bugün
- kadınların memesi olmasaydı12
- gençleri serberst bırakın16
- destek sözlük9
- en son bitirilen kitap11
- kitap okumanın bir şey sanılması24
- bayramda neler yaptiniz sözlük8
- mehtap yenge9
- 6 nisan 2025 fenerbahçe trabzonspor maçı33
- yazarlarin bugunku mutluluk sebebi12
- arkadaşlar ben aşık oldum18
- anın görüntüsü29
- lor peyniri seven insanlar14
- ssilvermist15
- 20'li yaşlara dönmek ister miydin20
- 0 0 718
- stanleywhite8
- sözlüğe yön veren yazarlar11
- sözlüğe yeni gelen boşanmış abla11
- sözlüğe güzellik katan yazarlar12
- ahmet beyin beyaz bareti8
- esra bilgiç10
- joseph shomolo kuschca9
- fenerbahçe'ye verilen penaltı13
- mangal yakmak11
- özgür özel11
- jose mourinho12
- mangal yakan erkek çekiciligi8
- adanada rupi geçiyor mu21
- sözlük yazarlarının yoğurduğu köfteler8
- sözlüğün en tokatlanası yazarı15
- eş seçiminde en önemli faktörler13
- instagram'dan bütün akrabaları engellemek11
- 23 sene okudum bu ülkeye hizmet ettim mutsuzum12
- kahve bozulur mu10
- 5 nisan uludağ sözlük istanbul zirvesi28
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri19
- aksiyon filmi önerileri9
- menuet le akşam yemeğine çıkmak21
- sözlüğe bir daha gelinse alınacak nickler15
- byd han8
- terazi burcu10
- ikizler burcu erkeği9
- uludağ sözlük ihtiyar heyeti13
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl32
- arkadaşlar çay demledim8
- on bin lira versem sözlüğü bırakır mısınız23
- bik bik ile sözlük zirvesi yapmak12
- kız arkadaşımla yazdıklarınızı yorumluyoruz15
- takip ettiğim yazarlar9
- sözlükte hangi zirveye katılacağını şaşırmak9
Seven adamı süründürürsen tabi fakir kalırsın. Camiye git! Gönlün zengin olsun en azından.
seni fakir olarak sevdiğinden.
Çünkü Allah sevdiği kuluna dert verir.
allah yok. varsa da sana yok.
Kuranda yazıyor.
Allah sevdiğimi zengin ederim demiyor ki. ilmi isteyene malı istediğime veririm diyor. mal da mülk de yokluk da imtihandır. Senin verilene karşı nasıl bir duruş sergilediğin önemlidir. 25 sene ırak'ın kerh harabelerinde nefs mücadele ve mücahedesi vermiş olan Geylani hazretleri, aradığımı 'fakr' mertebesinde buldum derken bu neyin itirazı? mevcut koşullar içinden sen elinden geleni yapıyor musun?
Zor soru. Cevap verilemez.
belki seni her halinle seviyordur.
Sadece sevdiklerine para verdiğini zannettiğin için.
Her şeyin ölçütünün para olduğu çağda normal olan başlık.
Ne adamlar gördüm parayı bulunca karısını boşayıp rus karılarıyla kaçan, hiçbir şeyden mutlu olmayan, daha fazlası için çirkinleşen , herkesi menfaat uğruna satabilen , hasta babasına bile uğramayan vs...
Fakirlik kötüdür ama orta halliysen ve mutluysan öp başına koy.
Ne adamlar gördüm parayı bulunca karısını boşayıp rus karılarıyla kaçan, hiçbir şeyden mutlu olmayan, daha fazlası için çirkinleşen , herkesi menfaat uğruna satabilen , hasta babasına bile uğramayan vs...
