bugün
- israil için savaşan 4000 türk12
- hoşlanılan kızla yozgata kaçmak12
- wanda nara14
- aniden gelen turşu yeme isteği10
- sözelcilerin aşırı derecede salak olmaları12
- ulu users english speaking13
- elon musk'ın eşcinsel oğlu olması sorunsalı10
- bir sözlük erkeğine sarılıp uyumak15
- mhp'lilerin kavgacı olma sebepleri17
- neden sevgilin yok sorusuna alternatif cevaplar13
- seni mahvedicem diyen kadın13
- sözlüğün seviyesini arttıran yazarlar18
- 2 günde at yarışından 705 tl kazanmam8
- mauro icardi21
- joffrey'nin tipi13
- 7 kasım 2024 galatasaray tottenham maçı79
- hamas kaç sivili öldürdü sorunsalı9
- bakire misin diye soran erkek19
- kocanızı keseler misin12
- 30 yaşından sonra penis uzar mı17
- true koş8
- sarı çiçek ilahisini söyleyen erkek karizması16
- galatasaray'ın oynadıgı futbol11
- kızların sapık olması8
- bekaret nerede olmalı14
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur11
- 34 plakanın diğer illerdeki karizması15
- müslüman ilahileri11
- 8 kasım 2024 cumaya gitmeyenler sıralı liste14
- jose mourinho8
- okan buruk13
- bu akşam viski içecek olmam21
- patates salatası11
- 7 kasım 2024 az alkmaaar fenerbahçe maçı41
- anın görüntüsü11
- hristiyan türkler11
- türkiye'nin en kötü cumhurbaşkanı27
- arkadaşlar birazdan sözlüğe meme atacağım13
- kitap okuyan kitle9
- merinos olmaya çeyrek kala9
- sürekli dert anlatan insan16
- 1 1 ev bıcır bıcır manita10
- kuresel8
- rte'nin trump'a dostum demesi32
- şeriat allah'ın değil insanların kanunudur29
- gecenin şarkısı16
- yeni inşaat ev planlarının kullanışsızlığı19
- maymundan geldiğimiz gerçeği27
- yazarların bir ilişkiden beklentileri24
- ben albay kemal sorularınızı cevaplıyorum17
entry'ler (21)
annemin bize ne zaman sinirlense sarf ettiği cümle.
iyi bir skorer üç maç üst üste tutuk oynamaz tezini bir kez daha ispatlayan avrupanın en iyi skorerlerinden biri.
agresif, stresli, komplekskli aynı zamanda da ekşi sözlük yazarı olan tipleme.
(bkz: recep ivedik)
küçük maçların büyük oyuncusu olduğunu dünkü d. kiev maçında bir kez daha ispatlamıştır. doksan dakika boyunca tek bir adam akıllı orta yaptı o da gol oldu. şimdi isterse ankaraspor'a 5 gol atsın. inşallah rövanş maçında biraz iyi oynar da fenerbahçe şampiyonlar ligine katılabilir.
kadrolarında inter ile yarışacak sayıda yabancı bulunduran (16 idi yanılmıyorsam), buna rağmen a milli takıma yaklaşık 10 tane ve bir o kadar da ümit milli takıma futbolcu gönderen takım.
sigara içenlerin babalarına en çok dokunan, sigara içenler tarafından hesap makinesini her görüşlerinde hesap kitap yapıp dudaklarının uçuklamasına neden olan, ancak hiçbir caydırıcılığa sahip olmayan reel değer.
gol orucuna giren nobre'nin gol atamadığı dönemin artık bitmesinin istenildiğini belli eden veya bittiğini haber veren söz öbeği.
ölümsüzlük veren su anlamına gelen bir bayan ismi.
bir çiftinin de deco'da var olduğu ve ruh haline göre aradaki açının sürekli değişebildiği kaşlar.
GPL - GNU General Public License - GNU Genel Kamu Lisansı
Kısaca, GPL, FSF tarafından geliştirilen ve kamunun kullanımına sunulan bir bilgisayar lisansıdır. GPL pek çok özgür yazılım tarafından kullanılmaktadır. GPL'in en fazla kullanıldığı platformlardan birisi Linux işletim sistemidir.
GPL altında yayınlanan bir yazılımla her istediğinizi yapamazsınız. Örneğin o yazılımı, beraberinde kaynak kodları olmaksızın dağıtamazsınız. Başka birisinin dağıtım haklarını kısıtlayamazsınız.
Bir yazılımı GPL altında yayınlamak, yazara telif hakkı güvencesi altında, yazılımının başkaları tarafından özgür yazılım felsefesine aykırı olarak dağıtılamayacağı güvencesini verir.
Örneğin herhangi bir telif hakkı almaksızın bir yazılım geliştirdiniz ve bu yazılımı ilgili kaynak kodları ile birlikte yayınladınız. Sizin bu yazılımınızı beğenen büyük bir yazılım şirketi yazılımınızı aldı, ufak bazı değişiklikler yaptı ve büyük bir reklam kampanyası ile birlikte, üstelik de kapalı olarak, kar amacı ile dağıttı. Böyle bir durumda, telif hakkı almadığınız ve bir lisans uygulamadığınız için yapacağınız en ufak bir şey yoktur.
Yazılımınızı GPL lisansı ile yayınlamış olsa idiniz, telif hakkı sizde olacaktı. Üstelik ilgili büyük şirket yaptığı ufak tefek değişikliklerin de kaynak kodunu açık olarak dağıtmak zorunda kalacaktı ve kapalı bir sistem içerisinde sizin yazılımınızı kendi amaçları için kullanamayacaktı. Amacınız -- yani yazılımınızın özgür bir yazılım olarak yaygınlaşması -- hedefine ulaşacaktı.
GPL, yazarın haklarını korumakla beraber, orjinal esere ufak tefek eklemeler yapanlara ve bu eseri dağıtanlara yükümlülükler getirir. Bu yükümlülüklerin ne olduğunu öğrenmek için özellikle GPL'i okumakta yarar vardır.
kaynak: deniz akkuş
ayrıca (bkz: lgpl)
Kısaca, GPL, FSF tarafından geliştirilen ve kamunun kullanımına sunulan bir bilgisayar lisansıdır. GPL pek çok özgür yazılım tarafından kullanılmaktadır. GPL'in en fazla kullanıldığı platformlardan birisi Linux işletim sistemidir.
GPL altında yayınlanan bir yazılımla her istediğinizi yapamazsınız. Örneğin o yazılımı, beraberinde kaynak kodları olmaksızın dağıtamazsınız. Başka birisinin dağıtım haklarını kısıtlayamazsınız.
Bir yazılımı GPL altında yayınlamak, yazara telif hakkı güvencesi altında, yazılımının başkaları tarafından özgür yazılım felsefesine aykırı olarak dağıtılamayacağı güvencesini verir.
Örneğin herhangi bir telif hakkı almaksızın bir yazılım geliştirdiniz ve bu yazılımı ilgili kaynak kodları ile birlikte yayınladınız. Sizin bu yazılımınızı beğenen büyük bir yazılım şirketi yazılımınızı aldı, ufak bazı değişiklikler yaptı ve büyük bir reklam kampanyası ile birlikte, üstelik de kapalı olarak, kar amacı ile dağıttı. Böyle bir durumda, telif hakkı almadığınız ve bir lisans uygulamadığınız için yapacağınız en ufak bir şey yoktur.
Yazılımınızı GPL lisansı ile yayınlamış olsa idiniz, telif hakkı sizde olacaktı. Üstelik ilgili büyük şirket yaptığı ufak tefek değişikliklerin de kaynak kodunu açık olarak dağıtmak zorunda kalacaktı ve kapalı bir sistem içerisinde sizin yazılımınızı kendi amaçları için kullanamayacaktı. Amacınız -- yani yazılımınızın özgür bir yazılım olarak yaygınlaşması -- hedefine ulaşacaktı.
GPL, yazarın haklarını korumakla beraber, orjinal esere ufak tefek eklemeler yapanlara ve bu eseri dağıtanlara yükümlülükler getirir. Bu yükümlülüklerin ne olduğunu öğrenmek için özellikle GPL'i okumakta yarar vardır.
kaynak: deniz akkuş
ayrıca (bkz: lgpl)
bu sözü söyleyenlerin hepsinin ortak özelliği boyunun küçük olmasıdır. çünkü boyu büyük olan bu sözü söylemeye ihtiyaç duymaz. ancak bu sözün geçerli olmadığını söylemek zor değil zira ben bunca yıldır kullanıyorum iki işlevinden farklı bir işlev görmedim.
istanbul büyükşehir belediyesi tarafından 140 tane olarak saptanan ve buna binaen 140 çözüm ürettiği sorunlar.
futbol hayatındaki başarısını henüz teknik direktör olarak yakalayamamış bir zamanların idol futbolcusu, harika golcü.
dikkat şahan çıkabilir adlı programda şahan'ın taksici tiplemesine bürünüp bir müşterisini dövmesine neden olan olay.
adını yunan mitolojisindeki sihirli bir nehirden alan grup. en güzel ve en ünlü şarkıları için (bkz: boat on the river)
ayrıca web siteleri için http://www.styxworld.com
ayrıca web siteleri için http://www.styxworld.com
üniversite yıllarında ders esnasında geçen, hocamız tarafından karşılığı bulunamayan ve "siktiret" olarak türkçe'ye çevrilen ingilizce'deki ignore sözcüğünün türkçe karşılığı.
her senenin sonunda "bu yılda nelere güldük" veya "bu yıl bakın ne salaklıklar yaptık" tadındaki başlıklarla gazetelerdeki ve internet sayfalarındaki yerlerini alan olaylar.