bugün

taylor swift

amerikan müzik endüstrisi ile ilgili en ufak bilgisi olmayanların hakkında atıp tuttukları genç, sesi de kendisi gibi güzel kadın country şarkıcısı.

bu kızcağızı britney spears, şakir ağa ve son dönem zenci melezi popçularla karıştırmamak gerekir. amerika'da country'yi dinleyenler de söyleyenler de görece tutucu kesim hatta redneck'lerdir. her şarkı söyleyen hayat kadını tipliye bakmazlar. en ufak hatada da sırtlarını dönerler. bu nedenle country şarkıcıları az bulunur ve classic rock şarkıcıları* ile birlikte baş tacı edilirler. yenilere burun kıvırıldığı için de geneli orta yaş ve üzeridir.

bu hanım kız sırf güzel diye "elin ırıspısı" deyip geçmemek gerekir. öyle olsa düşlerinde bile göremezdi platin plak falan.

haaa, çok mu özel bir sesi var ya da çok mu iyi müzisyen? hayır. ama daha 20 yaşında gencecik bir kadından da dolores o'riordan olmasını beklemek manyaklıktır. kendi şarkılarını yazıp besteliyor. genelde de "sevgili" mevzuuları üzerine oluyor şarkıları. o yaşlardaki birinden de bono gibi g-8 senin c-17 benim f-22 amerika'nın demeden gezmesini beklemek ya da şarkılarında bu tarz konulara değinmesini beklemek haksızlıktır.

gene de tim mcgraw ve onun şarkıları üzerine şarkı yazabilecek kadar da kendini saklamayan biri.

daha yolun başında. türkiye'de şarkıcı ve futbolculara olmadık şeylerle sallanmasına alışığız da tutup da amerikalı gencecik bir şarkıcıya da bulaşmayın be! haaa, onun tini bile duymaz büyük olasılıkla ama gene de...

not: kanye west denen sonradan görme zenci c-rap'çiden bahsetmiyorum. konu güncelken hakkında çok ağır şeyler yazmıştım; yinelemeye gerek yok.