bugün
- kuresel16
- bir iliskide olmasi gereken uc sey10
- dünyanın yaşı9
- mayış16
- 28 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı72
- bir parfüme 15 bin lira veren ekşici9
- dubai çikolatası28
- yazarlar ülkeyi yönetse yapacakları işler17
- kış saati uygulaması17
- eve kız atıyorsun diyen ev sahibine ibneyim demek8
- truesome11
- 3 kasım 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı21
- zinaya yaklaşmayın8
- g s'i ermeni uşağıdır10
- ahmet çakar'ın canlı yayında osurması15
- gençlerin öğrenmesi gereken yegane şey21
- sevilmeyen yazarı arayıp hızar sesi dinletmek10
- anın görüntüsü15
- erkeklerin itici hareketleri11
- ankara da ilçe olması gereken yerler8
- bir hatundan istemek8
- 29 ekim cumhuriyet bayramı62
- herkesin atatürkçü olması20
- true'nin eczaneden small boy prezervatif alması10
- kıymalı kaşarlı pide10
- yapılamayan şeylerin takıntı haline gelmesi14
- 29 ekim 2024 dubai çikolatasının tadına bakmam8
- şevket çoruh9
- larisalisa öldü mü20
- anahtar parti19
- bugün aldığım harika küllük9
- telefonun ön kamerasından izlenme ihtimalimiz18
- davinson sanchez8
- günlerinizi sahilde kafelerde geçirmeyin14
- görücü usulü evlenmek15
- yunan mitolojisinde ki mantık hataları10
- ayrı yazılan de nin avukatı12
- deprem10
- şu an neredesiniz11
- düşün ki o bunu okuyor10
- türkiye'nin adını anadolu yapın diyen kürt22
- gecenin şarkısı13
- larisalisa8
- seviştikten sonra çükü perdeye silip gitmek8
- iremga'yı türkçe sınavına sokmak10
- beşiktaş galatasaray'ı yenerse true'ya veririm23
- tc'yi fsm kurdu diyen şeriatçı genç13
- testo taylan9
- beşiktaş için dua zinciri11
- kaliteli erkek bulmanın zorluğu13
entry'ler (12)
Sebatayist' miş..
Yahu Torbalı'ya gömülüyor.
izmir,Torbalı..Parlak bir çocuktu,hep çok başarılı..
Hâlâ şuydu buydu..insandı,evlattı,eş'ti,kardeşti,arkadaştı...uzun ömürlü olamadı en doğru olup,gücü bir şeyleri değiştirmeye yetmediği için gitti gencecik yaşta..yazıklar olsun,nefret ettiğim yapı kredi maaş müşterisi olduğum için..1 dk.bile paramı tutmuyorum...rezil olsunlar inşaallah..
Yahu Torbalı'ya gömülüyor.
izmir,Torbalı..Parlak bir çocuktu,hep çok başarılı..
Hâlâ şuydu buydu..insandı,evlattı,eş'ti,kardeşti,arkadaştı...uzun ömürlü olamadı en doğru olup,gücü bir şeyleri değiştirmeye yetmediği için gitti gencecik yaşta..yazıklar olsun,nefret ettiğim yapı kredi maaş müşterisi olduğum için..1 dk.bile paramı tutmuyorum...rezil olsunlar inşaallah..
Vicdanlı,düzgün insan.
Haber Global.
Uzay'ın kalbi'mi??
Tüm anketlerde Recep bey'i yenen tek kişi Mansur Yavaş'tı.
Buna rağmen onu aday yapmadılar ya ,yazıklar olsun...
Buna rağmen onu aday yapmadılar ya ,yazıklar olsun...
Giremiyoruz hala ama :(
Gaf değil, şirinliktir. Eminim Celal Şengör kızmaz.
Zafer Akkaya. Postacının oğlu.
ilkokul 2.sınıf.
ilkokul 2.sınıf.
Safer ayı, harbiden sıkıntılar yağıyor...
Bir gün öğrencileri imam’ı Gazâli Hazretlerine:
– “Hocam! Ölüm nedir? Bize özel olarak anlatır mısın?” demişler.
Velâyet nûru ile ölümünün çok yakın olduğunu anlayan imam’ı Gazâli Hazretleri “Men lem yezuk, lem ya’rif” yani:
– “Tatmayan bilmez ki! Önce kendim tadayım, sonra size anlatırım” demiş.
Öğrencileri:
– “Aman hocam! Öldükten sonra sizinle nasıl bağlantı kurarız” dediklerinde gülümseyerek, yalnızca “inşâAllah” diye cevap vermiş.
Gerçekten aradan çok geçmeden imam’ı Gazâli Hazretleri ölümü tatmış ve öldüğü gece öğrencilerinin rüyâlarına gelerek:
– “Allah dostları sözünü tutar. işte, bugün ölümü tattım ve sözümü tutmak için rüyânıza geldim” demiş. “Abdestimi tazeleyip, sabah namazını kıldıktan sonra, yalnızca odama çekildim ve ölüm meleğini beklemeğe başladım.
Lâilahe illallah diye zikir ederken, bir anda odamı nur kapladı ve bütün hücrelerim nur oldu. Başımı kaldırıp yukarı baktım. O nur’un etkisi ile evimin tavanı cam gibi şeffaf olmuştu.
Yattığım yerden yedi kat gökleri, melekleri, Cennet’i gördüm ve Cennet’teki bir melek bana, ya imam! işte köşklerin, işte makamın diye Cennet’teki yerimi gösterdi. Cennet’e bakarken, sevgili Rabbim’in irci’ıy ilâ Rabbik (Rabbine dön) hitabını duydum. O anda ruhum Allah aşkı ile cezbeye gelip, beden kafesinden fırladı ve ben kendimi başka âlemlerde buldum.
