bugün

entry'ler (3030)

kiralar

Zannedilenin aksine kira fiyatları çok hızlı düşüşe geçti. Ev fiyatları da aynı şekilde. Birkaç seneye kalmaz yine ev almak çok kolay hale gelecek. O güzel günlere hazırlık yapın gençler.

genç yaşta ölen ünlüler

Kemal sunal, türkiye ortalamasını bile tutturamadı.

sözlük yazarlarının ölüme bakış açısı

Bazen korkuyor bazen de bir kurtuluş olduğu için seviniyorum. Çocuklar büyüdü ama henüz öğrenciler, yurdunu yuvasını kurmaları gerek. iyi birilerine evlatlarımı emanet etmek isterim, şöyle helal süt emmiş, ahlaklı insanlara. Oğlumdan da endişe etmekle birlikte kızımın geleceğinden daha çok korkuyorum. Biraz tembel, çalışmak istemiyor, pek hırs yapmıyor. Şöyle hayata dört elle sarılmıyor, onlara en azından birer ev bırakmalıyım. Bütün derdim çocuklarım.onlar dışında pek kimseyi umursadığım söylenemez. Öldüğüm zaman onlar ne yapacak diye endile ediyorum. Bir de makale ve senaryolar var yazılacak. Birçok kitap yazma hayalim var. O nedenle 90+ ölmeyi isterim. Kısa film serisi çekmek istiyorum. 100 filmlik bir seri. Senaryo dahil hepsini ben ayarlayacağım. Nasip...birde işsizim, işe girince herşey daha kolay olacak inş.

yazarların özlediği şeyler

Üniversite hayatını çok özlüyorum, sırf bunu tekrar yaşamak için üniversite okumak istiyorum.

üniversite hayatı

Üniversite hayatını uzun tutmak yaşlanmayı geciktiriyormuş.

yıllar sonra ulaşan arkadaş

Biri fransa'dan mektup yolladı, kızın yüzünü bile hatırlamıyorum, seni seviyordum, çok iyi arkadaştık filan yazmış. Başka biri de evime geldi, hediye filan getirdi. Meğerse devre mülk işine girmişler, satmaya çalıştı, avcunu yalayarak gitti. Bir başka arkadaşta ortaasyalı, kazakistanlıydı galiba, face den yazdı, sınıf arkadaşımdı, oğlanın yüzünü unutmuşum, zor hatırladım. Yine başka bir arkadaş buldu beni...üfff sıkıcılar, adlarını bile unutmuşum...ne gereği var ki.

tatile çıkılmayacak arkadaş tipleri

Bir yaz Ablamlarla tatile gittik. Tatil anlayışları sabah saat 8 de plaja gidip akşam 6 da plajdan dönmek. Efese gidelim yok, bodrum u gezelim yok, meryem ana yı görelim yok, izmir e gidelim o da yok...aman allahım işkence gibiydi. Eniştem de aynı ablam gibi. Çok sıkıcılardı. ilk ve son tatilimiz oldu. Müze ve tarihi/doğa güzelliklerini sevmeyen, gezmek değil de dinlenmek isteyenlerle tatile gitmeyin efenim.ahaha.

kendi değerini başkalarının gözünden ölçen insan

Bazen gerekli bazen gereksizdir. Bir amacın ve hedefin var, vizyonun geniş, geleceği görebilme kapasiten çok iyiyse insanların ne dediklerini umursama. Fakat arada sırada "politik" davranmak için insanların üzerinde bıraktığın etkiyi araştırabilirsin. Bazıları kıskançlıktan gerçeği gizler ve özgüvenini yıkmak ister, bazıları ise doğruyu söyler. En iyisi doğrudan sormak değil dolaylı yoldan araştırmaktır. insanların size olan tepkisini yazıya dökün ve aradan bir süre geçince okuyun. O zaman çok güçlü bir farkındalık kazanırsınız.

sözlük yazarlarının itirafları

Hala gripin konserine gidemedim be sözlük.

