bugün

bernd schuster

hem yönetimin hem de kendi hatalarının kurbanı olan teknik adam.

yönetim bazında 2-3 yıldır alınan futbolcular ve bu sezon yapılan yanlış transferler yüzünden ona iyi bir kadro teslim edilmedi. beşiktaş'ın yıllardır devam eden yanlışları düzeltilmedi. sadece q7 ve guti ile taş gibi takım kurulmuyor.

kendi cephesindeyse,

1- haziran ayında takımın onca eksiğine rağmen gerekli kadroyu kuramadı, gerekli transferleri ( forvet, stoper, sağ bek, sağ açık vb.) yaptırmadı, yaptıramadı ya da ( yapılmadı )

2- her şeye rağmen elindeki eh işte kadro ile istediği sisteme yumuşak bir geçiş yapabilirdi. o tam tersine elinde kafasındaki futbola hiç de uymayan oyuncularla bir sistem yaratmaya çalıştı. ısrarla bunun üstüne gitti. bu keskin dönüş işe yaramadı.

ne kadar nefret etsem de m.denizli'nin defansif futbolundan ofansif futbola geçiş kademe kademe olmalıydı. bunun ilk safhası yaz aylarında gerçekleşmeliydi. 2.bölüm için ise en uygun dönem devre arası olacaktı.

şimdi neresinden tutsan elinde kalan bir takım var.

koskoca camianın hatırına sustuğu tek şey muhtemelen uefa liginde takımın yoluna devam etmesi. ancak hepimiz biliyoruz ki 2.tur maçında karşımıza çıkacak taş gibi bir takımın beşiktaş'ı parçalara ayırması işten bile değil.

devre aralarının genelde yeterli çözümü sağlamadığı gerçeğinden yola çıkarsak da beşiktaş sanırım onunla ya da onsuz 11/ 12 sezonunun hazırlıklarını yapmaya başlasa iyi olur. keza ne lig, ne kupa ve ne de uefa'da yolun sonu aydınlık değil.

bunun tek istisnası beşiktaş'ın arka arkaya gs, cska ve bursa'yı yenmesidir. ligin son iki sırasındaki konya ve kasımpaşa'ya kendi evinde puan veren beşiktaş için bu ne kadar gerçekçi hep beraber göreceğiz.