bugün

entry'ler (31)

hatasız kul olmaz

ingilizcesi; Nobody is perfect.

okuma yazmayı 3 yaşında öğrenen sözlük yazarları

övünmeyi seven palavracı trollerdir. öğrenme hazırbulunuşluk düzeyi yeterli seviyeye ulaşmadan gerçekleşmez. Üç yaşında okumayı öğrenmiş olsa, açıp bir de eğitim bilimleri okurdu.

kırmızı başlıklı kız

Ergen bir kişi olduğum zamanlarda erotik vesiyonuna çok çok güldüğüm bir masaldır. Ama yetişkin bir insan olarak tavsiye etmem.

tekrar tekrar okunabilecek kitaplar

Bir insanın okuma alışkanlıkları ile ilgili kişisel istatistiklere kaynak olabilecek eserlerdir. eğer bir eseri tekrar okuyabiliyorsanız o tarzı ve yazarı takip edin.

gaş gabah

Türkiye'de çok sevilen ve dinlenen bir azeri türküsüdür. gaşgabah Türkçe alın demektir. yani "gaşgabahın yerle gedir" yani başını (alnını) öne eğmiş sevdiğinin yüzene bakmadan gitmektedir.

kalinkamaya

Bu marş Rus Kızılordu Orkerstrasının yorumuyla tüm dünyada akıllara kazınmış bir marştır. Kalinka rusça inci çiçeği demektir. kalinka maya ise benim inci çiçeğim.

eğitim öğretim yılı

Eylül ayında başlayıp haziran ayına kadar süren başladığındaki takvim yılı ile bittiğindeki takvim yılı ardışık (örnek: 2010-2011 gibi) olan önceden hesaplanarak tatil ve benzeri durumların düşülmesi ile toplamda yaklaşık 190 işgünü olan zaman aralığıdır.

öğretmen

Bireyin öğrenme sürecine kılavuzluk eden kişiye denir. Öğrenme işi sürekli devam eden bir süreç olduğu için öğretmen yalnızca bunu istendik yönde kılavuzlar. yani sanıldığı gibi öğretmen "öğretme" işi yapan kişidir denemez. Olumlu bir iletişim ortamıdır öğretme işini yapan.

eğitim

Gerekli yönlendirmelerle bireyin elde edeceği davranışlar bütünüdür. Eğitim sanıldığı gibi dışarıdan bireye dikte edilemez. Yalnızca birey kendisi istediğinde eğitim süreci işler. Aynı durum öğretim için geçerli değildir. Çünkü eğitim ve öğretim birbirinden farklı şeylerdir.

noel baba

Herkesin hikayesinin saçmalığını bildiği halde inanıyormuş gibi yaptığı, yılbaşı yaklaşınca günübirlik işçilere kırmızı kıyafetlerinin giydirildiği, hohohoho diye gülen, Kültürümüzle hiç alakası olmadığı halde her yerde sanki dedemizmiş kadar bize yakın tututan, hatta bir rivayete göre antalya civarında yaşamış nail baba isminde şişman ak sakallı bir adamdır. gerçek ismi aziz santa nikolas tır.

cuma

Cuma haftanın beşinci günü haftaiçi olarak nitelendirilen günlerden ise sonuncusudur. müslümanlar tarafından kutsal olarak nitelendirilen cuma gününde öğle vakti cuma namazı kılınır. zaten ismini de "toplanmak, bir araya gelmek." anlamına gelen arapça cum'a kelimesinden alır. namaz için toplanan müslümanları kastetederek bu isim koyulmuş. yani "namaz için toplanma günü" anlamında.

hindistan cevizi

Bilmeyen adamın yemesi sakıncalı olan taş gibi bir meyvedir. içinden acaip bir süt çıkıyor ve ezerseniz bildiğiniz pastalara serpilen hindistan cevizi olduğunu anlıyorsunuz. bi numarası yok yani, farklı bir şey değil.

perşembe

çarşambadan sonra gelen haftanın dördüncü günüdür. Ancak Farsçadan gelen bu kelimenin Türkçesi beşinci gün dür. beşinci gün denmesinin sebebi ise bir çok takvimde (biz hariç) haftanın ilk günü pazartesi değil pazardır. biz kelimeyi buradan almışız ama haftanın ilk günü değişince böyle saçma bir durum çıkmış ortaya.

çarşamba

Haftaiçi olarak nitelendirilen beş günün tam ortasında yer alan haftanın 3. günüdür. Ancak Farsçadan gelen bu kelimenin Türkçe anlamı dördüncü gün demektir. Çehar (dört) enbe (gün) -aynı durum perşembede de vardır. (bkz: perşembe)-

kiralık konak

insanı etkileyen, dönemi tüm yönleriyle ortaya koyan, edebiyatımız için çok önemli bir eserdir. Yakup Kadri Karaosmanoğlu tarafından yazılmıştır. o dönem oluşan ve her dönem insanların yaşadığı kuşak çatışmalarını ele alır. ismini romanın baş kahramanı olan naim efendinin konağından alır. Konak geleneğin temsilcisidir. Batı yaşam tarzının anadolu daki yıpratıcı etkisini ahlaki yozlaşmayı tüm ayrıntıları ile gösterir. Hatta özenle okunmuş olsa bugüne de ışık tutabilecek, bugünki kuşak çatışmalarının da o zamandan farklı olmadığını ve neticesinde olabilecekleri gösterebilecek bir eserdir. bence herkes okumalıdır.

spoiler

Meraklı okurların (benim gibi) görünce orayı okumanın yasak olduğu hissine kapılıp entry den önce okuduğu bölüme denir.

17 hatunla aynı anda sevişmek

17 hatunla ayrı ayrı bile sevişemeyecek olan adamın hayal kurmak bedava olduğu için bol keseden kurduğu hayaldir. 2. anlamı: bir troll ün inandırıcılığı artsın diye küsüratlı (17) söylediği erkeklerin kolayca ilgisini çekebilecek sözlük başlığıdır.

kemal kılıçdaroğlu

büyük umutlarla chp nin başına getirilen ancak istenen verimin bir türlü alınamadığı siyaset adamıdır.

google

öğrencimin "bir sabah uyandığında hiçbir kuş olmadığını görsen ne yaparsın?" konulu ödevini bile çıkaramayan becereriksiz(!) arama motoru.

tel dolap

Annelerin bir türlü atmak istemedikleri içine ıvır zıvır konma işine yarayan dolaptır.