bugün

sözlüğün yaş ortalamasını gösteren sınav.

ulan hepiniz mi liselisiniz hiç mi üniversite 3-4-5 yok. *
Neyi olctugu düşündüren sınav. Ben ahmet in fasulye ile yaptığı atraksiyonu bilince yüksek mühendis olabilecek miyim ?

Hadi onu geçtim ahmet sen nasıl bir işsizin kardesim ?
tecrübe kazanmak için girdiğim sınavdı.yavaş kaldım yetiştiremedim.
lan herkes mi liseli. yok mu birileri tartışalım sorularıç fikir alışverişi yapalım.

tanım. ahmet'in ebesine ve anasına küfrettiren sınav.
2014 sonbahar donemi sonuclari bugun aciklanmis sinavdir.
Geçen senelerde dersanedeki geometricinin girdiği ve 1. Oldugu sınavDir.
az önce internetten başvuruyu yapıp parasını da ödedim. gayet kolay oldu. ama 70 tl çok bu sınava bence.
70 lira nedir ulan? neyse herkese başarılar dileğim henüz başlamamışlara bi an önce kitap almalarını tavsiye ettiğim sınav.
Bu osym bu kadar parayı neresine koyuyor acaba denilesi sınav.

Yds 70, ales 70...
70 lirayla yuh amına koyim dedirten sınavdır. bi de sınavda mantık sorularıyla sikecekler etti iki. resmen parayla rezillik lan. doktora sınavına girecek olmasam hayatta girmem. aslında sonbaharda aldığım 85 puan yetmez diye korkuyorum.
70 tl demişler sınava bekle girerim yere ankaraya gidip geçen sınavda bana tam 100 kağıda patladı şimdi af edersiniz nah giderim.
sınav ücretleri canımıza 70 olan sınavlardan biridir.
Araştırma görevlisi olmaya karar verme nedeniyle girmek zorunda olduğum sınav. Başvuru 70 tl imiş. Boşu boşuna 70 tl vermemek için seneye girerim artık, o sınava da deli gibi çalışırım...
her önüne gelene master diplaması vermiyorlar. sağlam karekter arıyorlar. bir projede masterlı kişiyle çalışırken proje sonuca ulaşmayabilir, bu yüzden. boşuna masterlı aramayın onun yerine kültürü oluşturacak toplulukla çalışın. boşuna masterla kürek çekmeyin. benden söylemesi. size çok para kaybettirir.

(bkz: ) http://www.tepav.org.tr/u.../pic1339660094r899725.jpg
latincede kuş demek.
3 yıl önce 89 almıştım. bu 3 yıl içinde kullanmadım ve puanım yandı. tekrar gireyim bulunsun dedim ama malesef eski performansı kaybetmişim. 80 alabildim ancak.
sonuncusundan 81,8 aldığım sınav. akademik kariyer yapmaya yeter mi yetmez mi bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
Yüksek lisans başvurusu yapmak için ALES sınavına girip yeterli puan almış olmak ve başvuru yapılan programın gerekliliklerini yerine getirmek gerekmektedir.

Doktoraya başvurmak için lisans mezunu olarak başvuruyorsanız eğer ALES’ten en az 70 puan, yüksek lisans mezunu olarak başvuruyorsanız da en az 55 puan almanız gerekmektedir ayrıca YÖK'ün kabul ettiği bir dil sınavından benzer puan almanız gerekmektedir. Bunlar olmazsa olmaz şartlardır. Ancak üniversiteler ek koşullar sunma hakkına da sahiptir. YÖK'ün belirlediği şartlarla başvuruları kabul eden üniversiteler olduğu gibi ayrıca referans mektubu, lisans ya da yüksek lisans diploma derecesi, mülakat gibi şartlar sunan üniversiteler de vardır. Bunun için duyuruları dikkatli bir şekilde takip etmeli bütün şartları yerine getirdiğinizden emin olmalısınız.
Yüksek lisans icin beni bekleyen sinav. Girmedigim sinav yokki zaten ales yds kpss dgs ...
sonbahar dönemi için kayıt yaptıracak olan varsa sorularım olacak mesaj bekliyorum.
mülakat komisyonlarını en fazla zorlayan, bir şekilde alt etmeye çalıştıkları sınavdır. diğeri (bkz: yds)
ilkbahardakine gireceğim sınav. lütfen bilen bir allahın kulu yeşillendirsin. diyelim 80-85 falan aldım. ne sike yarayacak?

tek bildiğim yüksek lisans için şart olduğu.
ipin üzerinde cambazlık yaptırsalar daha iyi dediğim sınav. Türkiye'deki en gereksiz sınavdır. Sınavda soruları yetiştirmek için ne taklalar atıllıyor, ipte yürümek hic birşey.

Yüksek öğretime alınacak adamı dört işleme tabi tutmak nedir? Hadi uğraşıp iyi puan aldın diyelim araştırma/öğretim görevlisi olmak için puanına hiç güvenme. Mülakat denen bir kayırma düzeni var ortada. beşinciyi alır senin önüne koyarlar. Böyle tren görmüş inek gibi donar kalırsın. Hakkımla araştırma/öğretim görevlisi oldum arkadaş diyenin ayağının altını öpeceğim.
sürekli soru sayısı, sınav süresi ve sınavın yapılış stili değişmektedir tek değişmeyen soru tipleridir.
lisans sahibi insanların öss'si. pratikte budur.

kendisiyle garip bir anım vardır, sene 2011 sanırım, üçüncü sınıftayım, yer eskişehir. bahar versiyonuna giriyor olabilirim, bu konularda hafızam hiç iyi değildir, her neyse. sınava girdim, sınav formatını bilirsiniz zaten, sözel 1-2 sayısal 1-2 olmak üzere dört bölüm. başladım haldır haldır çözmeye, zaten zevkine giriyorum, kitap bile açmamışım. zaman geçtikçe bakıyorum sorular yetişecek gibi değil, ki ben sınav sorularını bitirip çıkış vaktine kadar uyuyan adamım. sınavdan çıktım arkadaşlarla konuşuyorum, dedim "abi yetiştiremedim hepsini, sonuncusunu yarım bıraktım, siz hepsini çözebildiniz mi?" diye, bana hayretle baktılar. hepsini mi çözmeye çalıştın dediler, iki üç tanesini çözmen gerekiyordu zaten.

evet, hepsini çözmeye kalkmış, üç bölümü çözmüş, dördüncüyü yetiştirememişim. bu da böyle bir anımdır.