bugün

çarşamba

pekçok yerlisinin sevmediği bir samsun ilçesi. yumurta topuk çarsambadan çıkmıştır. bazı yerlileri yumurta topuktan başka ayakkabı kullanamaz. 8 köşeli şapkası vardır. içinden yeşilırmak gerçer ki bu nedenle havası yazları dayanılmaz oranda nemlidir. kuş uçuşu denize uzaklığı 15 km dir. bu sebebden olsa gerek yeşilırmak'ın carsambadaki gençler için önemi büyüktür. özellikle yazları kendilerini kanıtlamak için yayaların kullandığı kopruden atlayarak akrobasik hareketler yapmak için uğraş gösterirler. kendini bulan birçok yetişkininin hayatını sürdürmek istemediği şirin görünen 49000 nüfuslu ilçe.
sinema açıldı yaklaşık 6 sene once fakat 3 ay sonra kapatıldı. içinde sevgilini alıp gidebileceğin mekan sayisi yok denecek kadar yoktur.gel iki gezelim diyebileceğin bölge hayli sınırlıdır. o da kurbağalrın öttüğü hatta zaman zaman bok kokan yeşilırmak kıyısıdır. ne mutlu ki son belediye başkanı çevre düzenlemesine önem verdi. çarşamaba daha güzel olacak aslında içindekiler olmazsa.
çarşambada çokça kabadayı ve kendini kabadayı zannedenler vardır. önemli olan nokta şudur; çarşambanın normal bir girişi olmasına karşın çıkışının solunda cezaevi sağında mezarlık ve karşısında ise hastane vardır...başka ne denilebinir ki.bu da kapak olsun artık .