bugün

/
3
Seven adamı süründürürsen tabi fakir kalırsın. Camiye git! Gönlün zengin olsun en azından.
seni fakir olarak sevdiğinden.
Çünkü Allah sevdiği kuluna dert verir.
allah yok. varsa da sana yok.
0:00 2:00
Kuranda yazıyor.
Allah sevdiğimi zengin ederim demiyor ki. ilmi isteyene malı istediğime veririm diyor. mal da mülk de yokluk da imtihandır. Senin verilene karşı nasıl bir duruş sergilediğin önemlidir. 25 sene ırak'ın kerh harabelerinde nefs mücadele ve mücahedesi vermiş olan Geylani hazretleri, aradığımı 'fakr' mertebesinde buldum derken bu neyin itirazı? mevcut koşullar içinden sen elinden geleni yapıyor musun?
görsel
Zor soru. Cevap verilemez.
belki seni her halinle seviyordur.
Sadece sevdiklerine para verdiğini zannettiğin için.
Her şeyin ölçütünün para olduğu çağda normal olan başlık.

Ne adamlar gördüm parayı bulunca karısını boşayıp rus karılarıyla kaçan, hiçbir şeyden mutlu olmayan, daha fazlası için çirkinleşen , herkesi menfaat uğruna satabilen , hasta babasına bile uğramayan vs...

Fakirlik kötüdür ama orta halliysen ve mutluysan öp başına koy.
halen daha gökteki eli sopalı bir baba figürüne bir şeyleri bağlayıp tipsizlik üzerinden buna isyan etmek saçmalıktır. tipsiz olman tamamen anne ve babanın genetik hatası.
doktarların kafasıda saç yok onlarda para çok saç niye yok çünkü adamlar yıllarca çalışıp tıpı kazanıyorlar 6 yıl okuyorlar çile çekiyorlar bu dünyada çile çekmeden sonsuz mutluluk yok.
tanrı kullarına kullarıyla yaklaşır. bu demek oluyor ki zengin kesim zenginleşirken adil davranmıyor veya zenginleştikten sonra pek yardımsever olmuyor ki sen bir fakirsin.
bir diğer bakış açısına göre de, paraya bakışında parayı senden uzaklaştıran kusurlu bir bakışın var. bunu bulmak için de babayla olan ilişki parayla olan ilişkimizi doğurur. bu işin uzmanları böyle diyor. baban cimri mi, paraya bakış açısı ne, olumlu mu olumsuz mu?
her ne kadar ben onun gibi düşünmüyorum desen de babadan etkilenmemen mümkün olmadığına göre babanın paraya bakışı yönünden kendini irdelemende fayda var. diyordu geçen gün koç müge çevik derya baykalın programında. şöyle bir kendime bir tanıdığım bikaç kişiye baktım ve hımm zannımca haklı galibaaa dedim.
ota boka tanrı varsa, yok tanrı beni seviyorsa demek yerine tanrı vergisi beynini çalıştır be yavrum.
bir iş için alın teri dökülmeden karşılığı olmaz. (bkz: rızık meselesi)
sevdiği için cevabına sahip sorunsaldır. bu para denilen b.ktan icat tüm kötülüklerden daha fazla bozuyor insanı.

hee dersen param olsun ama bozulayım orası ayrı bak *
Enes (r.a.)'in Resulullah (s.a.v.)'dan rivayet ettiğine göre, Resulullah «Allah'ım beni fakir olarak yaşat, beni fakir ola­rak öldür, kıyamet gününde beni fakirler zümresiyle hasret» buyurmuştur. Bunun üzerine Aişe (r.a.), «Niçin böyle dua ediyorsun?» diye sormuş, Resulullah (s.a.v.)'da, «Çünkü fa­kirler zenginlerden kırk sene önce cennete gireceklerdir. Ey Aişe! Hurmanın yarısı olsa bile, fakiri boş çevirme. Ey Aişe! Fakirleri sev, onlara yakın ol, zira Cenab-ı Hak kıyamet gü­nünde sana yakın olur» buyurmuştur.
Bunu anana sorsana delikanlı sözü akla geldi bu soruda.
Eldivenle seviyor olabilir, hemen öyle sevinmemek gerekir.
Allah rab tanrı...

Neden aç insanın eline 10 tl sıkıştırmak varken zengine kürekle doldurtur...

Ve neden buna sınanıyorsun diye bir kulp bulur...

Dedirtendir...
/
3