bugün

"bu işi allah'a bırakalım, allah büyüktür, allah yardımcımız olsun" anlamına gelen, allah'a güvenme, sığınma sözü.
kolaycılık, kadercilik yan gelip yatmak..
allah a eş koyma sözüdür. "allah kerim, allaaaah!!! bayılıyorum sana bitiyorum. müthişsin allahsıın... keriiiiim alllaaaah" gibi.
birazcık kolaycılıktır sanırım. *
iyimser birey ifadesi.
islam dini'nin esaslarına göre eksik olan söylem. elinden gelenin en iyisini yaptıktan sonra "allah kerim" demek gerekmektedir. bunun da adı tevekküldür.
yaratanın cömertliğini ifade eder. "kerim allah."
aka gündüz' ün romanindan abdülhamid iktidarinin son yillarini anlatan film. yönetmen ve senarist semih evin, yapım yılı 1950, oyuncu kadrosu sezer sezin, kenan artun, orhon m. arıburnu, settar körmükçü, vedat örfi bengü, ihsan torun, arşavir alyanak, muazzez arçay, mahmure handan, kemal çelme, sadi şener, mürüvvet paslanmaz, ancelo borç bulunmaktadır.
bazen öyle bir an olur ki, beşeri insanlardan destek göremeyeceğini anlarsın, hatta daha da kötüsü onlar sana sırt çevirmiş olur, ama haklısındır lan, haklılığını anlatamazsın, anlatabilsen bile inandırıcı gelmez ya insanlara, işte o anlarda sığınılacak tek güzel laf.

"allah kerim, uyumaya çalış hadi."
Ağlama gözlerim, Allah kerim dir.
Elinden gelen her şeyi yaptıktan sonra ruhu da sakinleştirmek ve sabırla beklemek için kişinin sığınacağı en güzel söz.

Çünkü yalnız olduğunu sandığında dahi kişi, onun için hayırlısını verme yetkisinde olan bir güce sırtını dayadığında, daha bi' yolunda gidiyor işler galiba.

Ha bu kişisel bir tercihtir de ayrıca. inanmıyorum diyene dene de gör denilecek bir şey değildir asla. Allah'ın kerim olduğu, deneme yanılmayla anlaşılmaz. inanıp sırtını dayamakla deneyimlenir.
rivayete göre rimbaud 'un son sözleridir.kızkardeşinin kulağına ölmeden önce bunu fısıldamıştır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar