bugün

entry'ler (15)

dünyadaki 7 mareşalin üçünün türk olması

Elin g*tü boklu çocuğu gelmiş yavuz kim diyor. Ben söyliyeyim sen daha yokken Osmanlıyı şaha kaldırmış adamdır birkaç yıl içerisinde, Senin nenelerinin altına girmek isteyeceği adamdır kendisi. Peki sen nesin?Bir baltaya sap olamamış ergen mi, yoksa bilmem nerde çalışan ofis elemanı mı farketmez. Ne bu adamın yaptıklarını başarabileceksin ne de gördüğü saygıyı otoriteyi kazanacaksın. Herneyse evde oturup g*t büyütmeye devam et.

siccin 3

annesinin evine koyduğu muskayla başroldeki adamın büyücü olduğunu anlamıştım. hobi olarakta yapıyor olabilirdi sonuçta adam inşaat şirketinin sahibiydi. film boyunca bize bırakılan hiçbir ip ucu yoktu. filmdeki olayı anlayamamıştık. kocası intihar ettiği için ona beddua eden kadın mı, yoksa adamın gelinini sevmeyen anası mı yaptırmıştı büyüyü. hatta görmüşsünüzdür. adam annesinin evindeki aynanın arkasına büyüyü saklar. kadın gece yarısı elinde makasla sallanan aynanın ardındaki büyüyü bulup keser.
acaba annesi has bir büyücümüydü? belki de filmde büyücülerin savaşını izliyorduk.
Olay ise bambaşkaydı.

sonu gerçekten güzeldi. vasat olan filmi biraz olsun güzelleştirmişti ama
-neden biraz kardeşim filmin sonu anlamlıydı.
diyenler olacaktır onlara cevaben şunu söylüyorum. evet kardeşim haklısın anlamlıydı. biraz altıncı his isimli filmin sonuna benziyordu. ancak bize filmi çözmememiz için hiçbir şey vermemişlerdi kendileri film boyunca mana veremediğimiz hareketleri yaptılar. ardından sonunda hikayeyi kendi kendilerine anlattılar. kusura bakmayın ama bu 30 sene öncesinin tekniğiydi. ne otuzu kırk sene kırk kırk?

herneyse gençler fazla dolandırmayayım lafı. ilk iki film gibi değil kesinlikle. boş vaktiniz varsa izleyin derim. kalın sağlıcakla...

imza:hizmetkâr

tr fighters

türkiye nin ilk ve tek mugen sitesiydi ta ki 2016 nın başında kapanana kadar... Sosyal medya diğer forum sitelerini yuttuğu gibi Trfighterside vurdu. Dev bir oyun arşivine sahipti. ayrıca manga çevirme, çeşitli oyunlara yama yapma vs. işlerle de uğraşılırdı. Bir daha benzeri gelir mi sanmam... Şuan aynı isimle bir facebook grubu kuruldu. Üyeler kendi aralarında muhabbet ediyor.

simya

fiziğin eski hâli her ne kadar bilimsellikten uzak olsalar da günümüz fiziğine büyük katkıları vardır. Cam vs. o zamanlarda bulunmuştur ama deneme yanılma yöntemiyle araştırma yaptıkları için bilim olarak kabul edilmemiştir.

ek kontenjan

tercih hatası yapıp güzel puanlarıyla istemediği bir yere gitmek durumunda kalan bir öğrenciyi kurtarabilen hadisenin ismidir. osym de bunlari gazetede yayinlar. isteyen sinavi kazanamamış öğrenciler bir form doldurup ba$vurur, gelmesi ekim ortasini, bazen de sonunu bulan sonuclari beklerler. kendi puanın dan yüksek puanlı bir yer yazarsan yerleşemiyeceğin sistem.*

kimya

doğadaki ve uzayda olan olayları sistematik bir şekilde inceleyen bili dalıdır.

hizmetkar serisi

nickimi aldığım hizmetkâr serisinin ilk kitabıdır. Edebi yönden zayıftır belki ama kurgusu okuyucuyu kitabın içine çeker. Bu kitap beni sayfalarını çevirmeye mahkum ediyormuş gibi hissettim. Yağmur ve hizmetkar gayet iyi tasvir edilmiş. Karakterler okuyucunun gözünde canlanabiliyor. En önemlisi sağlam bir konunun olması sıradanlaşmış bir olaylar silsilesi ile karşılaşmıyoruz. insanın vücudunu bir ülke kişiyi ülkeye hükümdar eden yazar. Nefis efendinin bir vücudu ele geçirmeye çalışmasını işlemiş. Dini fantastik kitap nasıl olur diye soruyorsanız bu kitabı alın derim.

