bugün

vize final ortalamasına iki puan daha eklense dersi geçecek öğrencidir. 2 puanın ne önemi var demeyin efenim. dersten geçse tek ders sınavına girip okulu bitirecektir ama yaz okuluna kalmıştır. yaz okulunda ders açılmamış üçüncü sınıf olmuştur. yani 2 puan hayatından bir yıl çalmıştır. * *
(bkz: kabus)
öğretmenin insafına kalmış öğrencidir. en çok böyle kalmak koyar adama.
(bkz: 40 netle boğaziçini kaçıran insan)
(bkz: vay canısını)
(bkz: yazık olmuş)
Öğretmene yalvarmak zorunda olacağı için, iki arada bir derede kalan öğrencidir.
çok zor bir durumdur ortalaman 2.00 nin altında 1.98 olduğu için 6 dersten dc- ile kalmayla aynı etkiyi yaratır.

ayrıca;

(bkz: iki t*şakla teyze olmayı kaçırmak)
dersten kalan öğrencilerin avunma cümlesidir.

(bkz: bu hoca bana taktı)
bahtsiz bedevidir.
bir puanla takdiri kaçırdımı ve hoca bana takti abiii yeaaası öğrencilik hayatı boyunca sürmüştür .
genellikle dönem sonlarında ortaya çıkan öğrenci tipidir.buların yaptığı ince hesaplar sonucu sınıfta kalacak karneye dilencilik yaparak teşekkür aldırmaktır.
2 puan daha olsa teşekkür alacak öğrencinin çok daha vahim olanıdır. Ama genelde acıları aynı yaşanır.
iki puan daha alsaydı üroloji-nefroloji-endokrinoloji stajını 70 ile geçmiş olacak, ama büte kalmış öğrencidir.

(bkz: ben)
3. sınfta arkeoloji finalinde başıma gelen olaydır. geç kaldığım için taksi tutup gittim ama 2 puanla kaldım. dersten kalmak önemli değildir. önemli olan taksiye verilen paradır.
bu öğrenci dersten kaldıktan sonra hocayla konuşmadığı için çok dövünür, kendini yer bitirir. şahsen böyle düşündüğüm için gittim konuştum. şuan o dersten geçip tek ders sınavına kalan öğrenciyim.**