ohal ilan edilmiş.

https://www.sozcu.com.tr/...ohal-ilan-edildi-2536961/
Bir doğal afetten bile siyaset cikaran alkolik sarapcilarì gostermis olay. Gecmis olsun, allah sabir versin. Evet.
türkiye kesin yangın söndürme uçağı ile yardım teklif edecektir.
bu konuda epey büyük bir araç filosuna sahibiz.

bir de beynimizi zorlayıp o uçakları kendimiz üretmiş olsak dadından yenmeyecek ama maalesef.
su veren itfaiyenin hortumunu menzil üyesi yapalım.

edit: ohal de ilan edilmiş, avrupayı göreve çağırıyoruz, özgürlükler ayaklar altında(!)
O yangınlar bizim ekosistemimizi de doğrudan olumsuz etkiliyor, sevinenlere duyurulur.
Bu coğrafya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Çomar dolu.
Ciddi diyorum, Tuna nehri bir sınır. Ondan Beri taraf enteresan bir şekilde sürüsüne bereket Çomar.

Araştırılsın, arkasından sigara izmariti yahut kamp ateşinden fırlayan köz çıkacaktır.
Tanıdık geldi mi?
Öncelikle; geçmiş olsun komşu.

Dostluklar, komşuluklar bugünlerde belli olur.
Evet biz eski düşmanlar olabiliriz, ama 17 ağustos depreminden hemen sonra bize ilk yardım elini uzatan ülkelerden biri yunanistan'dı.
Eminim ilgili kurumlarımız yardım için gerekli girişimleri yapmıştır zaten...

Ha bir de ölü sayısı çok ciddi boyutta.
Nasıl bir yangın ki insanlar kaçamamış bile...

Tekrar geçmiş olsun komşu...
Allah yardımcıları olsun. insan her zaman insan. Bu olay karşısında sevinmek, oh olsun demek ben insanım diyen bir canlının yapabileceği bir şey değil.
Doğanın bozulması adına üzücü olay.
hayatını kaybedenler adına üzüldüğüm olay. allah kimseyi masum insanların ölümüne sevinecek kadar düşürmesin.
(bkz: size su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim)
Türk müteahhitler oraya gitmiş olamaz değil mi?
gerçekten üzücü bir olay ve tanrı sabır versin. benim anlamadığım cahillikten sanırım dış mekan yangınında insan nasıl ölüyor, tahliye edilmiyor mu bu insanlar, görevli ölebilir o farklı da sivil halk nasıl ölüyor çözemiyorum, 100 metre yakınına gelse alev koş git.
Politikacıların halkına yaranmak için yarattığı gerginlikten ötürü masum halkın ölmesine sevinen yaratıkları görüyorum. Umarım daha fazla can kaybı yaşanmaz ve doğa tahribatının önüne geçilir.
Biz Merhamet peygamberinin ummetiyiz.

Allah yardimciniz olsun #yunanistan.
Ne çok şerefsiz varmış, bunkarı görmemizi sağlayan axı olay. Oğlum ölüm diyorşar, can diyorlar, hadi hayavana, doğaya saygınız yok, insan ölüyor insan....
sizi nasıl da denize döktük ahaha diye olayla ilgisi olmayan savaşa katılmamış sonraki nesil yunanlarla dalga geçenlerin üzülmemesi gereken durum. tutarlı olun siz busunuz.
Çakma hümanistlerin ortaya çıkmasına sebebiyet veren yangındır.

Suriyelilere defolsun ama Yunanlılara geçmiş olsun.hadi oradan.

Bir de üzülmeyen insanları kınıyorlar.adamlar sınırı sürekli ihlal edip,ülkenizi işgal edeceğiz diye tehdit ediyorlar.Neyine üzüleceğim lan?

Hadi başka kapıya,naş.
Tam bir felaket. Rabbim yardımcıları olsun.

Oh olsun diyebilenlere acıyorum. Orada ölen hayvanlar var, doğa hepimizin doğası.
Yanan ağaçlar dünyaya aittir, ülkelere değil.

Edit; ben haberi duyduğumda insanların öldüğünü bilmiyordum. Şoke oldum. 74 kişi ölmüş. Korkunç bir şey. Allah yardımcıları olsun. Oh olsun diyebilenlere yazıklar olsun diyorum.
Empati, bizi insan yapar. Ve de vicdan ve merhamet duyguları. Bunlar yoksa insanım deme.
içimi sızlatan yangın. 74 insan ölmüş. yerleşim yerleri talan, ormanlar talan, yaban hayat talan. Çok geçmiş olsun umarım ülkemiz de komşusunu yalnız bırakmayacaktır. Aramız bozuk kanımız değil.

Eksilenmeyi severim ama bunu eksileyen insan değildir. Cahil nefretten beslenen ve asıl kendi ölmesi ve toplumdan arındırılması gereken bir vahşidir.
Bir sürü ağacın, bitkinin, kuşun, kaplumbağanın, yılanın ve bir sürü böcekciğin yanıp kül olduğu, bir sürü canlının zarar gördüğü yangındır. Gezegenimiz yine çok zarar gördü. Afetler tüm gezegenimiz için bir tehdit. Üzüldüm. Keşke bunu önlemek için elimizden bir şey gelse. Ben elimden geleni yapıyorum; Yangın çıkmaması için ormana ve doğaya cam şişe, Kağıt vb. Hiçbir çöp atmıyorum. Ama sadece benim duyarlı olmam yetmiyor afetleri önlemeye.
Yunanistan’da olan yanginin sebepleri biliniyor mu? Saldiri mi? 15 ayri noktada nasil cikmis yangin? Cok uzuldum cok... Cok sevdigim ve devamli gittigim bir ulke...
Geçmiş olsun komşu.. insanlar.. Hayvanlar.. Bitkiler.. Çok acı çok !
çok acı olay, başımız sağ olsun.

bu olaya sevinenler, allah büyüktür. bir gün ödersiniz.
(bkz: ege adaları)
çök çök çök.