliği denen kalp kapakçığınızda sarkma varsa da olabilir. farklı seviyelerde zuhur eden bu rahatsızlıkta oturma halindeyken içinizden lık lık lık bir şeyler akar gibi olur, zaman yavaşlamış gibi hissedersiniz. kontrol ettirmekte fayda vardır.
Çocukluğumdan beri muzdarip olduğum hadisedir. Doktorlar kalbin saat gibi deseler de korkar insan. Atriyal fibrasyon da yaşamış biri olarak korkutur. Bunun tekleme hissine ise, ekstrasistol denir. Zararsızdır ama adamı incitir..
Yürüyüş ve koşu egzersizleriyle düzeltebilirsiniz.

Benim nabzım çok düşüktür, normalde 55-60 atar. Ama biontech 3. Dozdan sonra bana birşeyler oldu. Aşıyı olduğum günün gecesi çok anormal bir kalp çarpıntısı başladı. Kendimi zor bela hastaneye götürdüm. Tansiyonumu nabzımı ölçtükleri andan sonra ortalık karıştı. icapçı kardiyolog geldi koşa koşa, etrafımı 5-6 tane doktor sardı, kırmızı alana aldılar, nabzım 220 olmuş.

Tuhaf tuhaf sorular sormaya başladılar, uyuşturucu mu kullandın? Birşeye mi heyecanlandın? Son 6 saatte ilişkiye girdin mi? Lan yok! Biontech oldum bi tek!

Diltiazem diye bişey vurdular, o ilaç kanıma karıştığı an düzeldim.

Bu olaydan sonra oturduğum yerde aniden ayağa kalkınca baş dönmesi başladı, nabzım normal zamanlarda bile çok yüksekti(90-100) ve tam o günlerde çok sevdiğim bir abim kalp krizinden öldü.

Bu olay beni çok etkiledi ve kardiyo egzersizlerine başladım. Haftada 5 gün en az 5 km koşuyordum, hatta bazı günler 10.

Şu anda nabzım tekrar 55’e düştü. Bir yıldır hiç çarpıntı yaşamıyorum. Sebebini biontech’e bağlıyorum.
"aa acaba zamanı geldi mi" dedirtir, birkaç dakika sonra da şöyle baktırır:

görsel

başka zamana artık...
Biontech aşısından sonra yaşadığım durum. Ilk zamanlarda daha sık ve ağır geçiriyordum çok şükür şimdi ara ara geliyor.

Rabbim herkese şifa versin.
Benimki su kesintisi gibi önceden haber veriyor. Çarşamba saat 15 ile 16 arasında çarpıntı olabilir diye uyarı geçiyor.
Kahveyi azalt
Bo su
Yürüyüş yap.
Bende aort kapakta biküspit mitral kapakta çökme var.birde yutkununda nabızda bir kaç atım hızlanma sonrada şak diye durma yapıyor.birde bağzen boğazımda düğümlenme gibi bişey oluyor nabiz 2sn yok sonra şak diye bir vuruyor.
Nargileyi sıvı olmadan içince başıma geliyor.
(bkz: panik atak)