bugün

allah a inanma sebeplerinden daha fazla olan sebeplerdir.

edit: pşşt tamam sakin. şimdi yavaşça mouse u bırak.
düşünme yetisini kaybetmemiş olan ve kullanan kişi için olmayan sebepler.
Allah'ın sizi varlığına inandırmak için devamlı elciler kullanması, her elcinin insanlığı birleştirmek yerine buyuk ayrılıklara neden olması... Ve ilk gonderdigi kitabı korumak yerine yeni kitaplar göndermesi...
allah (cc) Kur'ân-ı Kerîm'de: ''Muhakkak ki biz insanı güzel bir sûrette yarattık'' buyurmaktadır, sureti güzel olmayan allah'a inanmamakta haklıdır.
müslüman olmamak. hıristiyan ve yahudiler de allah'a inanmıyor.

(bkz: yhvh)
(bkz: yahve)
çeşitli sebepleri olabilir;

işine gelmemek.
ay inanmıyooruum! derecesinde derinliğe sahip olmak.
böyle daha cool olduğunu düşünmek.
ateist kızlara/oğlanlara yazmak.
ay ne kasacam! vur patlasın çal oynasıncı olmak.
zengin ve rahatı yerinde olmak.
görememek, algılayamamak, çözemememek.
kısmetsiz olmak.
(bkz: bir ateistin psikolojisi/#307566) * *
herşeyin ters gitmesi herşeyi doğru yaptığın halde herşey bombok oluyorsa umudun kırılıyorsa birşeyleri değiştirmek istiyor ama umudun hergün bu düzen yüzünden kırılıyorsa ve artık napalım kader demek istemiyoran sorgularsın fazlaca sorgularsan bu kararı verebilirsin.
Allah kelimesi Kuran da gecen Allah i kastediyorsa bircok sebep vardir bunun icin.

Sayfa sayfa inen Kuran in olmamasi.
Kuran in, icinde bahsedilen Peygamber tarafindan bile yazilmayip, onun ölümünden sonra yakinlarinin yardimiyla yazilmasi.
Diger dinlerin ve peygamberlerin de Kuran in göndericisi Allah tarafindan geldiginin Kuran da yazmasi. Bu din farkliliklarinin katliamlara varacak kadar dehset verici sonuclar dogurabilecegini basit bir insan beyni öngörebilecekken, kitabin bunu öngörememesi.
Bir erkegin bilmem kac kadin alabilmesi.
cocuga tecavüz eden orospu cocuklarini öldürme görevinin insanlara verilmesi. Bahsi gecen allah in bu cezayi ben veririm, hepiniz görürsünüz diyememesi.
Insanlar icin yaratilan dünya nin 14 milyar sene insan beklemesi. Bununla ilgili hicbir aciklama yapilmamasi.
Insanlarin iddia edilen kiyamet gününden önce Dünya daki yasami sona erdirebilme gücünün olmasi.

vs
vs
vs
.
.
.
serbest düşünemeyenler için mevcut olmayan şeylerdir. ayrıca 10 yaşındaki kızları eş diye alan arapları bırakın, fettoş ve hakan şükür gibi tiplere baktıkça ''ben bunlar gibi olamam'' diye haykırası gelir adamın.
dini inanç, kanıt aramayan bir sistemdir. inanırsın yada inanmazsın. bunun için kanıtlar yada sebepler aranmaz. bu durumda da boyle bir liste olusuturulması anlamsız.

"evet ben inanıyorum, cunku hede bir de hedö." diyen inanç sahibi kimse de bu durumda aslında neye taptıgının farkında degildir. hataya düşmektedir. ki örnekleri öylesine coktur ki sacma salak baslıklar goruyoruz durmadan. onu da geçtim sokaktaki insanın cogu boyledir. daha da beteri, inandıgını soyleyen ve inanç sistemini biliyor olması gereken bu sahısların "ben inanıyorum, cükü..." demesi yuz kızartıcıdır. bastan çelişkiye düşen insancık zekası oldugunu kanıtlamış sayılır.

