yaşam kalitesiyle komünist çin en ideal olanı. ama severance ve matrix distopyasında, hatta tekno feodal kapitalist düzende yaşamaya bile razıyım ben. daha fazla özgürlük insanlık vaat ediyorlar. akp türkiyesi insani kıstaslarda afrika nın kıytırık rejimleriyle yarışır ancak. allah ın bile umursamadığı, asgari akıl, sağduyu ölçütleriyle uyuşmayan akıl mantık dışı vasat ötesi bir yönetim.
Akp Türkiyesini seçiyorum. Eminim Son kararım.
(bkz: türkiye den başka yerde yaşayamam)
komünist çin de doğmuş olsaydınız en azından daha ucuz fiyatlarla ev otomobil sahibi olabilir, savaş ve savunma endeksli olmayan endüstriyle siyasi gerilimlerden dolayı enflasyonu dert etmeden insanca bir hayat sürebilirdiniz.
akp nin kuralsız kapitalizmi destekleyen islam algısının fabrikalarda madenlerde şantiyelerde köle misali sömürülen müslüman işçilere ne hayrı dokunmuş bu zamana kadar, komünist çin de gss prim borcu emekçilere kesilirken göçmenlere bedava sağlık hizmetleri sunulmuyor, patronların vergi borcu fahiş ötv vergileriyle emekçilerin sırtına yüklenmiyor.
türkiye nin şu anki halini yüceltip bunca kötülüğü görmezden gelerek cennete gideceğinize, allah ın sizi affedeceğine mi inanıyorsunuz?

amerika türkiyeyi doğu avrupa da ucuz fuhuş turizminin başlıca limanlarından birine dönüştürürken iranlı mollaların aksine bu günah sarmalına topyekün ses çıkaran kaç sosyete vaizi, kaç siyasi tadınız?

herkes, en çok da akp li müsiadçı patronlar kendi şehvetleri uğruna bu günah ve kötülük sarmalını alkışlarken serbest piyasacı özelleştirmeci islamcı liberallerin inandığı, banker ve krallara benzeyen göksel tanrı değil kadiri mutlak olan allah ne diye evrendeki her şeyi boşverip akp türkiyesini enflasyondan kurtarmak istesin? ne diye akp ile aynı ideolojiyi paylaşsın?
iKiSiNiN DE BiRBiRiNDEN FARKI YOK,O YÜZDEN iKi YERDE DE YAŞAMAYI TERCiH ETMEM.
adil olmayan gelir dağılımı ve buna bağlı olarak artan tecavüz, cinayet, cinnet, fuhuş vakalarının,
emekçilerin ürettiği artı değere helal kazanç ve kar payı diye çöken tüsiad ve müsiad milyarderlerinin,
her gün patronlar adına vaaz veren sosyete vaizlerinin,
insanları helal gıda etiketli sağlıksız içerikli ürünlerle zehirleyen firmaların,
türkiye doğumlu müslüman emekçilere ödeme yapmamak için çocuk ve kaçak işçi çalıştıran,
emekçilerin cuma namazını bile mesaiden kesen islamcı münafık haramilerin,
kadiri mutlak olan allah la adil ideal ahlaki düzenle ne alakası var?
En baştan itibaren okudum. Çin'i iyi tanıyan biri olarak Bu versus da katıldığım katılmadığım noktalar çok.
Fakat "elbogoho" rumuzlu yazar bir üstteki yazısındaki(#47392426) eleştirilerinde yerden göğe kadar haklı.
güncel Önemli Başlıklar