Fakirlik kötüdür ama orta halliysen ve mutluysan öp başına koy.
halen daha gökteki eli sopalı bir baba figürüne bir şeyleri bağlayıp tipsizlik üzerinden buna isyan etmek saçmalıktır. tipsiz olman tamamen anne ve babanın genetik hatası.
doktarların kafasıda saç yok onlarda para çok saç niye yok çünkü adamlar yıllarca çalışıp tıpı kazanıyorlar 6 yıl okuyorlar çile çekiyorlar bu dünyada çile çekmeden sonsuz mutluluk yok.
tanrı kullarına kullarıyla yaklaşır. bu demek oluyor ki zengin kesim zenginleşirken adil davranmıyor veya zenginleştikten sonra pek yardımsever olmuyor ki sen bir fakirsin.
bir diğer bakış açısına göre de, paraya bakışında parayı senden uzaklaştıran kusurlu bir bakışın var. bunu bulmak için de babayla olan ilişki parayla olan ilişkimizi doğurur. bu işin uzmanları böyle diyor. baban cimri mi, paraya bakış açısı ne, olumlu mu olumsuz mu?
her ne kadar ben onun gibi düşünmüyorum desen de babadan etkilenmemen mümkün olmadığına göre babanın paraya bakışı yönünden kendini irdelemende fayda var. diyordu geçen gün koç müge çevik derya baykalın programında. şöyle bir kendime bir tanıdığım bikaç kişiye baktım ve hımm zannımca haklı galibaaa dedim.
ota boka tanrı varsa, yok tanrı beni seviyorsa demek yerine tanrı vergisi beynini çalıştır be yavrum.
bir diğer bakış açısına göre de, paraya bakışında parayı senden uzaklaştıran kusurlu bir bakışın var. bunu bulmak için de babayla olan ilişki parayla olan ilişkimizi doğurur. bu işin uzmanları böyle diyor. baban cimri mi, paraya bakış açısı ne, olumlu mu olumsuz mu?
her ne kadar ben onun gibi düşünmüyorum desen de babadan etkilenmemen mümkün olmadığına göre babanın paraya bakışı yönünden kendini irdelemende fayda var. diyordu geçen gün koç müge çevik derya baykalın programında. şöyle bir kendime bir tanıdığım bikaç kişiye baktım ve hımm zannımca haklı galibaaa dedim.
ota boka tanrı varsa, yok tanrı beni seviyorsa demek yerine tanrı vergisi beynini çalıştır be yavrum.
bir iş için alın teri dökülmeden karşılığı olmaz. (bkz: rızık meselesi)
sevdiği için cevabına sahip sorunsaldır. bu para denilen b.ktan icat tüm kötülüklerden daha fazla bozuyor insanı.
hee dersen param olsun ama bozulayım orası ayrı bak *
hee dersen param olsun ama bozulayım orası ayrı bak *
Enes (r.a.)'in Resulullah (s.a.v.)'dan rivayet ettiğine göre, Resulullah «Allah'ım beni fakir olarak yaşat, beni fakir olarak öldür, kıyamet gününde beni fakirler zümresiyle hasret» buyurmuştur. Bunun üzerine Aişe (r.a.), «Niçin böyle dua ediyorsun?» diye sormuş, Resulullah (s.a.v.)'da, «Çünkü fakirler zenginlerden kırk sene önce cennete gireceklerdir. Ey Aişe! Hurmanın yarısı olsa bile, fakiri boş çevirme. Ey Aişe! Fakirleri sev, onlara yakın ol, zira Cenab-ı Hak kıyamet gününde sana yakın olur» buyurmuştur.
Bunu anana sorsana delikanlı sözü akla geldi bu soruda.
Eldivenle seviyor olabilir, hemen öyle sevinmemek gerekir.
Allah rab tanrı...
Neden aç insanın eline 10 tl sıkıştırmak varken zengine kürekle doldurtur...
Ve neden buna sınanıyorsun diye bir kulp bulur...
Dedirtendir...
Neden aç insanın eline 10 tl sıkıştırmak varken zengine kürekle doldurtur...
Ve neden buna sınanıyorsun diye bir kulp bulur...
Dedirtendir...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar