entry'ler (8)

hülagü han

Son Arap bükücü.
Moğolların taktiği aynıdır. Geri çekilir. Karşı taraf savaşı kazandığını sanar. Ardından merhamet nedir bilmeyen çekik gözlü seyrek sakallı moğol atlıları birden geri gelip kabus gibi çöker üzerine. Artık çok geçtir. Allah rahmet eylesin.

üzerlik tohumu

mevlana'nın mesnevisinde de geçiyor. bol dmt içerdiği söyleniyor. vahdet-i vücud olayını yaşamak için gittim aktardan 300 gr aldım. yaklaşık 15 lira tuttu. internette bazıları kaynar suda 5dk demleyip süzdükten sonra içilmesini bazıları ise direk çiğnenmesini tavsiye ediyor. ilk gün bir çay kaşığı üzerlik tohumunu kaynar suda 5 dk demleyip içtim. karanlık bir ortamda rahatlatıcı bir müzik açtım. hafif bir ferahlama hissi geldi. belki placebo de etkisi olabilir.

ikinci gün 2 çay kaşığı üzerlik tohumunu 5dk demleyip içtim. ardından gözümü karartıp 1 çay kaşığı üzerlik tohumunu da çiğneyip yuttum garanti olsun diye. merak ediyorum çünkü harbiden. tadı gerçekten çok kötü. neyse yine aynı şekilde karanlık bir ortam rahatlatıcı bir müzik felan... 10-15dk sonra gözüm karıncalanmaya başladı. gözümün önünde bir renk girdabı oluştu ve odada dönüp durdu. sonra bir okyanusa daldım baloncukları felan gördüm dibe batıp.2-3 dk sürdü sonra bir rahatlama hissi geldi güzel bir uyku çektim. ertesi gün saat 5 te dipçik gibi ayaktayım.

leg extension

benim için en işkence 2. bacak hareketi (1. leg curl). hareketin negatifini yavaş yaparak quadriceps i daha çok gerilim altında tutarsınız. o yanmayı hissedceksin ki büyüsün bacak.

özel üniversite bitirip başarı sanmak

aynı sıralamayla kötü bir devlet üniversitesinde okumaktansa imkan el veriyorsa aynı bölümü yarı burslu orta veya orta üstü bir özel üniversitede okumak daha akıllıca. imkanla alakalı tabi bunlar. hatta mümkünse daha çok para verip yurt dışında (avrupa-amerika) da okumak çok çok daha iyi bir hamle olur. maddi imkanalr alakalı olaylar bunlar.e tabi bazı fakirleri de komplekse sokar.

hiç umudu kalmayan birine verilecek tavsiye

biraz akışına bırak. stoik ol. kontrol etmenin imkansız olduğu şeylere odaklanıp bataklığa gömülme. kontrol edebileceğin olaylara odaklanıp ufak da olsa bir şeyler yap. küçük başla , basitten başla , olmadı tekrar baştan başla.

the pasha

merhaba dünya.
deneme 1-2. ses ses. sees. evet çalışıyor sanırım.
korkma sönmez bu şafaaak....

iranla neden i ttifak kurmadık

genel olarak iranlılar türkleri sevmezler. biz de onları sevmeyiz. tarihten gelen bir düşmanlık söz konusu (eu4: histrocial rivals). sadece mezhep olayı değil. azebaycan da şii ona bakarsan.
onlara göre biz (selçuklular , timurlular vs.) medeniyetleri yıkan barbarlarız.

getcontact

yükleyip merakımı giderdikten sonra uygulamanın bir sürü yere erişim izni istemesi dolayısıyla hemen sildim. cia bi de benimle uğraşmasın şimdi