ilk kitabı belki beğenmeyebilirsiniz çünkü olaylar serinin ikinci kitabı olan kara kutu operasyonu ile farklı bir boyuta ulaşıyor. Bana göre serinin en iyi kitabı Kara Kutu Operasyonurdur. Gerçekten kitap burada potansiyelinin zirvesine ulaşmış diyebilirim. Son iki kitap olan sinova ve adaliadan çok hazzetmedim ama onlarda fena değil. Velhasıl okuyun derim.

imza: Hizmetkar

alemdar mustafa paşa

film olsun" düşüncesine katılıyorum. elde yemek yapılabilecek tüm malzemeler var. tek lazım olan şey ise yemeği ustalıkla yapabilecek bir aşçıdır.

alemdar mustafa paşaya gelince kendisi rusçuk ayanıdır isyan çıkaran yeniçerileri öldürür. buna yeniçerilerin başındaki kabakçı mustafa da dahil. 3. selimin hapsolduğu yere varınca 3. selimin cesediyle karşılaşır. durumu gören paşa celallenir ve sultan 4. mustafayı tahttan indirir ve yerine 2. mahmut geçirilir. hemen ardından en yakın arkadaşlarından birini kaptanı derya yapıp tımarlı askerlerin beylerine mektup yollayıp istanbula getirir. istanbul halkının arasında tımarlı askerlerin şehri yağmalayacağı konusunda bir dedikodu çıkar ve alıp başını gider. bunu duyan yeniçeriler biz ne güne duruyoruz diye konuşmalar filan yapar.

mustafa paşa yeniçerileri nasıl yokedeceğini meyhane sofralarında bile ballandıra ballandıra anlatır. yeniçeriler bir şekilde onu gafil avlar ve köşkün etrafını sarar içerde çok az askeri vardır mustafa paşanın havaya ateş açarak yardım ister 2. mahmuttan lakin 2. mahmut bunun yerine saraya 800 sekban askeri sokar. kaptanı derya olan arkadaşı ise istanbulun uzağına gemileri demirletir.

isyancılar ocaktan topta getirmiştir. getirdiği toplarla köşkü de bombalatırlar ve iyice ümidini kaybeden alemdar paşa önce cariyelerini dokunulmamadı şartıyla yeniçerilere teslim eder( birkaç yeniçeriler aralarında paylaşıp uzaklaşmıştır o ayrı konu) ve köşkün cephanesini patlatıp 600 kişiyi de yanında götürür.

kemoototrof

bu canlılar bazı inorganik maddelerin oksitlenmesiyle açığa çıkan kimyasal enerjiyle inorganik maddelerden organik besin üretirler. şartlar uygun olduğu sürece gece gündüz besin üretebilirler.

ototrof

kendi besinini üretebilen ve inorganik maddelerin organik besin sentezleyebilen canlılardır. bu canlılar dışarıdan hazır organik besin almazlar.

fototrof

ototrof canlılar fototrof ve kemoototrof diye ikiye ayrılmaktadır.
fototrof ise fotosentez yapaan canlılardır. inorganik maddeden organik besin üretmeyi başarırlar.

translokasyon

translokasyon

bir kromozomdan kopan parçanın başka bir kromozoma yerleşmesi durumudur. kırılma gösteren kromozomdan birinin kırılan parçası diğerinin kırılan parçası üzerine yapışır. translokasyonlar 3 ana gruba ayrılır.
1 karşılıklı translokasyon
2 sentrik kaynaşma tipi translokasyon
3 insersiyonel translokasyon

biyotop

komuniteyi oluşturan canlıların yuaşamlarını sürdürebilmek için gereksinim duyduğu coğrafik alanlara denir.

ekoton

komşu komuniteler arası geçiş yerleridir. tür, birey sayısı bakımından farklılık gösterir.

biyosfer

dünya üzerinde canlının yaşadığı alanların tamamına denir.