bugün

evet efendim...

3997 tane gibi çok çok fazla kitabı okuduğu iddia edilen, bu kitapları okuduğu iddia edilirken diğer yandan da başarıdan başarıya koştuğundan bahsedilen, kulislerde çok büyük bir lider olduğundan dem vurularak yere göğe sığdırılamayan haşa huzurda sıfatları bile var denilen liderdir.

yani 3997 tane kitap okuyup orda burda savaş yönetecek, yanında yaverler başarıdan başarıya koşacak, yanında da ekstradan cephelerde asker kumanyası falan yicekte ondan sonra 3997 kitap okudum ben diyecek. kimse kusura bakmasın ama benim bazen 15 20 gün çalışmadığım oluyor gene de kitap açmıyorum. gidipte yetenek sizsiniz açıp kavemi demleyip keyfime bakıyorum, kedim ümitle oyunlar oynuyor, yatalak valideciğimle taşak muhabbeti yapıp ağzına zevkleniyor taklitler yapıyor şen şakrak kahkahalar atarak pis yedili izliyoruz ayıptır söylemesi. bence biri yalan konuşuyor kimsenin gücüne gitmesin.

bir kitabı 6 ayda okusan en baba seneler eder. ee o seneler boyunca savaşlarda nasıl yer aldın peki diye sormazlar mı adama?

laiklik bu değil. körü körüne inanmak, saplanmak değil!
herşey bir kenara, onca kitabın içinde cumhuriyet gibi yeni bir rejimi kurabilmiş olan liderdir. ne kadar büyük olduğunun başka bir ispatıdır.

yani kendi kitabını da yüzyıllar boyunca okutacak olan liderdir.
Bir yazar der ki " kitap okumak boş vakit değerlendirmek değil, başlı başına zaman ayrılması gereken
bir iştir. ona vakit ayırmak, onu özümsemek, onu yaşamaktır. insanın yaşına göre cin ali okurken de, gogol okurken de yapması gerekendir okurken onu yaşamak."
elbette ki kitap okumayi, felsefe yapmayi bos is olarak goren zihniyetten 3997 farkli kitap okuyarak edinilen vizyonu anlamasini bekleyemeyiz.
bazılarının beyninde bulunan hücre sayısından daha fazla kitap okuyan liderdir.

(bkz: ayar yemeyen hbbia)
kitap okumayı boş vakit doldurma faaliyeti olarak gören insanlar tarafından anlaşılamayacak olan lider.
(bkz: 3998 kez kuran okuyacak kadar boş vakti olan lider)
televizyonun internetin radyonun tiyatronun sinemanın , discoların türkü evlerin, internet kacafelerin,starbucksların, avmlerin, swinger clublerinin, gay barların olmadığı temiz ve arınık günlerde yapılmış müthiş eylem....
ileri düzeyde zekaya sahip insanların ayrıca hızlı okuma tekniği ile birlikte bir ihtimal başarabilecekleri eylemdir.
Neticede okumak ayrıdır okuduğundan ne anladığının oranı ayrıdır.
3997 kitap okuyacak kadar boş vakti olan lider değil, 3997 kitap okuyacak kadar zaman yaratıp, aynı zamanda vatanını kurtaran lider diye değişmesi gereken başlık.

(bkz: atam izindeyiz)
Belkide o kadar kitap okumasaydı fransızca yazacaktık. akıllı olun.
bir kitabı 6 ayda okumayan liderdir. ben 500 sayfalık bir kitabı sadece yolda okuyarak 2 haftada bitiriyorum. okumayı yeni söken adama verseniz o kadar sürmez. naptınız efenim siz ansiklopedi falan mı okuyorsunuz?
cahil cühelanın "kim saymışsa saymış..." filan diye sik akıllarınca bilgisini, okumuşluğunu inkar etmeye çalıştıkları ulu önderimizdir.

ey cahil, atamız kitap okurken önemli cümlelerin altını çizer, yan boşluklara notlar alırdı. hatta iş bankası yayınları işaretlediği ve el yazısıyla not aldığı sayfaları yayınladı.

çankaya kütüphanesindeki kitapların hangilerini okuduğunun nasıl anlaşıldığını şimdi anladın mı?

neyse, bu boş kafanın derdi gerçeği öğrenmek değil tabi...

boş zaman meselesine gelince... atamız detay işlerle, kupon arazilerle filan ilgilenmez, başbakanın işlerine gerekli gereksiz karışmazdı.
Olm adam beğen beğenme güneş dil teorisi diye bir şey geliştirmiş, senin bu alandaki en büyük uzmanlığın burada geceleri paylaştığın "kate upton memeleri bilmem kimin kalçaları" görselleri ...bi de laf atmaya çalışıyorsun allah allah ya bismillah.
Osman Pamukoğlu'dur ve daha fazlasını da okumuştur.

--spoiler--
sırf atatürk'ü daha iyi anlamak için atatürk'ün okuduğu 3997 kitabı tedarik edip okuyan adamın ismidir osman pamukoğlu.
--spoiler--

Dahası için bakınız: (#22178798)
hayatında cin ali serisinden öteye gidememiş olanların anlayamayacağı lider. zorunuza gideceğine iki kitap alıp okuyun belki ıslah olursunuz.
lider belledikleri cahile hiç benzemeyen ulu önderimizdir.

malazgirt savaşı'ndaki bizans topçu bataryalarından filan bahsetmezdi haliyle!...

çekemeyenler anten taksın...
Kitap okuyarak geçen vakti 'boş vakit' olarak görmeyen liderdir. Muhtemelen okuduğu kitaplardan sadece bir tanesi 'boş iş' veya 'zaman kaybı' olarak adlandırılabilir.
4 kitap bile okumamış yazarların bakış açısını gösteren başlık.
Kitap okumak boş vakitlerde yapılacak bir iş değildir.
Kitap okumak için zaman yaratmış liderdir.