bugün

gittiği camideki arapça yazıları sanki çok iyi anlıyormuş gibi bir karikatüre bok atma sevdasıdır.

sen önce çevrendeki yazıların gerçek anlamlarını araştır ahali. bırak o karikatüristin kendi ayıbı olsun.
(bkz: eksini cebinde bil)

(bkz: eksi çılgınlığı)
arapça' nın da sadece en nihayetinde bir milletin dili olduğunu, arapça yazılan her kelimenin allah' ın ayeti olmadığını ve bu yüzden her kelimesinin önünde secde etmenin saçmalığını cahil kimselere çok güzel bir şekilde anlatan, akıl dolu müthiş karikatür. iğnelemenin en ince örneklerinden biri. böylesi zor bulunur.
(bkz: elfazı küfür)
kendilerini komik sanan bir grup terki zekalının ürünü "mizah" dergisinin sıçtığı noktadır. Solculukla dinsizliğin karıştırıldığı işin bokunun çıkarıldığı son noktadır.
solculuğu ateizm ile karıştıran derginin yayınladığı karikatürdeki fikirimsi.
ergenekon terör örgütü sona erdiğini bilen, dolayısıyla memlekette kimsenin kendisine zarar veremeyeceğini çözümlemiş olan ve bu yüzden; rahatlıkla, özgürce (veya sıçarcasına) konuşan, yazan, çizen tiplerin günümüzde artacağını gösteren ifade.
bir karikatürist hastalığıdır: herşeyle alay ede ede hayatta ciddiye aldıkları hiçbir şey kalmaz. karikatür çerçevesi boyunca cidden "daha fazla nasıl dalga geçebiliriz"i düşünmüşler ve ortaya bu çıkmış.
(bkz: vay ibneler vay)
penguen dergisindeki bir karikatürde cami içindeki duvarda yer alan yazıdır. yazının üstünde ise cami lambaları prezarvatif şeklinde gösterilmiştir. ancak sözlükte ve diğer tüm forum sitelerinde islamcı kesimin bu yazı nedeniyle dergiyi eleştirdiği görülmektedir. prezervatif şekillerine ise laf söyleyen sayısı iki elin parmaklarını geçmez.
yav kardeşim hoşuna gitmeyebilir ama adam sonuçta orada iki olgu hakkında kendi görüşlerini açıklamış. 'hayır saçmalamış bence ikiside var' diyebilirsin ama işin ilginci asıl saldırı ve provakasyon prezervatif şekilleriyken onu eleştirenlerin sayısının az olmasıdır. buda ne kadar doğmatik ve şekilci olduklarını gösterir.
resime dikkatli bakıldığında "allah yök" yazdığı görülmektedir.
her iki fikrinde, savunucularını anlamakta güçlük çektiğim bir söylemdir. 4 kolluya binince var mı, yok mu, herkes anlamayacak mı? biraz sabır.
kısa metrajlı düşünerek,ufku göremeyenler,ağızlarından taşırdıkları
küfürlerini,kutsal kelimelerin geçtiği sayfalara yerleştirerek say
gısızca pervasızca ,güya kutsalları savunuyorlar.kararlı bir azap
gelene kadar da devam edecekler.hayvanlardan ayıran konuşma üstün
lüğüyle insanca anlatırsın.hz peygamber,hz vahşi'ye bile küfür et
medi.amcasının katiline.çöpler bile dönüştürülüyor.en yüce olanın
tevbe kapılarını kapatabilecekmiş gibi,haddini aşarak.gürül gürül
egolar,küçük adamlar ve dev egolar en kutsal olan dilediğini inan
dırabilecek ve gerektiğinde cezalandıracaktır.düşünce atıklarınızın
dönüşümüne direnç geliştirmektense,penguen ve onun gibilerin dönüş
mesine yardımcı olun.değersizleştiren,iğneleyen,küfür eden ilkel
tepkiler yerine,akıl ve edep yüklü şeyler yükleyin hayata..yüksek
duyarlılıkta, değerli ve özlü bilgilerle,hakkıyla anlatın sevgili
dinimizi..
sabah akşam ateistlere "kafir orospu çocukları, siktirin gidin bu ülkeden" diye bağırıp çağıran insanların bu karikatür için yaptıkları "ama saygı duyun inananlara" yorumundaki riyakarlığın hayretle izlendiği önermedir.

ayrıca karikatürde hakaret ve saygısızlık içeren bir durum söz konusu değildir.allah/din var cümlesinin olumsuzudur.

binyıllarca tanrı ve tüm mistik değerleri reddettiği için "inanan"lar tarafından vahşice katledilenleri düşününce, bu karikatür çok masum kalır.en azından karikatürde geçen önermeyi reddettiği için kimse öldürülmemiştir.ateistle inanan arasındaki fark da budur zaten.
"allah var, din gerçek" cümlesi kadar, fikir-inanç taşıyan sıradan bir cümle. var demekle var olmuyor, yok demekle yok olmuyor. bu ne şiddet bu celal. bu ne lahana turşusu.
sadece provakasyondur. kendileri gibi olup sakal bırakan kişiler tarafından derginin binasına molotof yada el bombası atılır daha sonra Tekbir getirilir ondan sonra Müslümanalr penguen dergisini bastı ölü ve yaralılar var bütün suç akp nindir.
mevlid kandiline özel hazırlanmış provakasyondan başka bir şey değil.
umursayıp da ne yapacaksın
yapanlar utanmamış okuyanlar mı utanacak?
ayrıca bu karikatür sözlükteki atesitleri fazlasıyla sevindirmiş.
onların da sevinmesi en doğal hakları.
memlekette özgürlük var...
Penguen in ayıbıdır.
Gerçi çizim Bahadır Baruter in stiline benziyor. Aslen onu bağlayan bir durum, aşırmadım da fakat, derginin de bir editörü yok mu arkadaş? Bir kontrol edilmez mi?

