bugün

"allah tanrının belasını versin". (bkz: necip fazıl kısakürek)
farketmez tanrı veya allah zira ikiside aynı kapıya,hüda'ya çıkmakta.önemli olan eylem değil,niyet...
(bkz: allah tanrının belasını versin)
son zamanlarda pörtlemiş bir tartışma ayrışmadır.
allah az önce kendim kontrol ettiğim üzre esma ül hüsna nın 1 tanesi.
allah arapçada kullanılmış islamdan ayrı tamamen kullanım itibari ile günümüzde tanrı kelimesinden ayrıştırılmıştır. yani tanrı aslında insanların ilah yaratıcı kudret olarak gördüğü güç iken allah bunu isimlendirmektir. allah yerine mucip, muiz veya azim de denebilir. sanırsam burada yine toplumumuzda sevilen biraz da cahillikten kaynaklanan kutsallaştırma mantığı yatmaktadır. aynı türbelere inanış ya da 33 lü tespihi sallama günahtır mantığı ile. o sebepten bilinmelidir ki allah kelimesi arabistanda hz peygamberin vahiye kavuşmasından önce de kullanılan bir kelime idi aynı göktürklerde olan tengri gibi.
BMW X5 e araba diyen insan gibidir. aynı insan Qashqai e de araba der.
leyleğe kuş demek gibi bir şey
tanrı insanın kendisinden yüce bir varlığa tapılmasına verilen isimdir
ayrıca insanların taptıkları değişe bilir tanrı tapılan demektir benim tanrım allah tır, onun tanrısı inektir diğerinin ki ateştir.
londra yerine london kelimesini kullanmak gibi bir şeydir herhalde.
allah , tanrıyla kendisini farklımı düşünüyor ki dedilemesin .
Arapça bir kavram yerine Türkçe'sini kullanmaktır.
tanrı bir ilahtır allah da islam dininin tanrısıdır. tanrı demek herhangi bir tanrıdan bahsetmektir allah demek ise üç dinin tanrısından bahsetmektir. tanrı diyenler ne müslümandır ne de islama bağlıdır.
şekilcileri rahatsız eden durum. ben derim yaratan sen dersin allah, tanrı da derim sana ne?
Necip Fazıl Kısakürek bu durumu şöyle yorumlamıştır;

Allah, tanrının belasını versin.
kanımca mala davara zararı yok.
matematiksel olarak;
la ilahe illallah = no god but allah (allah'tan başka god=ilah=tanrı yoktur).
cümle içinde kullanırsak;
"allah tek tanrıdır".
"Allah tanrının belasını versin." Necip Fazıl
Türkçeleştirme durumudur.

ama ne yazık ki insanlar avrupailik arayışı yüzünden uygulamaktadırlar.

(bkz: senin derdin ne adamım)
tanrı yaratan anlamına gelmektedir. çıkarımları siz yapın artık.
yanlıştır. tanrı birden fazla olabilirken allah tektir.
ha bazıları şöyle diyecek:ama biz tanrı diyerek onun tek olduğu kastediyoruz. lan mal, gavurlara benzeyeceğine müslümanlara benze.islamiyet te bunu gerektirir zaten.
allah, kur'an'da hep şöyle buyurur: ''allah'tan başka ilah yoktur.'' ''allah'tan başka tanrı yoktur.''

tanrı, ilah demektir. allah hiçbir zaman ayetlerinde ''allah'tan başka allah yoktur'' gibi bir ifade kullanmaz. allah, bir tanrının, bir ilahın ifadesinden çok; iman edilecek kudret sahibi varlıktır. müslümanlıkta ilaha allah denir.

yok doğru olanmış da, türkçe kullanılmalıymış da. oğlum senin sözcüklerinin yüzde 50'si arapçadan geçmiş. artistlik yapma.

edit: böyle şeyler insanların neden zoruna gidiyor merak ediyorum. senin kullandığın sebep kelimesi türkçe mi sanıyorsun mesela? sebep de deme lan o zaman.
ikisi de eş anlamda olmasına rağmen allah değil de tanrı kullandığınız zaman sanki ateist, sanki hristiyan gibi bir yaklaşımla karşılaşıyorsunuz. halbuki tanrı öz türkçedeki tengri'den gelir.
kişinin felsefi terihidir.
tercihten ziyade ağız alışkanlığı da olabilir.
allah arapça, tanrı türkçedir. herhangi bir sorun yoktur.
(bkz: ameller niyetlere göredir)
Allah deyince, müslümanlık; tanrı deyince genel dinler gelir insan aklına. Allah yerine tanrı olur da, tanrı yerine Allah garip kaçıyor.
(bkz: yunan allahları)
Öncelikle sevgili müminler ben de sizin gibi tanrı diyenlere kızıyordum. Günün birinde ateist oldum. Neyse sonra radikal ateizmi bıraktım hatta insanın doğası gereği dine inanması gerektiğini düşündüm/ düşünüyorum. Sol ise din baskısını hafifleten bir araçtı benim için. Gerçi hiç
Komünist olmadım yumuşak bir anarşistim hala. Sonracıma kalbim secde etmek istiyor ama dizginliyorum kendimi. Karar verdim dinleri iyice öğrenip öyle başlayacağım ibadete bu sadece ruhumu dinlendirmek için yaptığım bir ritüel olacak. Efendim varacağım nokta bu gibi önemsiz konulara takılıp kalmak insanı dindar yapmıyor dinci yapıyor. Son olarak boşverin ya okuyun mevlana'yı, hacı bektaş'ı, yunus'u yüreğiniz ferahlasın.