bugün

türkiye nin vize uyguladığı ülkeler

http://www.egm.gov.tr/hizmet.yabancilar.vize.asp adresinden bakılabilecek ülkelerdir. *
en altta;

"türkiye'nin vizeden muaf tuttuğu ülkelerin vatandaşları hariç, diğer bütün ülkelerin vatandaşlarının önceden büyükelçiliklerimiz veya başkonsolosluklarımızdan vize almaları gerekmektedir. sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle vize alabilen ülkelerin vatandaşları, dış temsilciliklerimizden de vize alabilirler." yazmaktadır.

türkiye'nin vize vermek için dış temsilciliğine başvurması gereken dünya üzerinde bir ülke kalmadığı için ülkelerin adını yazamamışlardır. böyle bir ülke yoktur.
tek anlamadığım şey neden bu kadar eziğizdir. neden yunanistan gibi dibimizdeki bir ülke yeşil pasaportlumuza bile vize isterken, biz onların "umuma mahsus" dandik pasaportlarından bile vize istememekteyiz. neden sırbistan gibi bir devletin vizesini almak için onca belgeyi toplayıp konsolosluğa başvurmak zorundayızdır da; sırp vatandaşları türkiye'deki herhangi bir havalimanında girişte para ödeyip 2 dakikada vize alabilmektedir? tek tesellim atatürk havalimanında o işkence verici iğrenç uzun kuyruğu beklemek zorunda olmaları. onları görünce içimin yağı eriyor. tek teselli de bu zaten.