bunun yanında "ben inanmıyorum cunku hede bir de hedö." demek de yanlıstır. inanırsın yada inanmazsın. bu kadar basit. eşeleyip deşmeye gerek yok. nedir alıp veremediginiz.

not: aslında inanmayan tarafa sempati duydugumu belirtmeliyim bir inanan olarak. cunku inandıgını sanan aptal ordusu gibi zorla aşılayıp baskı yapmaya calısmıyorlar önüne gelene. bunu yapanlara da tavuk diyoruz. g.tü tutuşmuşlar diyoruz. günahın binbir turlusunu işleyip sonra dam kesilen diyoruz. uzar da uzar... buna benzer baslık acma geregi duyar insanlar, digerlerinin aptallıkları yuzunden.
kimilerine göre inanmak için olan sebeplerden çoktur.aza tamah etmeyen çoğu bulamaz zaten.
ahzab suresi 51 ve 53 -dahil- arası ayetler ve bunların inme sebepleri. herhangi bi gayrı müslim size gelip islam hakkında bilgi istese ve önce bu ayetleri okusa sonrasında başka bi şey öğrenme gereği duymaz, güle güle der giderdi.

yok genel bi tanrıya inanmama sebepleri diyorsanız, zaten size telkin edilmiş dini bi şekilde kafanızdan atınca oturup yehova'yı, buda'yı, manitu'yu vs araştırma ihtiyacı hissetmiyorsunuz. kimse bütün dinleri araştırıp ateist olmamıştır, bütün ateist olanlar sadece kendi toplumlarının dinlerini inkar etmiş, sonrasına da gerek duymamıştır. yani kısaca,

telkini yıktığınız zaman, geriye inanmak için bi sebep kalmaz.
(bkz: seri eksi oy almak)
Tamamen insanın şahsına ait olan sebeplerdir. Ancak öyle sebepler ileri sürenler vardır ki şahsi olarak beğenmediği insanlar yüzünden allah'a inanmaktan vazgeçtiklerini belirtimişlerdir. Merakım katil ya da tecavüzcü bir ateist gördükleri zaman ateistlikten de vazgeçecekler midir? insanlar neden bana itaat edin diyen allah'a inanmazlar ama sürekli itaat ettikleri patronlarına ses çıkaramazlar? insanlara emrolunan namazı zaman kaybı olarak gören insanlar neden zaman öldürmek için kendilerine meşgale ararlar? Neden insanlar bir kulun yaptığı hatayı bütün bir dine mal ederek dini bile değil allah'ı reddederler? Hiç birisi beni ilgilendirmiyor ancak hepsi bizi ilgilendiriyor sanırım.
inancımı asla sorgulamam ama bazen yolda gördüğüm ayakları olmayan bir yaşıtım, ya da dedem yaşında biri benden ekmek parasi isteyince, allahım neden diye geçiririm içimden. kalbim acır bazen, bazen de gözlerim dolar. çabuk unutmaya çalışırım.
(bkz: ergenlik)
Enam Suresi
(25) içlerinden, (Kur'an okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız. Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, "Bu (Kur'an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil" derler.

bir sebebi de budur.
zaman zaman özellikle de gençlik çağında kızlara hava atmak.**
(bkz: allahsızlık)
varlığının yada yokluğunun ispat edilememiş olması.
tembellik.
şöyle birşeyler var, belki alakalıdır;

darwinizm - charles darwin

übermensch - friedrich nietzsche

diyalektik materyalizm - karl marx
maddi dünya ile fazla haşır neşir olma, iç sesi dinlemekten kaçınma, yaratıcı'ya gereksinim duymama. ayrıca dinlere ya da kitaplarına yapılmış kasıtlı-kasıtsız müdahaleler şüphe edenlere "ne perhiz ne lahana turşusu" dedirtmiş ve inanmamalarına neden olmuştur.
düşünüp taşınıp karar vermektir. ha başkası düşünür taşınır farklı karar verir vardır der ama lütfen düşünelim sonra sadece aileden dolma bilgiler ile gezmeyelim güzel bir konudur düşünelim düşündürelim.