Penguen dergisinin, çizeri adına özür dilemesi gerekir. Çizerin de ayrıca özür dilemesi gerekir tabi. Eğer Baruter se, kendini elit, entelektüel görmeye başlamış ne oldum budalası olmuş biri olduğunu düşünüyorum.

Değilse, günahını almışım. Ne günahı yahu? Allah yoksa, günah da yok. Baksın işine artiz.

Ek: Tanımımı yaptıktan sonra, yazılanlara baktım, üzücü...

Bir görüşe sahip olabilirsiniz, fakat o görüşe sahip olmanız sizin gibi düşünenlerin yaptığı yanlışları savunmanız gerektirmez.

Bilica nın penaltı noktasını kazma hareketi bir Fenerbahçeliyi de rahatsız etmeli.
Allah a dine laf edilmesi bir solcuyu rahatsız etmeli. Hatta inanmayan bir ateisti bile, başkalarının inançlarına saygısızlık olduğu için rahatsız etmeli.

Neyse bunlar benim düşüncelerim, fakat Allah aşkına futbol takımı tutar gibi olmasın siyasi görüşleriniz.
benim bu karikatürde anladığım şey camilere girdiğimizde güzel bir görüntü veren, hattatların elinden çıkan o arapça yazıların arasına sıkıştırılmış, o yazıya benzetilmeye çalışılmış bir söz. *

ben camiye az giderim,* gittiğimde de duvarlara boş boş bakarım, aynı şekilde yazılan yazıları ararım, güzel yazılmış olanlarına döner bir daha bakarım ama orada ne yazdığını bilmeden bakarım, bilinçsizce.

ben zannetmiyorum ki camiye giden insanların durumu benden farklı olsun. hatta neredeyse tamamı benim durumumda, eminim.

karikatürde zaten adamın biri allah ile pazarlık yapıyor "kılmasam olur mu?" diye.

yani burada çizerin kastettiği şey orada öyle bir yazı bile olsa siz yine gideceksiniz, size emredileni yapacaksınız, sorgulamadan. evet burada dünya görüşünü ele veriyor ama "penguen ölsün gebersin yuh ulan" gibi hakaretleri de hak etmiyor.

ben uykusuz alırım, bu karikatürden sonra gidip yine uykusuz alırım, fark etmez. aynı karikatür uykusuz da olsa ben yine gider uykusuz alırım.

abartmaya gerek yok.
otu boku dinime küfrettin diye algılayan zihniyetin yeni bir serzenişi...
dinine küfretmek isteyen insan, çıkar ve: ''dinini sikeyim!'' der. rahat ol...
kesinlikle provakasyondur. amaçlanan dergiye saldırı yapılmasını sağlamaktır. bu olay penguen in tirajını artırma çabalarından başka bir şey değildir.

bu provakasyon inançlı insanların inancını zedelemez. bunu bu yazıyı oraya sokuşturan çizerde bilir. amaç islamın hoşgörüsünü tartmak, ve paradır. dergiye saldırı olduğunda bakın habura goyduklarım demokrasiye saldırdılar demektir. inançlı insanların yapması gereken bunun demokratik bir hak olduğunu kabul etmeleridir. yakıp yıkmadan, protesto ederek penguen in özür dilemesini sağlamaktır.

sevgili pingular ; inançlı olmamanız inançlı insanların inançlarına saygısızlık olmamalı.
mantıksız önerme. bir şeyin yok olduğunu ispat etmek var olduğunu ispattan daha zordur.

şöyleki: 1000 kapısı olan bir binaya giriş olup olmadığı sorusuna giriş yok cevabı verebilmek için tüm kapılar kontrol edilmeli . ve hepsinin kapalı olduğu sonucuna varınca giriş yok denebilir. oysa giriş var diyen birisinin ispat etmesi için açık kapı bulması yeterlidir. o sebeple allah yok demek ispatı neredeyse imkansız bir önermedir.
insanların düşünmeksizin, anlamaksızın yargıya vardıkları karikatür. avizelerinde prezervatif sallanan, cemaatten birisinin tanrıyla cepten konuştuğu ve duvarında "allah yok din yalan" yazan bir cami tasavvuru işte. adam cepten tanrıyla konuşuyor, sen duvardaki yazıya takılıyorsun. acaba tanrıyla cepten bağlantı kurmak çok normal de benim mi haberim yok! böyle bir cami olamayacağının herkes farkında beyler. bahadır baruter de dahil bu gruba. kimsenin de senin dininle alıp veremediği yok. sadece bir kurgu yaratmış. ona göre bir cami çizmiş. cep telefonuyla tanrıyı arayıp son rekattan yırtmaya çalışıyorsa duvardaki yazı da gayet normaldir.

ama hayatı gördüğünden ibaret zannedenlerin bu karikatürü ve diğer sanatları anlamasını beklemiyoruz. siz yine de ileri demokratlık nosyonunu elden bırakmayın. linç edin! öyle ya; allah yok, din yalan, hamiler var, linç gerçek.
(bkz: din iman konyaspor)

(bkz: allah kitap beşiktaş)
arsızlığın had safada yaşandığının göstergesidir.
bu tip canlılar hem bizden beslenirler hem de bir takım pisliklere cürret ederler.

mizah adı altında saldırı hakaret edenlere prim verenler utansın, kim olursa olsun önemli değil.
müslüman adam kafayı çalıştırmak zorunda.

bu da bizi karikatür krizimizdir, bu böyle biline!