Tekrar dünyaya döndüğümde, evimin çevresinde aşırı bir kalabalık gördüm. Onlara, ne var? Ne oldu? Niçin toplandınız? diye ısrarla sorduğum halde hiçbiri ne yüzüme baktı ne de bana bir cevap verdi. içeri girdim, hanımım ağlıyordu. Ona da aynı şeyleri sordum ama o da cevap vermeyince, az önce yatmakta olduğum odama girdim ve yerde yatan bedenimi görünce, hem öldüğümü, hem de insanların niçin benimle konuşmadığını anladım”.
Bazı öğrencileri:
– “Hocam, yerde yatan bedenimi görünce öldüğümü anladım diyorsun. Peki sen başka, bedenin başka bir şey mi?”
imam-ı Gazâli Hazretleri gülümseyerek:
– “insanın aslı, özü, gerçek ve kalıcı kişiliği Ruh’tur. Ruhsuz beden, kesilen kol, bacak gibi cansız bilinçsiz et, kemik yığınıdır”.
Yine bazı öğrencileri:
– “Hocam, o daracık, karanlık kabirde Kıyâmete kadar nasıl yatacaksın?”
– “Ah yavrum!” demiş. “Eğer kabirler dışarıdan göründüğü gibi dar, karanlık ve sıkıcı olsaydı, Allah dostları birer zindan mahkûmu gibi oraya atılır mıydı? Ana karnına göre dünya ne kadar geniş, güzel ve aydınlık ise, dünyaya göre kabirlerimiz de çok daha geniş, güzel ve aydınlık” demiş ve sonra:
– “Yakınlarım beni kabrimde bekliyor” diye ayrılıp gitmiş.
Allah’ü Teâlâ rahmet eylesin, bizleri de şefaatine nail eylesin inşallah.
– “Hocam! Ölüm nedir? Bize özel olarak anlatır mısın?” demişler.
Velâyet nûru ile ölümünün çok yakın olduğunu anlayan imam’ı Gazâli Hazretleri “Men lem yezuk, lem ya’rif” yani:
– “Tatmayan bilmez ki! Önce kendim tadayım, sonra size anlatırım” demiş.
Öğrencileri:
– “Aman hocam! Öldükten sonra sizinle nasıl bağlantı kurarız” dediklerinde gülümseyerek, yalnızca “inşâAllah” diye cevap vermiş.
Gerçekten aradan çok geçmeden imam’ı Gazâli Hazretleri ölümü tatmış ve öldüğü gece öğrencilerinin rüyâlarına gelerek:
– “Allah dostları sözünü tutar. işte, bugün ölümü tattım ve sözümü tutmak için rüyânıza geldim” demiş. “Abdestimi tazeleyip, sabah namazını kıldıktan sonra, yalnızca odama çekildim ve ölüm meleğini beklemeğe başladım.
Lâilahe illallah diye zikir ederken, bir anda odamı nur kapladı ve bütün hücrelerim nur oldu. Başımı kaldırıp yukarı baktım. O nur’un etkisi ile evimin tavanı cam gibi şeffaf olmuştu.
Yattığım yerden yedi kat gökleri, melekleri, Cennet’i gördüm ve Cennet’teki bir melek bana, ya imam! işte köşklerin, işte makamın diye Cennet’teki yerimi gösterdi. Cennet’e bakarken, sevgili Rabbim’in irci’ıy ilâ Rabbik (Rabbine dön) hitabını duydum. O anda ruhum Allah aşkı ile cezbeye gelip, beden kafesinden fırladı ve ben kendimi başka âlemlerde buldum.
Tekrar dünyaya döndüğümde, evimin çevresinde aşırı bir kalabalık gördüm. Onlara, ne var? Ne oldu? Niçin toplandınız? diye ısrarla sorduğum halde hiçbiri ne yüzüme baktı ne de bana bir cevap verdi. içeri girdim, hanımım ağlıyordu. Ona da aynı şeyleri sordum ama o da cevap vermeyince, az önce yatmakta olduğum odama girdim ve yerde yatan bedenimi görünce, hem öldüğümü, hem de insanların niçin benimle konuşmadığını anladım”.
Bazı öğrencileri:
– “Hocam, yerde yatan bedenimi görünce öldüğümü anladım diyorsun. Peki sen başka, bedenin başka bir şey mi?”
imam-ı Gazâli Hazretleri gülümseyerek:
– “insanın aslı, özü, gerçek ve kalıcı kişiliği Ruh’tur. Ruhsuz beden, kesilen kol, bacak gibi cansız bilinçsiz et, kemik yığınıdır”.
Yine bazı öğrencileri:
– “Hocam, o daracık, karanlık kabirde Kıyâmete kadar nasıl yatacaksın?”
– “Ah yavrum!” demiş. “Eğer kabirler dışarıdan göründüğü gibi dar, karanlık ve sıkıcı olsaydı, Allah dostları birer zindan mahkûmu gibi oraya atılır mıydı? Ana karnına göre dünya ne kadar geniş, güzel ve aydınlık ise, dünyaya göre kabirlerimiz de çok daha geniş, güzel ve aydınlık” demiş ve sonra:
– “Yakınlarım beni kabrimde bekliyor” diye ayrılıp gitmiş.
Allah’ü Teâlâ rahmet eylesin, bizleri de şefaatine nail eylesin inşallah.
Karanfilli çay, çiçekler ve kumru sesleriyle kitap okumak.
Açılacak elbet .....tüm yasakların bittiği gün