dinleri de insan yarattı

Matematik, tıp ve biyoloji gibi....dinler de bir ihtiyaçtan doğmuştur. Filozoflar gibi sıradışı insanlardır peygamberler ve toplumları değiştip dönüştürmek isteyen büyük devrimcilerdir. Çoğunun başı bu nedenle derde girmiştir. Ya testere ile doğranmış, ya denizde boğulmaları için denize doğru sürülmüştür. Bazıları kaçarken gemiden atılmış ve denizde boğulma tehlikesi geçirmiş, ateşte diri diri yakılmaya çalışılmış ya da memleketlerinden sürülmüştür. Bazen hapse girmişler, deli diye suçlanmışlar ve taşlanarak öldürülmek istenmiştir.

anne baba özlemi

Özlüyorum denemez, ama allah gecinden versin ölürlerse yokluğun acısı içime oturur gibime geliyor.

insan nüfusu azaltma çalışmaları

Sivrisinek yoluyla mikrop yayılmasını sağlayarak yapmaya çalışıyor, bill gates in kurduğu enstitü. Uzun süredir çalışmalarını sürdürüyorlar. (Dünyanın en tehlikeli hayvanı sivrisinektir)

bu dünyaya çocuk getirmek

Sadece maddeye yatırım yapıp bir aile kurmaya çalışmayan, insanı önemsemeyen yatırımcı, dünyanın en kötü yatırımcısı der durheim, intihar kitabında. Çünkü aile, intihara karşı bir kalkandır.

en gıcık olunan hayvan

Güvercin sinirimi bozar, kanatlı fare gibi. Kolay çoğalır, arsız yüzsüz kuşlardır. Buldukları her yer ve mekana yuva yaparlar. Balkonu yıkayıp çalı süpürgeyi duvara dayamıştım. Birkaç saat içinde süpürgenin arkasına yuva yapmış.

okulda yüzme dersi

Dedem ebk da kasaptı, iyi yüzerdi. Koyunun derisini önce iyice şişirir, sonra tek parça halinde aşağı doğru sıyırırdı. Çocukken o kadar çok kurban kesişine tanık oldum ki sanki kurban kesmiyor sanat icra ediyor, öyle özen gösterirdi. Hayvanın acı çekmemesi için özel çaba sarfederdi. Tam bir et ustasıydı rahmetli. Kasaplık dersi olsa bu işin profesörlüğünü yapardı. Üç oğluna sürekli "size kasaplığı öğreteyim, ileride işinize yarar" dediyse de pek bu işe heveslenen çıkmadı. Biraz babam bilir o kadar, o da acemi, iyi kestiği şüpheli. Dedemin seviyesine kimse erişemez, kurbanda kapısında kuyruk olurdu millet kurban kestirmek için yalvarırdı. Biz torpilliydik, ilk sıradaydık. Yüzme dersi önemli, hobi olarak yapsan kurban bayramlarında köşeyi dönersin, iyi para var. Girişimcilere duyurulur.

sorunsuz ölmek

Bir araştırmaya göre bazı doktorlar kansere yakalanınca intihar ediyormuş.

yaşlanınca cumaya gitmeye başlamak

camide ibadet eden topluluklara katılan bireyler intihar tehlikesinden korunuyormuş durkheim'in dediğine göre. O zaman cuma ibadeti, bayram namazı, akrabalarla bayramlaşmak, bazı ufak cenaze ve mevlit törenlerine, ritüellerine eşlik etmek insanı intihara karşı korur. Bunu alternatifi geniş aile ilişkileri veya meslek örgütlerine üye olarak çevreyi genişletmek.

zamanla azalan şeyler

Beyni kullanma kapasitesi. 40 yaş öncesinde ders çalışırken bana mısın demezdi, şimdi gece 12 den sonra çalışmak imkansız hale geldi.

koç burcu günlük yorumu

Vietnam gazetesini takip ediyorum. En son koç burçlarıyla ilgili güzel şeyler yazmışlardı. iş bulacaklar diyordu. Ay hadi inşallah.

her evde bulunan bozuk para biriktirme alanı

Porselen kedi figürlü kumbaram var.
© copyright 2005 - 2026