bugün
- donald trump14
- gecenin şarkısı18
- 5 kasım 2024 abd başkanlık seçimleri25
- devlet bahçeli13
- makul bir ücretle sözlükteki kadınları övüyorum13
- anın görüntüsü23
- arkadaşlar sizce ben sapık mıyım8
- çilekli gofret yiyen erkek10
- tembel avrat tenceresi8
- hayatı sorgulamak18
- uzun boylu insanlardan kısa insanlara tavsiyeler12
- günün şarkısı13
- ankaralı turgut10
- evlenme teklif eden yazarı cimere şikayet etmek9
- 4 yıldır bir kızı unutamamak10
- hatay usulü soslu döner13
- realite manipülasyonu12
- uludağ sözlük görüntülü arama özelliği9
- jose mourinho35
- bilgi içerikli entryler yazsam okur musunuz15
- ötüken'e hacca gitmek12
- 3 kasım 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı69
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın8
- akşam yemeği12
- üsküdar üniversitesi'nin yaratiliş manifestosu19
- fenerbahçe taraftarı8
- istanbulun en berbat ilçesi17
- dünyada sadece ikimiz kalsak yine olmaz diyen kız11
- kahve falında kovboy çıkması9
- albay kemal8
- kenan evren'i yargılayan ve cezalandıran taşak19
- dinde zorlama yoktur13
- rus kadınlarının türklere göre farklılıkları14
- sözlük kızlarının ayak fetişizmine bakış açısı12
- menuet9
- din dersinin zorunlu olması11
- ebru gündeşe 69 milyonluk konser23
- erdoğan bir kez daha seçilmeli11
- vücudunuzda hissettiğiniz en büyük acı16
- tukenmis favorilerim10
- özgür özel9
- kadir mısıroğlu8
- aklı sikinde olan yazar18
- hem messi'yi hem ronaldo yu seven insan11
- kısa saçlı erkek vs uzun saçlı erkek8
- fenerbahçe13
- menuet'in 26 yaşında olması9
- imza toplayıp judas'ı sözlükten attırmak22
- yazarların yaşadığı hayat19
- boklu bezle 500t seyahati9
entry'ler (47)
aranızdaki ilişki bittikten sonra iyice koyan olaydır. aklına geldikçe bakabileceğin içinde ikinizin olduğu bir fotoğrafın olmaması. anıların hep aklın içinde kalması.
linkteki yazının sahibi olan zatı özellikle tanıtmaya gerek yok, hepimiz artık bu zatın nasıl bir tarihçilik! anlayışına sahip olduğunu biliyoruz. son 15 yılın en çok kaşınan konularından biri bu iskilipli atıf. bu 15 yıllık süreç içinde türeyen bu sözde tarihçilerin yaptığı çukur tarihçiliğiyle hainleri kahraman, kahramanları ise hain ilan eder olduk. köşe yazısının sahibi olan zat da cumhuriyete saldırmak niyetinde olduğu için bu konuda sadece işine gelen kısımları alıp işine geldiği şekliyle paylaşmış, nasıl olsa millet olarak çok sorgulama alışkanlığımız yok. iskilipli atıfa gelince iskilipli atıfı ölüme götüren şey aslında milli mücadele zamanı yaptıklarıdır. giresun istiklal mahkemesindeki yargılaması şapka ile ilgilidir ve serbest bırakılmıştır, idam kararının verildiği ankara istiklal mahkemesindeki davada ise vatana ihanet ile suçlanmaktadır. ben burada sadece anahtar bilgileri vermeye çalıştım entryi daha da uzatmak istemiyorum.çünkü ben burada uzun uzun bir şey yazarsam, karşıt görüşte olan arkadaşlar hiç önem göstermeyip yine inanmayacaklar. bu konuda merak eden arkadaşlara tavsiyem istiklal mahkemelerinin tutanakları yayınlandı, devlet arşivleri de şu an açık. oradan iskilipli atıf davasının tam metnine ulaşabilirler. araştırıp kendi vicdani tartınızda bu konuyu tartmanız daha hayırlı olur.
aman kendini asmış yüz kiloluk bir zenci
üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten
ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci
hem dersini bilmiyor hem de şişman herkesten.
iyi nişan alırdı kendini asan zenci
bira içmez ağlardı, babası değirmenci
sizden iyi olmasın boşanmada birinci
çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
ülkü tamer.
üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten
ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci
hem dersini bilmiyor hem de şişman herkesten.
iyi nişan alırdı kendini asan zenci
bira içmez ağlardı, babası değirmenci
sizden iyi olmasın boşanmada birinci
çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
ülkü tamer.
babam ve tirrek.
ağır tirrek.
tirrek mevsimi.
ağır tirrek.
tirrek mevsimi.
tahminimce yakın zamanda yeni bir gündem değiştirme olayıyla unutturulacak olan sözlerdir.
ikisi de oruçluysa bozmaz.
en azından kendi üniversitemin itiraf sayfasından gördüğüm ve bildiğim kadarıyla yüzde doksanını özgüvensiz erkeklerin ve gereğinden fazla özgüvenli kadınların oluşturduğu gereksiz sayfalar. eğer canınız sıkkınsa gönderilerin altındaki o duyarlılık fışkıran yorumları okuyun.
bir gün bir şölene davet edilirsin, gittiğinde bir bakarsın yemek listesinde adın yazılı.
kayınbaba, kay(ı)nana falan tamam da kayınço nedir diye düşündürür.
yaşasaydı da bu kadar sevilir miydi bilmiyorum fakat büyük kadındı madak. ülkemiz gibi edebiyatımız da kadınlarımıza pek iyi davranmıyor gibi geliyor bana. nilgün naifti, çok erken gitti şu iki adımlık yer küreden, gülten akın da gideli çok olmadı aramızdan, ha anıt gibi durur baş ucumuzda o ayrı, kendini iyi bir şiir okuyucusu olarak görenlerin bile sayabileceği kadın şair sayısı iki elin parmaklarını geçmezken didem madak, yaşasaydı eğer yine bu kadar çok sevilir miydi bilmiyorum fakat bence eğer yaşasaydı güzel bir kadın sesine bu kadar hasret kalan şiir bahçemizin ortasına heykelini dikerlerdi.
yandaş kanalları (gerçi yandaş olmayan kanal da çok kalmadı ama ) izleyen yazar yorumu.en azından chp için konuşmak gerekirse kendi yayın organlarından takip ettiğim kadarıyla sürekli açıklamalarla tepkisini ortaya koyuyor.tabi biz bunları televizyonlar da göremiyoruz.
tıpkı berkinde sorulduğu gibi vicdansızca sorulmuş bir sorudur.eğer bu soruyu soranlar berkine sorulan bu soruya misilleme yapma amacı taşıyorlar ise onlarin da vicdanlarinda bir sorun var demektir.çünkü ölenler bu yaşta insanlarsa ideolojicilik oynamak son derece manasızdir.böyle genç ölümlere sevinmek ölen kim olursa olsun ahlaksızliktir ve bu insanliktan nasibini almayan organizmalarin memleketimizde yaşıyor olması bizim içinde büyük bir utanç teşkil etmektedir.Sorulması gereken soru bu çocuklar neden sokakta değildir, sorulması gereken soru çocuklarin oyunlar oynaması gereken sokaklar ne ara bu kadar tehlikeli oldu, sorusudur.her geçen saniye kendi büyük türkiye ruyalarindan bahseden büyük dünya liderleriyle övünen bu insanlarin bu insanlarin sokakta ne işi var sorusundan önce kendi vatandasini koruyamayan hatta bilfiil devlet görevlilerine emir vererek canıni alan bir liderin hangi dünyanın lideri olduğu sorusunu sorması lazım gelmektedir.
Yoruldum artık her yol ağzında kendime rastlamaktan.Hep acılı,sarhoş ve sarsak.Şiirler çırpıştıran bir adam.
devrim koyardım.yeni isim üretmeye gerek yok.bizim şu anda tamamen yerli bir otomobil üretmemiz zaten bir devrim olacağından devrim ismi her haliyle en uygun bir isim olur.hem de devrim arabasını gerçekleştiren insanlara minnetimizi bu şekilde göstermiş oluruz.
muğla sıtkı kocman üniversitesi - edebiyat fakültesi.
Dinsel baskıyı toplum üzerinden çıkaramamalarıdır.Hristiyanların yaptığı gibi bir Rönesans ve Reform Hareketi yapamayıp hala bir din adamının söylediklerini sorgulamadan kabul etmeleridir.Bilimsel gelişmenin gerçekleşmemesindeki ana etken de çocukluktan beri insanların hayatlarında olan dogmalara katı bir şekilde bağlanma ve bunun devamında sorgulama yetisinin gelişememesidir.Sorgulamayı bilmeyen bireylerin oluşturduğu bir toplumun Dünya'ya hükmetmesini bekleyemezsiniz.
neşet ertaş- hapishanelere güneş doğmuyor
muharrem ertaş- kalktı göç eyledi avşar elleri
neşet ertaş- ben melamet hırkasını(haydar haydar)
ezginin günlüğü- eksik bir şey mi var
r.e.m.- losing my religion
kubat- acem kızı
ihtiyaç molası- ay
daha da uzayabilecek olan listedir.
muharrem ertaş- kalktı göç eyledi avşar elleri
neşet ertaş- ben melamet hırkasını(haydar haydar)
ezginin günlüğü- eksik bir şey mi var
r.e.m.- losing my religion
kubat- acem kızı
ihtiyaç molası- ay
daha da uzayabilecek olan listedir.
halkın içinden seçip işe aldığı 200 korumanın arasında dolaşıyor zaten.adam o kadar halk dostu ki araya dünya halklarından da korumalar serpiştirmiş.tam halk adamı!